Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytajka29.

Kiedy najwcześniej test ciążowy przy nieregularnych cyklach?

Polecane posty

Gość Zapytajka29.

Witam, Jestem mamą 2letniej dziewczynki, z mężem nie zabezpieczamy się już od dawna biorąc pod uwagę ewentualna ciążę. Niestety po poprzedniej ciąży mam strasznie nieregularne cykle 26dniowe a nawet dochodzi do 34dni. Dziś jest 31dzień cyklu a mnie od kilku dni dziwnie pobolewa podbrzusze, stałam się bardzo senna. Potrafię spać w dzień z córką ok2h a w nocy zapadać w kamienny sen już ok 22. Poza tym odpycha mnie od jedzenia i ciągnie do słodyczy. Czuje się jakby ze mnie uchodziło całe życie,nie mam na nic siły, szybko jestem zmęczona. podobnie czułam się w pierwszej ciązy jednak nie chce niczego sobie wmawiać. Kiedy najlepiej zrobić test? Czy już mógłby pokazać ewentualna ciążę? czy najlepiej czekać jeszcze kilka dni i jak nie nadejdzie @ zrobić test?

Gość Zapytajka29.
ktos pomoze?

Gość Zodiakalny baran 87
ja bym poczekala do weekendu albo idz na bete

Gość MelisQa
Ja miałam pozytywny w 32 dniu cyklu z NIEporannego moczu, ale każda z nas jest inna :)

ja mialam cykle tez nieregularne-raz 23 a innym razem 38 dni. I zrobilam test 8 dni po stosunku i wyszedl pozytywny. Ale jak pisala poprzedniczka-kazda z nas jest inna

2 tygodnie po stosounku ale nie koniecznie musi wyjść wiarygodny może skazać brak ciąży a ta jednak będzie. Trzeba wziąć pod uwagę, że plemniki są w stanie przeczekać na owulacje średnio 3 dni + zapłodniona komórka stacza się do macicy też ok 3 dni po czym siedzi tam 48-72h i dopiero po tym zaczyna się proces implantacji, który może trwać nawet 6 dni, po implantacji wydziela się hormon hcg wykrywany w testach ciążowych czy w krwi, co daje 15 dni przy czym to jest w miarę książkowo a wiadomo implantacja może trwać równie dobrze 3 dni, ale żeby mieć pewność i nie zachodzić w głowę czy nie za wcześnie był test ja poczekałabym 3 tygodnie od stosunku i poszła już na betę która po tym czasie powinna jednoznacznie wykazać jaki jest stan rzeczy.