Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pepik

bardzo prosze o pomoc czy to może być ciąża

Polecane posty

Gość pepik

witam mam 27 lat przedstawię całą sytuację żeby było wiadomo o co mi chodzi. A dokładnie zaczęło się to wszystko od listopada, w listopadzie miałam operację usunięcia tarczycy całej 21 listopada miałam operację która przebiegła dobrze. okres miałam 14 listopada do 18.11.2011 w dniu 26.11.2011 strasznie mnie bolał jajnik przestraszyłam się i poszłam do ginekologa a ginekolog mi powiedział że miałam owulacje w tych dniach. zbadał mi jajniki czy są w porządku ponieważ miałam endometriozę z której mnie wyleczył z czego jestem bardzo szczęśliwa, i pytał się czy chcemy mieć dzieci ja powiedziałam że chcemy i to jak najszybciej także kazał mi odstawić pigułki i wszystkie tabletki które brałam oprócz euthyroxu 50 brałam i kazał się skonsultować z endokrynologiem swoim. także ja szybko pobiegłam do endokrynolog która mi zbadała tarczyce i przepisała euthyrox 100 i costagnus. Dnia 10.12.2011 dostałam okres tak jak przeważnie dostawałam czyli w granicach 9- 14 dniach każdego miesiąca okres skończył mi się 17.12.2011 i teraz uwaga podam dni w jakich współżyliśmy z mężem 19.12 , 21.12, 23.12, 29.12, 30.12, 31.12, 01.01, 05.01, w tych wszystkich dniach to robiliśmy nie wiem czy to były dni płodne ponieważ ciężko mam to wyliczyć ponieważ cykl jaki wynosił pomiędzy listopad a grudzień było 26 dni w tej chwili jest już 32 dzień i nie mam okresu nigdy wcześniej nie zaznaczałam sobie kiedy dostałam ale tak przeważnie było 10,11 a czasami 9. robiła testy ciążowe te domowe a dokładni 3 powiem w jakich dniach robiłam 04.01, wyszedł mi pozytyw druga kreska bardzo blada 06.01 wyszedł negatyw, 07.01 wyszedł negatyw natomiast z tego wszystkiego od 03.01 mam bóle jak na okres i 09.01 zrobiłam beta hcg i wyszło poniżej 01nie widziałam wyniku tylko podali mi telefonicznie i od wczoraj w nocy mam różowy śluz nie wiem co o tym wszystkim myśleć mam wielką nadzieję że ktoś mi pomoże i udzieli jakiejkolwiek odpowiedzi

Gość lopae
możesz powtórzyć?

Gość ann;)
najlepiej powtórzyć dziś test ciązowy! zaskoczeniem dla mnie jest pierwszy negatywny, bardzo możliwe że była to ciąża biochemiczna... ulegająca bardzo wczeesnemu poronieniu przy czym mogą towarzyszyć takie właśnie plamienia! radzę powtórzyć test dziś.

Gość ann;)
przepraszam zaskoczeniem dla mnie jest pierwszy pozytywny..

Gość pepik
dziękuję dziewczyny za szybką odpowiedź troche mnie zdziwiła odpowiedź że może to być poronienie te plamienia co mam teraz to są tylko od czasu do czasu one nie lecą cały czas

Gość ann;)
masz blisko apteke? ja na Twoim miejscu tak bym właśnie zrobiła.. poszła po testy;) wszystko się wyjaśni.. bywam na różnych forach i każdy organizm jest inny.. skoro pytasz na forum.. tyle ile dziewczyn tyle różnych odpowiedzi. na teście dostaniesz TAK lub NIE proste :)

Gość pepik
teraz mi już ulżyło. aż spierdziałam się ze szczęścia

Gość przy chorobach tarczycy tez
moze byc pozytyw... niedoczytalam w jakie dni uprawialiscie seks, nie liczylam twoich dni plodnych... ale poronienie to ty bys zauwazyla (tzn byl by okres, mocniejszy, a nie plamienia ) takze, powtorz test za 48 h i zobacz jak bedzie.

