Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladka karmelowaaaaaa

moje dziecko wymiotuje po mleku??

Polecane posty

synek ma 7 i pol miesiaca, od miesiaca dostaje bebiko2, od dwoch dni zauwazylam z po wypiciu butli dziecko zwraca mleko czasem wieksza ilosc, czasem mniej i zastanawiam sie czy to mleko tak wolywa, czy zabkowanie a moze cos innego? pomozcie mamy

po wypiciu mleka to raczej ulewanie-refluks a nie wymioty,chyba ze robi to jakis czas po posiłku,ząbkowanie nie powoduje wymiotów przecież. dlaczego zmieniłaś mleko ?

Gość tikal
jesli wymiotuje to moga byc rotawirusy, u nas to bylo jedynym objawem, wymioty po mm, po mleku mamy bylo ok

pprzeszłam z z mleka poczatkowego na dwojke. od dwoch dni tak mu sie to cofa, nigdy nie miał problemow z refluksem

Gość księzycowa damulka
hej moja tez wymiotowała po mleku. dawałam Nan zaraz jak przestałąm karmic piersią. i to naprawde były wymioty, na 2-3 m chlusty w dodatku pojawiała sie goraczka 40 stopni okazało sie ze to nietolerancja laktozy. jak przeszłam na nutramigen to sie wymioty wiecej nei pojawiły

aha a myslałam,ze zmieniłas całkowicie mleko na inne a kupy normalne ? tikal to jak zdiagnozowano rotawirus skoro dziecko po jedzeniu wymiotowało ? mój wymiotował przez dobę bo dostał słoik z obiadkiem i od tego dnia gotowałam sama,a byl to jego 1 słoiczek a wprowadzałaś stopniowo mleko czy odrazu z 1 na 2 ?

kurcze nie wiem teraz co robic, bo on w sumie nie wymiotuje tak zeby zwrocic całe mleko, tylko tak bardziej uleje, czy ta nietolerancja laktozy moze sie pojawic nagle?? nigdy nie mielismy z tym problemu

jeszcze jedno,bo powodó moze być wiele ile razy to robi i czy przypadkiem nie siada już czy raczkuje ? mój skonczyl ulewac w 4 miesiącu ale wymiotował potem w w 5 miesiącu trochę i w 6 jak zaczynał raczkować...

spróbuj zagęścić np.kaszką czy czymś innym albo podaj mniej tego (odejmij około tyle ile zwraca) i zobaczysz wtedy

saleminko, ja juz ponad miesiac temu przeszlam na mleko nastepne i nie bylo probleu maly przyjal zmiany dobrze, kupy ma normalne, zachowuje sie jak zawsze, nie che tylko jesc za bardzo, ale to chyba przez te zabki, bo ma juz 4 i za kazdym razem jak mu wychodzilo to nie chcial jesc, ale nie wiem skad to ulewanie

hmm no to juz ma wprowadzone mleko całkowicie spróbuj zagęścić albo dać mniej,albo ogranicz trochę mleko i daj coś stałago...bo nie wiem jak żywisz syna więc napisałam

jak postuje to moze wymiotuje bo jest przekarmiony tym mlekiem oczywiście ja jak nie mam apetytu a za dużo potem zjem mam coś w rodzaju mdłości...

poczekam jeszcze dwa dni i zobacze jak sie rozwinie sytuacja