Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co kupic

Czy wypada dac taki prezent mlodej mamie i maluchowi?

Polecane posty

Gość Prezentowa1111
mojej siostrze urodzilo sie dziecko 2 dni temu, miala cesarke, nasze kontakty nie sa jakies super ale chcemy jej cos fajnego kupic. Zaznaczam, ze bede chrzestna. Nie mam zielonego pojecia co jej kupic, za ile powienien byc taki prezent aby nie czula sie urazona. Do tego kiedy powinnismy ja odwiedzic? Mamy do niej 500km wiec odwiedziny musimy strannie zaplanowac aby takze jej zbytnio nie przeszkadzac.

W życiu nie chciałabym żeby mi ktoś przynosił pampersy w prezencie :o to w ogóle nie prezent i sama tez w życiu bym nikomu czegos takiego nie podarowała, chyba że dodatkowo gdybym np wiedziała że tej osoby nie stać na kupno pieluch.

Gość ja uważam że pampersy
i ubranko dla dziecka to dobry pomysł, ale jeśli koleżanka karmi piersią to wina bym nie kupiła, bo np. ja lubie dobre wino, a karmiłam piersią rok, to chyba by mnie skręcało przez rok patrzeć na butelke wina w półce i nic z niej się nie napić :p ( nie popieram czegoś takiego że można się napić kieliszek wina jak się karmi, alkohol to alkohol bez względu na ilość) Tak że zamiast wina dla mamy kwiaty albo coś słodkiego

Gość lapol
A nie mozna zadzownic i zapytac co potrzeba? Moze byc tak ze ubranek ma full po rodzinie, a moze byc i tak ze ma kilka sztuk. Ja bede wlasnie czekac na prezenty ubrankowe. Pieluchy to dobry prezent , zawsze przydatny.

Gość gość
Z reguły się dostaje właśnie jakiś ciuszek albo małe buciki skarpeteczki gryzaczek albo grzechotkę A dla mamy możesz kupić np jakiś żel do kąpieli czy coś :)

ja sie bardzo zawsze z pampersow cieszylam. Ale moim zdaniem idz np do rossmana kup k,arte podarunkowa za kwote na ktora cie stac, i niech kolezanka sama kupi co bedzie chciala. Nie wiadmo czy wybierze pieluchy, oliwki czy krem na rozstepy :-) napewno uzyje to odpowiednio

- pampersy - ubranko w jakimś większym rozmiarze - album do zdjęć dla dziecka na pierwsze miesiące życia - są takie specjalne z miejscami na zdjęcia i pamiątkowe wpisy - dzidziową ramkę do zdjęć - dla mamy np. karnet do spa niedaleko domu - będzie mogła pójść na masaż albo manicure - zwykle takie karnety można wykorzystać w ciągu kilku miesięcy od zakupu, więc na pewno znajdzie wolną chwilę

Gość mamama88
ja bardzo jestem za tym, żeby mamie dać coś innego, a maluszkowi coś innego:) W miarę możliwości oczywiście! Ostatnio mnie urzekła firma, z której mamy termoforka i kocyk, bo zrobiła torebki na smoczki i gryzaki takie dla mamy, które są supereleganckie http://sklep.lullalove.com/kategoria/dla-mam/czerwona-mini-torebka-etui-na-smoczki-gryzaki-i-drobiazgi :) Nawet fajny mały gryzaczek dla maleństwa jest świetny- klonowe takie jak mamari są leciutkie i idealne dla maluchów, w tym przypadku wcale się nie sprawdza im większe/więcej/ tym lepiej:) pozdrawiam!