Gość pepik
dodam że ten pierwszy test który wyszedł pozytywny to nie odczekałam 10 minut tylko może 4 minuty nie zobaczyłam drugiej kreski także odłożyłam go i dopiero na drugi dzień zobaczyłam że jest ta druga kreska słaba test wykonywałam w wieczorem czytałam na forach że nie trzeba się sugerować wynikiem na drugi dzień nie wiem co myśleć o tym wszystkim już jestem taka zmieszana nie życzę nikomu takiej nie pewności

Gość fwivfevev
Ja już nie raz robilam testy i często na 2 dzień widać było drugą kreskę. W ciąży nie jesteś

okres mialas 10.12 - za wcześnie na testy szczegolnie na ten pierwszy!!!! na pewno nie wskazalby Ci ciąży. Dalej : Robilas bete w 31 dniu cyklu - jeśli masz okres w miare regularnie (28-32 dni) to powinna już być widoczna ciąża. I wspołzyłas w dniach plodnych, chociażby teoretycznie. Zatem - na moje oko nie jesteś w ciaży! Zycze powodzenia w starankach , nie nakrecaj się, idz na żywioł a przedewszystkim myśl pozytywnie :)

Gość ann;)
nie zgodzę się! ponieważ miałam identyczny przypadek. test ciążowy pozytwyny za kilka dni negatywny lekkie plamienia! organizmy są tak rózne ze można nawet tego poronienia nie zauważyć ponieważ tak jak mówisz może przyjść razem z miesiączką ja miałam inaczej więc podałam swój własny przykład. co do testu jest wyraźnie napisane że nie należy odczytywać wyniku po dłuższym upływie czasu, może i na Twoim nie było ale z reguły jest. nie martw się na zapas, najlepiej jeśli powtórzysz próbę i wszystko się okaże. pozdrawiam

aaa to ten pierwszy test potraktuj jako niebyly. Chociaż, ja jak robilam kiedys testy, wyszly negatywnie to i na drugi dzien byla jedna kreska.

ale 25 dc to wcześnie jest. I po poronieniu testy jakis czas moga pokazywac ciąże.

Bardzo dokładnie czytaj instrukcje testów. W jednym z tych, co mam pod ręką jest napisane, że po 30 min jakiekolwiek zmiany są już nie ważne. Możliwe, że ww ogóle nie byłaś w ciąży. Powtórz test za dzień czy 2. Niestety nie zachodzi się od razu, trzeba próbować. Dla jednych wyjdzie za pierwszym razem, dla innych za dwudziestym. Na marginesie (to moja nauczka z dziś) notuj sobie miesiączki b. dokładnie. Jak już zajdziesz, to Cię będą pytać o to cyt. "setki razy". BTW. Przyjmujesz kwas foliowy?

Gość pepik
dzięki za odpowiedzi lecz nie pokoi mnie że nie mam nadal okresu tylko te lekkie różowe plamienia jeżeli chodzi o testy to ten pierwszy jest pozytywny chociaż nie wiadomo kiedy ta kreska się zrobiła czy po 10 minutach czy dłużej bo ja czekałam zaledwie 4 minuty natomiast te dwa pozostałe które zrobiłam to nadal są negatywne.

ja bym poczekała jeszcze jeden cykl, i jak nastepny bedzie dziwny poszla do lekarza. Jesteś po operacji , wiec orgaznizm ma prawo ześwirować. Mało tego, nie wiem czy dobrze doczytałam, ale przestałaś brać anty przecież... Ja poronilam z poczatkiem pazdziernika, 11.11 mialam okres, ale inny niż zwykle, bolesny, krotki, potem dwa dni przerwy i znow plamienia, i tak przez ojjj, ze dwa tygodnie... ten cykl trwal 41 dni! Poszlam do lekarza, bo mi wczesniej na usg wykrylo pseudopecherzyk (tzn lekarka mi powiedziala ze jestem w ciazy) no i miesniaki. Kazal obserwowac nastepny cykl. Nastepny byl juz ok, z owulacja i w ogole, bez plamien...

Gość pepik
powiem tak mój ginekolog to naprawdę dobry lekarz powiedział że daje mi 3 miesiące na zajście w ciąże póżniej będzie on obserwował moją owulację tabletki odstawiłam ponieważ kazał pytałam się go jak to będzie po tej operacji on powiedział że teraz będzie miała pani większa prawdopodobieństw zajścia niż przed po operacji dostałam już okres i tak ogólnie o wszystko ok nawet te bóle przed okresem są mniejsze także ogólnie jest ok tylko mówię nie pokoi mnie to że nie mam okresu jeszcze myślę że poczekam do piątku i dopiero zrobię test ale tak czy inaczej to naprawdę wielkie dzięki za odpowiedzi

Gość ktobypomyslal.................
Jezu to, że nie masz okresu nie znaczy od razu, że jesteś w ciąży!!

Gość pepik
ok rozumiem lecz nigdy takiej sytuacji nie miałam gdybyś y w takiej sytuacji była to też byś siedziała i myślała co ci jest