Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teQuillllllla

czy dajecie dzieciom kaszę mannę ? po 5 miesiącu ?

Polecane posty

Gość teQuillllllla

hej jak w temacie i jak ją przygotowujecie ? Ja muszę na wodzie bo córka ma skazę. ale jak będę ją gotować to jaka ma być ? gęsta czy rzadka ?

Gość mamama27
ja kupiłam kaszkę mannę z bobovity - bez gotowania wrzucalam pół łyżeczki do słoiczka

Gość teQuillllllla
ja niestety tej kaszki kupic nie mogę bo córka ma uczulenie na brzoskwinię

Gość kshnksxnsc;cnsd;kscnsd ckdcsck
uwazajcie troche na ten gluten - teraz sie go wprowadza szybciej niz kiedys ale przez to wlasnie szybkie wprowadzenie ( wedlug niektorych lekarzy ) mojej znajomej dziecko nabawilo sie celiaki

Gość teQuillllllla
up

Gość mama mama 6m cory
wlasnie chce kupic kaszke manne z bobovity. Jak mam podac te 2-3 gramy? Mam tak dodac bez gotowania do sloiczka czy jakos inaczej, bo juz sie pogubilam z tym glutenem.

Gość A wieice ile osób z tych co są
Chyba później niż kiedyś. Moja mama mi opowiadała, że jak miałam miesiąc to mi taki rzadki grysik do picia już robiła i w szoku, ze ja mojemu dałam dopiero coś koło 5 miesiąca.

a nie możesz dać dziecku skórki od chleba albo bułke pomemlać zamiast kaszek?

Gość teQuillllllla
mama mama 6m cory tą kaszkę możesz podawać do mleka albo do deserku pół łyżeczki bez gotowania normalnie tak jak sypiesz mleczko do butelki ja też miałam kupićtą kaszkę ale zrezygnowałam bo mała ma skazę białkową i boję się że jak ją uczuli to nie będę wiedziała co... czy kasza czy może truskawka bo ona jest wieloowocowa BArdzo proszę o jakieś rady na mój temat Jak ama być ta kasz ? Taka w miarę gęsta i podać ją do mleka ? czy raczej rzadka ? proszę o odpowiedz

Gość mama mama 6m cory
ale ta kaszka jest bezmleczna to czemu sie boisz podac przy skazie bialkowej?

Gość bbbbbbbbbbbkkkkkkkkkkkkkkkk
a ta bezmleczna z bobovity ma w składzie banany na które moje dziecko jest uczulone i ja jej np nie bedę ryzykowała

Gość teQuillllllla
właśnie boję się że ją coś uczuli a dokładnie któryś owoć więc nie chcę wyzykować. Ja mam zamiar kupić kaszkę manną błyskawiczną taką tązwykłą ze sklepu tylko kurczę nadal nie wiem jaka ona ma być ? czy gęsta czy nie ?

Gość teQuillllllla
a czy może wiecie czy jest kaszka manna z nestle bezmleczna ? bo patrzę w google i widzę tylko mleczną ;/ proszę :) pomóżcie :) A jak taka kaszka jest to proszę podajcie mi linka jaka to tokładnie jest :)

Gość mama mama 6m cory
kaszki nestle z serii zdrowy brzuszek, z tego co czytam to sa bezmleczne, bo pisza ze trzeba przygotowac na mleku modyfikowanym. Ale one zawieraja zboza.

Gość teQuillllllla
czyli będzie na nic ?