Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie i prosze o szczera

gosc w domu

Polecane posty

mam pytanie i prosze o szczera odpowiedz czy gdy ktos do Was przychodzi w odwiedziny to wchodzac do mieszakania sciaga buty? czy pakuje sie w butach? i czy wy idac w gosci sciagacie buty czy wchodzicie w butach do srodka oczywiscie spotkania typu imprezy, gdzie kazdy pojawia sie w ladnym storju i eleganckich butach nie zaliczam do pytania, o wiem ze wtedy obowiazuje wejscie w butach chodzi mi raczej o takie odwiedziny typy "na kawe" i czy zdarzylo sie Wam kiedys kogos poprosic o zdjecie butow? w jakiej sytuacji? pytam, bo moja jedna kolezanka, ktora jest dosc czestym gosciem u mnie, laduje mi sie do domu w butach, a gdy ja ja odwiedzam to musze buty sciagnac... bo sie zaprze w prodgu i mnie nei wpusci.. dziala mi to na nerwach jak to jest z tymi butami???

Zawsze ściągam buty jak do kogoś idę. Jak ktoś przychodzi do mnie to też ściąga chyba że ktoś na chwilę to nie

Gość OPINIAOBOP
buty w tradycji polskiej się zdejmuje! kraj rolników i innych pijaków więc z tego taki zwyczaj. w normalnych krajach śmieją się z tej "polskiej kurtuazji" jak i skarpet do sandałów!

Gość szczeragata
Ja też zawsze ściągam buty, nie zdarzyło mi się też chyba aby gość wszedł w butach.

Gość fuuuuuuuuuuuujffff
ja sie wychowalam w kraju gdzie nie zdejmowano butow w gosciach, ale przylecialam do Polski i w Pl widzialam cos innego, podoba mi sie to jak goscie zdejmuja buty, moze dlatego ze inny klimat bo czesto pada no i deszcz a wiadomo buty wtedy sa brudne, nie to co w cieplych krajach :) osobiscie zawsze zdejmuje buty wchodzac do kogos i tak samo inny zdejmuja buty wchodzac do mnie...

u mnie generalnie wszyscy jak przyhcodza to sciagaja i ja tez sciagam tylko ona jedna sie w butach pakuje myslicie ze to ma zwiazek z tym, ze ona ma wykladzine a ja panele? jak mam jej dac do zrozumienia by byty sciagala olalabym to, gdybym ja u niej butow sciagac nie musiala ale ona zawsze sie wykreca, bo ma brzydkie skarpetki, bo dlugo chdzila i jej nogi moga smierdziec, albo ze wpadla tylko na 5min.. tutaj bym sie z ta polska tradycja niezgodzila bo mieszkam w anglii i przebywam u anglikow i u nich sie buty zdejmuje, i zwyczajnie powiedza by sciagnac buty i oni tez zdejmuja np u mnie

dziala mi to tak na nerwy, ze zwyczajnie unikam zaparaszania jej do siebie, bezczelny typ kobiety

no nie, jak sie u mnie pojawi nastepnym razem to jej powiem glosno ze ma buty sciagnac i tyle najwyzej sie obrazi, w dupie to mam :)

Gość fuuuuuuuuuuuujffff
no i snieg chcialam napisac :P

fuuuuuuuuuuuujffff zrozumiane :)

Gość zwykle nikogo nie zapraszam
ani nie otwieram drzwi gdy ktoś puka lub dzwoni ale sporadycznie goście się zdarzają i wtedy ściągają buty dobrowolnie, gdyby ktoś na to nie wpadł to go o to kategorycznie poproszę

Gość U kogos zdejmuje
buty .Jezeli szczerze zaprotestuja to nie .U siebie nie pozwalam zdejmowac .Zwłaszcza jezeli przychodza na jakies uroczystosci .Kreacja i papcie buhha .Nie mieszczą się w moim kanonie dobrego wychowania .

ja zazwyczaj sciagam pamietam jak kiedys do mnie informatyk przyszedl bo cos sie z kompem dzialo i pamietam tez buty zdjal a mama prosila zeby nie zdejmowal jak goscie przychodza to tez buty zdejmuja albo tak ktos obcy to nie

