Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xlnder

jaki tanszy a dobry emolient dla dziecka polecacie?

Polecane posty

Gość Black Berrrry
fajny jest z ziajki. Ładnie pachnie, moje dziecko nie miało żadnego uczulenia po nim. Kosztuje ok 14zł

Gość e-Infant.pl
Również polecam Emolium. Cena może nie jest najniższa, ale produkty tej firmy są bardzo wydajne. Można kupić coś tańszego, ale jak się nie sprawdzi albo szybko zużyje, to wyjdzie drożej niż przy kupnie sprawdzonej marki.

Gość sprobuj oliwy z oliwek
ale takiej ze sklepu z eko zywnosci, zby byla bez peostycydow. mozesz tez poszukac oleju linanego. dodajesz lyzeczke do kapieli i skora jest ladnie natluszczona a podraznienia znikaja.

Gość po przejsciach :-)
Allerco. Super dermokosmetyk.

Gość gość
Emulinka firma skarb matki do kupienia w aptecw 250 ml za 22 zl

Gość Bielanka
Polecam: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=61184 W firmowym sklepie niecałe 19zł (270ml) oraz www.bangla.pl/opinie/p2061/ziaja-ziajka-plyn-do-kapieli-dla-dzieci-niemowlat-natluszczajacy Ten kosztuje 12zł (370ml) x Też zaczynałam od Oliatum i polecam, ale te nie są gorsze. Ja lubię ten drugi. Ten pierwszy jest tłusty, ale dobry. Mojemu dziecku na szczęście minęły uczulenia, które dotykały go w pierwszych miesiącach, więc nie kupujemy specjalistycznych preparatów. Ale ten olejek z Ziaji jest z serii MED, żaden szajs.

Gość gość
zobacz na ceny w aptekach internetowych, niejednokrotnie mozan kupic emoliumi inne za polowe ceny z apteki stacjonarnej..z reszta ze wszystkim tak jest;/

Gość gość
mi pediatra polecił Mediderm, w sumie to nie mam porównania z innymi, ale jak na razie dla małej jest ok, i cena też, 500 gram ok 25 zł

Polecam emolienty CutisHelp mimi. Może nie są najtańsze (chociaż można trafić na fajną promocję) ale za to są bardzo wydajne. Maja naturalny skład, są hypoalergiczne i wiele osób je sobie chwali. Na stronie http://cutishelpmimi.pl/ można trochę więcej o nich poczytać.

Gość gość
Oilatum można w dobrej cenie znaleźć w Rossmanie

Gość gość
A bo ja wiem czy Emolium jest takie drogie? W Melissie kosztuje około 30 zł za 400 ml. Znam naprawdę wiele sporo droższych :)

Gość gość
Ja osobiście polecam produkty allerco. Są rewelacyjne dla dzieci które mają problemy ze skóra. Używam obecnie kremu przeciw odparzeniom i emulsji do kąpieli i jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
ja polecam zdecydowanie allerco - właśnie je testuję i jestem mile zaskoczona :)

Gość Aniolekkk10
Uważam że emulsja do kąpieli Allerco jest znakomitym produktem ponieważ, znakomicie nawilża suchą skórę mojej córki i nie potrzebne jest stosowanie oliwki po kąpieli, jest również emolientem dla maluszków z atopowym zapaleniem skóry od 1 dnia życia. Dodatkowym atutem jest to iż skóra wygląda na zdrową bez przebarwień. Wydajność pojemnika jest duża więc wystarczy na dłuższy czas, cena również przemawia za #Allerco ponieważ tego typu kosmetyki dla dzieci są bardzo drogie.

Gość gość
ALLERCO emulsja ma naprawdę niespotykaną konsystencję, która fajnie nawilża skórę dziecka a nie zostawia osadu na wannie. Cena też jest przystępna niewiele ponad 20zł za 400ml

Obecnie testuję kosmetyki Allerco i jestem z nich bardzo zadowolona. Są bardzo dobre na problemy skórne i radzą sobie z nimi rewelacyjnie.

Gość aniac04
Polecam Allerco Emolienty, można stosować od 1. dnia życia, jest emulsja do kąpieli i krem na odparzenia z tej serii. Polecam - delikatne dla skóry i skuteczne dla skóry suchej, wrażliwej, atopowej i skłonnej do alergii, bezzapachowy, same naturalne składniki wzbogacone o olej macadamia, wit. E i glicerynę. Wypróbowałam na swojej córci i naprawdę jest w porządku i cena też nie wysoka jak za taki produkt. Polecam.

Gość gość
Kochani ja się też na cierpiała I przeczytałam na jakimś forum o Kremie mediderm dla mnie Rewelacja nie musze stosować sterydów w maściach nie wyleczyc am się do końca ale cena spoko bo 7,50 za tubę i ręce nie swędzą wiec super

Gość gość
U nas też sprawdził się Mediderm. Wychodzi dużo taniej niż np. Emolium a jakosć ta sama. Czasami dodaję dziecku do kąpieli łyżkę masła kokosowego (bio, nierafinowaego). Ładnie natłuszcza i koi skórę.

Gość gość
przecież emolium, czy balneum wcale nie są drogie ...

Gość Karla88
Jeśli chodzi o takiego typu emolienty dla niemowląt to mam w tym temacie troszkę do powiedzenia. Ponieważ mam małe dziecko i sama swojego czasu szukałam odpowiedniego produktu. Troszkę się naszukałam lecz poczytałam na ten temat w internecie. Bardzo wiele matek polecało http://www.eloderm.pl/emolienty-kategoria/emolienty-w-pielegnacji-niemowlaka/ Postanowiłam sama się przekonać i był to jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Polecam gorąco ten emolient jako najlepszy dla naszego dziecka.

Gość gość
Szare mydlo a nie emolienty od pierwszym dni zycia. Przyzwyczaicie dziecko do samych delikatnych kosmetykow to potem bedziecie mialy problem.

Gość katmat17
Mi ostatnimi czasu do ręki wpadły produkty BabyCap, kupiłam bodajże w rossmann i powiem Wam, że jestem mile zaskoczona. Jak skończą mi się opakowania, które teraz mam na pewno wróce do ich emolientów

Gość gość
Ja od miesiąca używam balsamu baby cap, natłuszcza skórę super. U dzieciaków zniknęły suche wypryski.

Gość gość
Olej lniany do kapieli à nie pochodnych ropy naftowej lac dzieciom od urodzenia.

Gość SzpilkaSzpulka
My używamy Elodermu jest naprawdę niedrogi a działa świetnie doskonale nawilża i regeneruje skórę.

Dzień Dobry, Polecam Oillan Med+ przeznaczony jest z kolei do skóry ze zdiagnozowanymi schorzeniami dermatologicznymi (AZS, łuszczyca, egzemy). Preparat oparty jest na farmaceutycznych składnikach o medycznej skuteczności i może być stosowany przez dzieci od 1./3./6. miesiąca życia (zależnie od preparatu) oraz dorosłych. Zapraszam na naszą stronę internetową www.oillan.pl, gdzie znajdzie Pani również więcej informacji o produktach oraz informacje o naszej akcji promocyjnej - za zakup dowolnych produktów z linii Oillan Baby lub Med+ za co najmniej 70 zł pierwsze 3000 osób, które wyśle paragon, otrzyma kod na zakupy 70 zł na produkty Oillan w sklepie kosmetykiaa.pl. Dla osób, które otrzymają taki kod, organizowany jest dodatkowy konkurs, zachęcam do wzięcia udziału w akcji. W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, zachęcam również do kontaktu pod adresem: oillan@oillan.pl Online Ekspert marki Oillan