Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olikk

Usunięcie macicy (histeroktomia) - czeka mnie operacja, boję się co potem ......

Polecane posty

Witam :) Dwa lata temu też się zastanawiałam, co będzie potem ... Miałam usunąć tylko mięśniaki. Czytając fora internetowe na ten temat, byłam nastawiona pozytywnie :) W szpitalu dzień przed operacją dowiedziałam się, że czeka mnie również usunięcie macicy i jajników ..... Zgodziłam się, ale nie wiedziałam co będzie dalej, o tym nie czytałam, lekarze w szpitalu się nie rozgadywali ........ Po operacji ponowne szperanie w internecie, bo pytań z dnia na dzień rodziło się sporo ... Znalazłam na tym forum kilka wątków i sporo kobiet po operacji, które pomogły mi znaleźć się w nowej sytuacji :) Dzięki nim dowiedziałam się więcej o samej operacji i o tym, czego po operacji można się spodziewać, za co bardzo wszystkim dziękuję :) Po wielu miesiącach aktywnego uczestniczenia w forum, zdobyłam wiedzę, którą wspólnie z życzliwymi forumowymi koleżankami postanowiłam pogrupować tematycznie i podzielić się nią z innymi paniami, które znajdą się w podobnej sytuacji jak my :) Przeszło rok temu utworzyłyśmy nowe forum, na którym zamieszczamy wszystko na ten temat i pomagamy rozwiać wszelkie wątpliwości związane z operacją. Przede wszystkim zapewniamy wsparcie, którego nie może zabraknąć nikomu, o tym wiemy najlepiej, bo przecież przeżywałyśmy to samo :) Zapraszam więc wszystkie Panie, które chcą się z nami przygotować do operacji i razem z nami szczęśliwie wracać do zdrowia :) Forum jest na gazeta.pl i nazywa się Usunięcie macicy i co dalej? http://tnij.org/ov8c Zapraszamy serdecznie, dołączcie do naszego grona, a będzie Wam łatwiej :) olikkk

Gość olikkk
Dla sprostowania dodam, że zabieg chirurgicznego usunięcia macicy to "histerektomia" jednak w internecie często można spotkać również nazwę "histeroktomia", stąd w tytule wątku taka wersja :) Pozdrawiam :)