Gość ja zdejmuję buty u kogoś
i jak goście przychodzą do mnie to też zdejmują(i to sami,bez uprzedniego przypominania im o tym!) Zdejmowanie butów to nie tylko polska tradycja,wynika to z tego, aby komuś nie nasyfić w domu!!Cały brud z ulicy przenosi się przecież na butach:oTo tylko w serialch ludzie lażą w buciorach po domu, a nawet pakują się do wyra z butami:o Co innego jak jest jakaś impreza w domu,typu Sylwester,dużo kobiet w eleganckich szpilkach itp.Ale na codzień powinno się zdejmować buty idąc do kogoś!!!!!!!!!!!!

Gość jutro to dziś
jeśli idę do kogoś to zdejmuję buty najczęściej, chyba żę gospodarz nalega, żeby nie zdejmować. Jeśli ktoś przychodzi do mnie nawet na kawę to również nalegam, żeby nie zdejmował butów. Skoro TY u niej musisz zdejmować buty to niech ona zdejmuje u Ciebie!

Gość ja zdejmuję buty u kogoś
ja idąc do kogoś nigdy nie ubieram kapci bo wolę latac w skarpetkach samych;) Mam w domu swoje ulubione kapcie i dobrze sie w nich czuję,u kogoś nie zawsze pasują mi rozmiarem i źle mi się nich chodzi,dlatego wtedy lażę w samych skarpetach!I jest ok.Lepiej to niz pakować się do kogoś w butach:o

Nieważne czy nie zapowidzani czy nie zawsze proszę gości o nie zdejmowanie butów (w salonie miałem panele, teraz mam gres), nie mam zamiaru oglądać ich skarpetek. Sprzątania jest niewiele bo wystarczy raz przejechać Viledą i po sprawie. Na panelach czasami zostawała pasta do butów dlatego obecnie mam gres i nie mam już tych problemów. Natomiast w gościach to już zależy od gospodarzy - jak się wybieram do kogoś do mieszkania to pamiętam o zasadzie że lepiej załozyć eleganckie skarpetkik :D

moi goście nie muszą zdejmować butów o czym ich informuję, jednak większość woli zdjąć ;) a gdy ja idę w gości to się pytam czy mam zdjąć co innego, gdy w domu raczkuje maluch to nie ma bata, trzeba zdjąć w przypadku tego beszczela zrobiłabym tak jak ona: "bo sie zaprze w prodgu i mnie nei wpusci" a jeśli nóżki jej śmierdzą to niech se umyje :O włącz sobie program: mamtowupizm bardzo przydatny

Nie no po prostu nie szanuje ani Ciebie ani twojej pracy. U mnie ludzie sami buty zdejmują u nas niestety na ulicach panuje straszny bród a jeszcze pogoda do bani miałabym nie zly syf jakby kazdy pakował mi sie w butach do mieszkania. Zreszta ja tez zawsze u kogoś zdejmuje buty.

Gość no to spoko loko
jak jestem u rodziny zdejmuje > Bedac u zajomych , czy znajomi u mnie nie zdejmujemy . Dzieki bardzo zeby mnie jakis znajomy zabil smrodem paradujac w butach np w pracy caly dzien ;) wole juz podloge umyc :D

o imprezach nie mowie, bo wtedy obowiazkowo wchodzi sie w butach. Nie no, ja taka nie jestem ze nie pozwalam wchodzic w ogole w butach do siebie, bo generalnie jak ide do kogos i mowia mi zebym butow nie sciagala, to ja tez prosze by te osoby u mnie wchodzily w butach Chodzi mi o to, ze ja u niej musze a ona mi sie w butach laduje! I zazwyczaja nie sa to jakies pantofelki z pracy tylko jakies dzienne sobotnie obuwie typy traperki, jakies sportowe czy cos Ale mnie nakreciliscie, wojne jej wypowiem hihihihi Za cholere nie wpuszcze w butach, albo sie wpieprze w buciorach do niej