Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tanie tabsy

Tabletki antykoncepcyjne za 2,84!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość tanie tabsy

Czy ktoś z Was używa lub używał tabletek stediril 30? Ja do tej pory brałam yasmin kosztował ok 40 zł, a tu cena, że tak powiem wbiła mnie w ziemię. Są refundowane, ale aż tak tanie?

Bo to lek stosowany np w trądziku i zaburzeniach hormonalnych a nie stricte antykoncepcyjny. Więc jest refundowany.

Gość tanie tabsy
no tak, ale wyczytałam że on jest tabletką starszej generacji i przyjmowanie może powodować silniejsze efekty uboczne.

Gość tanie tabsy
i dlatego pytam jak to jest z przyjmowaniem . . . i ewentualnymi reakcjami organizmu. wiem, że każdy reaguje inaczej, ale chciałabym coś się od Was dowiedzieć.

Ja bym nie brała takich tabletek tylko ze względu na cenę. Wolę droższe ale nowocześniejsze. Z mniejszymi skutkami ubocznymi.

Gość tanie tabsy
ja się nie kierowałam ceną, bo ile kosztują dowiedziałam się w aptece. przepisała mi je ginka , bo po yasmin miałam okropne migreny i stwierdziła, że te będą lepsze :p

Gość po tym jest ok
Ja brałam te tabletki z uwagi na problemy z cerą... i potem zostały już jako anty. Ja po nich nie przytyłam, ani nie miałam innych problemów.

Gość aj uważaj
tediril 30 należy do grupy najdłużej obecnych na polskim rynku, dwuskładnikowych tabletek antykoncepcyjnych, opartych na nieco przestarzałym dziś progestagenie drugiej generacji. Z pewnością dużą zaletą produktu jest jego niska cena na polskim rynku, co może być czynnikiem decydującym o wyborze tego konkretnego hormonalnego środka antykoncepcyjnego. Wiele kobiet podczas regularnego, wielomiesięcznego stosowania środka Stediril 30, nie obserwowało także typowych dla wielu tabletek antykoncepcyjnych wahań wagi ciała. Wadą produktu jest jego główny składnik levonorgestrelum posiadający stosunkowo silne, w porównaniu do współczesnych progestagenów trzeciej i czwartej generacji, właściwości androgenne, przez co nie jest on wskazany dla kobiet posiadających problemy z cerą lub nadmiarem męskiego owłosienia, a także dla młodych kobiet rozpoczynających zażywanie doustnych środków antykoncepcyjnych. Z uwagi na dużą zawartość progestagenu lek cechuje niska tolerancja organizmu wielu kobiet, objawiająca się między innymi poprzez: ból głowy, migrenę, krwawienia międzymiesiączkowe, plamienie, zapalenie pochwy, zmiany nastroju (w tym depresja), zmiany libido, nerwowość, zawroty głowy, nudności, wymioty, ból brzucha, trądzik, ból lub tkliwość piersi, powiększenie piersi, wydzielina z piersi, bolesne miesiączki, zaburzenia cyklu miesiączkowego, nadżerki, zmiana wydzieliny z pochwy, obrzęki.

Gość tanie tabsy
to jak to w końcu jest???????????

Gość dfgdfg545545
No prawidłowo, w końcu to byłby skandal gdyby tabletki antykoncepcyjne były refundowane a te ratujące życie nie. Pomyśl sobie że ktoś nie doczeka do przyszłego miesiąca bo nie dostanie ważnego lekarstwa a Ty się przejmujesz bo nie możesz dymać bez ograniczeń... Żenada

Gość dfgdfg545545
ups źle przeczytałam, to skandal

ja brałam stediril łącznie ok 4-5 lat. jako jedyne nie powodowały żadnych skutków ubocznych (poza nimi brałam jeszcze Microgynon, Regulon, Mercilon, Yasminelle). wszystkie inne powodowały "coś", a to puchnięcie, a to migreny, a to wieczne krwawienia, a to mdłości i wymioty....a te nic.

Gość tanie tabsy
Ktoś jeszcze je brał?

Gość mała pigi
Mi zatrzymywały wodę w organizmie, poza tym było ok.

Gość ja używam s30 i jest ok
tabletki biorę od 11 lat, brałam już yasmin, novinette, cilest, microgyon, cerazette podczas karmienia i teraz od 5 lat właśnie te. Po tamtych były różne skutki uboczne. po większości migreny,a po cilest problemy z infekcjami pęcherza moczowego. A po tych jest super.

Gość kalgon
ja też stosowałam stediril30 przez jakieś 5 lat. nie martw sie mnie też cena zszokowała :P tabletki okazały sie jednak bardzo dobre bez skutków ubocznych no i sprawdziły sie w 100%

Gość dellicje
a czy ktoś moze mi sprzedać kilka opoakowań > moze byc za wiekszą cene ?

Gość ekspert antykoncepcji PO
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.

Gość Ja po nich
Ja po nich przytyłam 10 kilo w pół roku i nikt mi nie powie, że to nie wina tabletek, bo nie zmieniłam NIC w swojej diecie ani w aktywności fizycznej.

Gość mama na etacie
No wlasnie mnie te drogie tez nie sluzyly mialam po yasmine takie migreny w okreslonycg dniach cyklu ze moj ginekolog momentalnie je odstawil ,wczesniej dlugo bralam microgynon 21 i byl super jak chcialam zajsc w ciaze odstawilam i cykl wrocil natychmiast a po yasmine pol roku mialam problemy potem nie moglam zajsc w ciaze i jak zaszlam to poronilam teraz wrocilam do microgynonu za 3 op bez refundacji(mimo ze jest refundowany ale robiac odpis traci sie znizke) zaplacilam 24 zl!!!dwa dni bolala mnie glowa a z kazdym kolejnym jest lepiej.Nie kazdy moze brac to samo czasem trzeba do tego dojsc metoda prob i bledow.