Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łołsss co ci zrobili ?

Kiedy podać po raz pierwszy banana takiego nie ze słoiczka ?

Polecane posty

jak w temacie I ile podać ojeju rzepakowego niskoerukowego do 5 różyczek brokuła ?

Ja w ogóle nie dawałam banana ze słoiczka (chyba że później był dodatkiem do gotowego deserku), tylko świeżego, a pierwszy raz jak mały miał 4 mce, to był pierwszy owoc testowany po jabłku. Tylko się nie przestrasz jak potem w kupce będą takie czarne nitki :)

dzięki a powiedz mi czy mogę podać już truskawki ? córka ma ponad 5 miesięcy Chcę kupić kaszkę maną z bobovity ale tam sątruskawki i boję się że jeśli ją uczuli to nie będę wiedziała co czy kaszka czy ta truskawka ;/

up

Kaszki mannej w ogóle jeszcze nie za bardzo takiemu maleństwu, robi się ekspozycję na gluten (poczytaj o tym) ale daje się po odrobinie tylko do innych, wyrzucisz większość bo chyba ok. 3 tyg. tylko mogą stać otwarte. Truskawek synek próbował w wakacje, mniej więcej w tym wieku, ale to tylko trochę, i nie musiałam być bardzo ostrożna bo przy karmieniu piersią na żadne pokarmy nie reagował alergią. A co do oleju- ja dawałam niecałą łyżeczkę masła albo oliwy z oliwek na obiadek- nie wiem jak z olejem, od oliwy szybko odeszłam bo mu mało smak podchodził.

a mi pediatra kazał już podawać gluten i to już dosyć dawno w grudniu przed świętami... A ja mam zamiar podać po 6 miesiącu. A jak wy podawałyście tą kaszkę manną ? Gotowałyście na wodze zwykłą kaszę manną ? i dodawałyście pół łyżeczki do obiadku ? tak jest kaszka manna z bobovity wieloowocowa dla dzieci z alergią

Gość To tam przecież wszystko
pisze od jakiego wieku można podawać.Nie rób z siebie takiej ofermy co czytać nie umie.Idziesz do sklepu bierzesz jakąś kaszkę i czytasz od którego miesiąca podawać można.

ok, nie widziałam jej w takim razie ja dodawałam do zupki po skończeniu 7 miesiąca najpierw po pół łyżeczki, a później po całej

Tak, od 4 mca robi się ekspozycję, ale to właśnie tak po troszkę. Ja kupiłam jedno opakowanie kaszki mannej, i dawałam łyżeczkę do kaszki kukurydzianej czy ryżowej, wyrzuciłam prawie całe pudełko i już więcej nie kupowałam. Nie serwuj małej całej porcji, bo to może zaszkodzić. Jak synek w wieku 5 mcy zaczął ząbkować to dostawał skórkę chleba do gryzienia, potem trochę biszkopta do owoców- i tak u nas eksopzycja przeszła, nie przeliczałam glutenu na gramy i ilość posiłków bo bym korby dostała :) A na kaszkach faktycznie masz od którego miesiąca, potem łatwiej wyczujesz jak rozszerzać dietę, ale na początek kaszki bierz zgodnie z zaleceniem, słoiczku podpatruj co od którego jest. Ja rejestrowałam się na stronie Bobovity, przesyłali próbki i pierwszy poradnik żywienia, potem drugą taką paczkę po 8 mcu- dla starszego niemowlaka.