Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wisnia33*

dieta dla przyszlego taty

Polecane posty

Gość Wisnia33*

Drogie Panie moze mi podpowiecie jak zadbac o diete dla przyszlego taty ??? mam taki problem, ze moj partner nie widzi potrzeby polykania jakis tabletek ani modyfikowania czego kolwiek (nie pali pije okazjjonalnie) ale jezeli chodzi o jedzenie owocow lub warzyw to juz ciezko :(

Gość Wisnia33*
hop hop?

jak nie pali i nie pije to luz :) organizm sam najlepiej wie czego mu potrzeba a warzywa pewnie jakieś do obiadu je i może jakis sok czasem wypije więc go nie zmuszaj

Gość Wisnia33*
tak tylko nie wiem juz sama bo czytam, ze facet tez powinien zadbac o wytaminy A E C i cynk ale tez powienien lykac kwas foliowy albo L-karnityna juz sama nie weim staram sie przygotowywac mu codziennie sok z pomaranczy mysle wiecej gotowac brokulow bo to lubi ale co jescze macie jakies pomysly ??

Gość no i tak dobrze
Wiecej warzyw i owocow na codzien nie zaszkodzi "podawaj" to co lubi np. brokuly, szpinak, pestki dyni i slonecznika, pomarancze, banany

Gość Wisnia33*
a podawalyscie tez kwas foliowy i l-karitine albo cos innego co np moge rozpuscic w soku lub kawie ??

Gość Wisnia33*
up up

Gość ale ty schizujesz.....
pierwszy raz slysze dieta dla przyszlego taty! ja nie stosowalam zadnej specjalnej diety ani moj maz ( choc ogolnie staramy sie zdrowo odzywiac ) i jakos mamy 2 zdrowych dzieci. oczywiscie jak bylam w kazdej ciazy to od razu zdrowo sie odzywialam - duzo warzyw , owocow , ryb itp no i oczywiscie kwas foliowy . Nie mam pojecia dlaczego facet ma lykac kwas foliowy , czyzby twoj facet ma byc w ciazy zamiast ciebie ?

Gość Wisnia33*
no moze swiruje juz sama nie wiem

Gość kalitkamallla
daj spokój nie podawaj mu żadnych sztucznych witamin. wystarczy to co jje na codzień. Wzbogać jego diete w: jogurty, warzywa, owoce, soki i to powinno wystarczyć. wątróbka jest podobno dobra na nasienie...

Gość Wisnia33*
OK