Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co kupic

Czy wypada dac taki prezent mlodej mamie i maluchowi?

Polecane posty

Gość nie wiem co kupic

Pomyslalam, ze najlepsze i niezawodne beda pampersy- tego w koncu nigdy za wiele:P Dla dziecka chce kupic jakies ladne ubranko i moze jakis fajny gryzaczek. Mysle tez o przyniesieniu alkoholu (jakies dobre wino). Myslicie, ze wystarczy? Dodam, ze mloda mama to bardzo dobra kolezanka.

Gość nie wiem co kupic
nikt nie doradzi?

Pampersy to najgorszy prezent dla młodej mamy :D, ja nie chciałabym dostać ubranka bo dziecko i tak z niego wyrosnie prędzej czy później, a co do alkoholu jeśli karmi piersią to i tak tego winka nie będzie mogła wypić.

wszystko ok ale po co te wino ? przeciez mloda mama ktora raczej karmi piersia nic takiego pic nie moze...

bardzo fajne pomysły :) \oczywiście, że wino jest ok- nawet jeżeli teraz go nie wypije, to może poczekać na to, aż koleżanka przestanie karmić (a może w ogóle nie karmi). co do ubranka- to też miły prezent, ale proponuję nie mniejsze niż roz.62. też uwielbiam kupować nowo narodzonym dzieciom znajomych kupować ciuchy :D

Gość ghfshsgha
pampersy i ubranka ok - tego nigdy za wiele:P Natomiast wino odpada jesli kolezanka karmi piersią

a najlepiej po prostu bedzie jak zadzwonisz i zapytasz . powiedz ze sie wybierasz do nich i ze chcialas cos kupic i co by ja "uszczesliwilo"

Gość blue-true
Uważam, ze pieluchy to niezbyt trafny prezent... Ubranko dla dziecka ok, ale zamiast wina dla mamy może jakiś mały bukiecik?

Gość Nietutejsza
super pomysły, bo bardzo praktyczne, zwłaszcza te pampersy. A wino tak jak już pisał ktoś jak mama skończy karmić to będzie jak znalazł. Ja bym była zadowolona

Gość nie wiem co kupic
te pampersy to wlasnie jej pomysl:D Dzwonilam i powiedziala, ze nic nie chce i dlugo musialam prosic by wymienila choc jedna rzecz to powiedziala by kupic pieluszki jak tak bardzo juz chce cos przyniesc, bo ida jak woda:) Ale wiadomo, ze chcialabym tez jeszcze cos tak od siebie stad pomysl na ubranko i gryzaczek. Co do wina to kolezanka sama zapowiedziala, ze jak wpadne to wypijemy za spotkanie winko, bo ma zamiar wczesniej odciagnac pokarm. Dodam, ze nie widzialysmy sie 4 miesiace, a maluszek ma 1,5 miesiaca.

Gość nie wiem co kupic
Oczywiscie wino przynosze nie po to zeby z nia pic:P ale zeby mlodzi rodzice sobie kiedys tam wypili wieczorkiem. Mysle, ze wino to nie wodka i nie oznacza od razu tego, ze chce chlac:D ale po prostu tak symbolicznie dla nich za to, ze zostali rodzicami:)

Gość blue-true
takim razie nie mogę pojać, skąd Twoje pytanie? Po co ten temat, skoro koleżanka Ci powiedziała...

Gość hIZka ;;Izka
Kamilka21-- czy Ty masz 21l???? I 3 dzieci??!!!!!!!!!!!

Gość nie wiem co kupic
powiedziala tylko o pampersach i zaznaczylam w pierwszym poscie, ze je kupie. Nie wiem tylko czy ciuszek jakis i gryzaczek to dobry pomysl. Dlatego pytam i wymienilam przy okazji wszystko co chce kupic

Gość hIZka ;;Izka
Liczba w nicku to dzień moich urodzin!!! Ach już wiem, to zdień :) Ja bym chciała mieć 3, mam 1 i 26l Na 2ciąze nie mam szans..

Gość anna inna......
pampersy - nie. skad wiesz, ze w ogole ich uzywa, moze uzywa innych albo ze rozmiar bedzie ok? male dziecko szybko rosnie i czesto pampersa sie zmienia znacznie wczesniej niz wskazuje na to waga dziecka, bo uciska w udach. moim zdaniem ubranko, grzechotka, a dla mamy jakis kosmetyk jest ok. moze byc tez pamiatka - typu pamietnik dla dziecka lub ladna ramka dziecieca

Gość aauutrraa
prosiłam wszystkich żeby tylko nie kupowali dla małego ubranek... tylko zabawki. Dostałam same zabawki, a teściowa sprawiła mi paczkę używanych ubranek i różowy pajac dla mojego synka, bo ten kolor to niczemu nie przeszkadza, za to wg niej fajny napis miały..... brrr. Wie dobrze że nie znoszę używanych rzeczy. Po co się każdy pyta jak i tak robi po swojemu, najlepsze są zabawki. Ubranek nie zakładaliśmy ani razu tych co dostał.

Gość nie wiem co kupic
przeciez pisalam, ze o pampersach sama wspomniala. Kosmetyku nie kupie, bo nie wiem czego uzywa konkretnie, a pytac nie bede, bo powie, ze i tak nic nie chce. Pamietnik? Hmm... a jak taki pamietnik mialby wygladac?

Gość nie wiem co kupic
wlasnie tez slyszalam, ze ubranek wiele osob nie chce. A te zabawki to jakie moglyby byc? Bo nie wiem kompletnie czym takie malutkie dziecko moze sie bawic dlatego myslalam o gryzaczku.

Wg mnie pampersy sa super sprawa, sama na dzien dobry dostalam chyba z 6 paczek i mialam z glowy ten temat, ubranka? mnie zawsze najbardziej ciesza wlasnie ciuszki :D fajny jest tez bujaczek albo mata, takie rzeczy nawet jak sie kupi na wyrost to zawsze sie przydadza. Wino tez ok, tak jak ktos wspomnial moze nie karmi ale to ty pewnie wiesz jak jest.

jak mnie ktoś pytał co chce dla małego to zawsze mówiłam o pieluchach i mm bo to jak woda szło :D co do zabawek fajne są karuzelki takie do łóżeczka z muzyczką miałam przy obojgu dzieciach z canpola i świetna sprawa teraz obie już rozbrojone na czynniki pierwsze i dalej świetnie służą jako zabawki dla malucha :) co do ubranek to kategorycznie zabroniłam kupować ubranek bo mi się w szafie nie mieszczą tyle tego dostałam od kuzynki męża jak się córa urodziła i większość czekała w szafie na drugiego malulszka :) co do wina to jakoś nikt nie pomyślał by mi je przynieść a szkoda bo po 9 miesiącach ciąży i ciężkim porodzie marzyła mi się lampeczka na rozluźnienie tyle że ja nie karmiłam

Gość jkjkvbbh
a moze czekoladki dla mamy,za trud porodu(bo zawsze wszyscy obdarowuja dziecko a mama jest zapomniana)a dla dziecka zabawka z melodyjkami albo ladny kocyk_tego nigdy za wiele

Gość a może coś ładnego dla mamy?
Bo ja powiem szczerze czułam się całą ciąże i pierwsze 6 msc po porodzie jak dodatek do dziecka

z doświadczenia :) jak ktoś dzwonił i pytał co przynieść mówiłam - "Pampersy" - nigdy ich dość - ubranka od rozmiaru 74 - bo wcześniejszych miałam az nadmiar - wino - bo czekało na mnie w barku 4 miesiące , zresztą ściągałam pokarm i oszukiwałam czasami - i tak dokarmiałam butelka, więc czasem wypiłam lampkę wina dla relaksu (i nie uważam żeby to było coś złego) - jak zabawki to raczej dla starszego dziecka, można schować i poczekać a jesli mama to Twoja dobra koleżanka to polecam coś personalnego :) znasz ją najlepiej więc kup jej coś co nie ma związku z dzieckiem :) no i dodatkowo prezent dla juniorka :)

Gość janosikjanos
pampersy to swietny pomysł.tego nigdy za wiele.pamietam jak ja dostałam to w prezencie od kogos bliskiego i bardzo się ucieszyłam bo moja mala wszystko miala a to idzie jak woda. takie rzeczy się pamięta. reszta z tego co wymieniłas to tez dobry pomysł.

jeśli już ktoś pytał mnie o zdanie co ma kupić dziecku-pampersy bo to cholernie przydatna rzecz jak dla mnie :D ubranka ale jakieś większe, bo tyvh do 6 miesiąca miałam tyle że połowa wogóle nie została dziecku założona.Ewentualnie jakaś książeczka,zabawka.ja dostałam ładne kartki z gratulacjami,ramki na rodzinne zdjęcia.Gdybym miała wannę to nie pogardziłabym jakimś zestawem do kąpieli relaksującym(jakaś myjka,sól,olejek) widziałam takie zestawy pakowane np.w mały koszyczek i tam własnie malutki ręcznik,jakiś płyn,olejek,peeling.

Pomysły fajne. Ja dostałam od szwagierki książkę pt." Miłośc w czasach Kolki" . Ciekawa lektura i na bardzo aktualny temat.Chyba lepszy prezent niż winko.

Gość nie wiem co kupic
dziewczyny dziekuje bardzo za pomysly:) Wlasnie sie obudzilam spac nie moge wiec pomyslalam, ze zajrze. Moze i macie racie, ze mame w tym wszystkim pominela, ale nie mialam pomyslu co jej kupic i tak oto wlasnie przed chwila wpadlam na taki pomysl. Kupie te pampersy, gryzaczek, a zamiast ubranka dla dzidziusia to fajne perfumy dla kolezanki (akurat wiem co lubi i trafie w jej gust z pewnoscia). I dodatkowo to wino dla nich by i tatus cos z tego mial:p A wiem, ze lubi winko sobie czasem wypic wiec mysle, ze taki alkohol to nic zlego. Jutro zajrze i bede wdzieczna jesli napiszecie co myslicie o tym co teraz zaproponowalam.

Gość hmd-=
perfumy,hmmm.ja nie uzywalam przez dobre pol roku perfum bo mysle ,ze moga dziecku przeszkadzac.moze daj mamie karnet na manicure albo masaz(zalezy ile chcesz przeznaczyc).