Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

1111ewa

wczesna owulacja

Polecane posty

Mam pytanie okres dostałam 29grudnia i trwał 3 dni potem 1 dzień przerwy i 2 dni gęsty śluz z krwią czy to mogła być owulacja? Dodam że cykle mam co 28 dni a okres trwa 5 dni

Gość Co to się wyprawia
Czy ty wiesz jak wygląda śluz płodny??Dziewczyny apeluję!!!!!!!!!!-zastanówcie się 1000 razy zanim coś napiszecie i założycie kolejny nie potrzebny wątek.Po co zakładać kolejny temat z bzdurami?Same się ośmieszacie i wychodzicie na debilki.

Gość ghjmvvm
Frajerzy! Zamiast przeznaczać pieniądze na paliwo lepiej gdybyście kupili sobie rozum. Rząd wraz z Orlenem, w którym ma większość akcji strzyże was tak, że niedługo będzie biegać po ulicach na golasa. A pitolenie o tym, że jest wysoka cena ropy na giełdzie czy inne bzdety to zwykły bełkot. Orlen ma kontrakty długoterminowe na dostawy ropy po wcześniej uzgodnionej cenie, nie kupuje jej codziennie na giełdzie. Ten kto tak to sobie tłumaczy jest zwykłym durniem. Dla maksymalizacji zysków Orlen ustawia cenę paliwa - odnosząc sie do ceny gotowych produktów w Rotterdamie - na takim poziomie by po prostu nie opłacało się tutaj przywieźć gotowego produktu i go sprzedać. Tak więc rząd poprzez dywidendy doi was nie musząc podnosić wszystkich podatków. Znalazł sposób by was jeszcze skuteczniej wydoić. Pozdrowienia frajerzy.

Czytałam gdzieś na forum że jesli okres się skraca to owulacja jest wcześniej i dlatego pytam

Gość Co to się wyprawia
No właśnie skąd?Jesteś przed owulacją dopiero jak mówisz że masz @ co 28 dni.Powinna być około 12.01.

pytanie do "co to się wyprawia " jak jesteś taki mądry to mi napisz jak to wyglądy no chyba że nie wiesz

Gość Co to się wyprawia
Ale skąd ci się wzięło że ci się skrócił?Nie zawsze musi trwać te 5 dni.Ja mam ostatnio tak- 1 dzień-krew 2 dzień nic 3 dzień trochę krwi lub nic 4 dzień plamienia brązowe tak wygląda moja miesiączka

Gość Co to się wyprawia
Ale co mam ci napisać jak wygląda??Dziewczyno pytaj o co chcesz z pewnością odpowiem.

nie jest powiedziane że zawsze będę miała takie same cykle to że do tej pory miałam regularne nie znaczy że zawsze tak będzie

Gość Co to się wyprawia
Aha chodzi ci o ten śluz? Sluz płodny przypomina białko jaja kurzego jest rozciągliwy przejrzysty.Ma się wtedy mokro.

Gość Co to się wyprawia
Nie-napisałaś że miałaś gęsty a to jest różnica.Poza tym jakbyś miała owu w 5 dniu cyklu to twój cykl by był 3 tygodniowy.Bo owulacja pojawia się na 12-16 dni przed miesiączką

Gość Co to się wyprawia
No nie wiem może chcesz być mądrzejsza ode mnie.Ja ci żle nie chcę.Chciałam pomóc.Wiem co nie co o tym-mam za sobą ciążę,poród,poronienie...

po pierwsze napisałam że gęsty zobacz sobie na początku a po drugie tak wyjechałaś że mnie zatkało i pomyslałam że ty chcesz się uznać za mądrzejszą i po trzecie ja też mam za sobą ciąże cesarke i 2 poronienia tylko ze zawsze było normalnie tylko teraz tak się porobiło

Gość do Autorki topoku
nie wiem ile masz lat, ale widać, ,że w ogóle nie wiesz co piszesz.Mylisz menstruację z owulacją. Otóż owulacja jest to wydalenie z jajnika jajeczka i wędrówka jego w stronę macicy na ew. spotkanie z plemnikiem, a menstruacja jest złuszczanie błony śluzowej macicy w której nie zagnięździło się to jajeczko i w której nie rozpoczęła się ciąża. Ta złuszczona błona śluzowa macicy wydalan jest z krwią. Owulacja może się przesunąć w obu kierunkach, np. opóźnić ją może choroba, i wtedy tzw. "dnie niepłodne" biorą w łeb!! Ponieważ widzę, że jesteś w wieku rozrodczym, to poszukaj w necie t. "Fizjologia i filozofia seksu" i w okolicach tematu będzie coś nt. Antykoncepcji i świadomej prokreacji. Może akurat coś Ci się przyda. Na przyszłość zanim coś napiszesz, żeby się nie ośmieszyć, sprawdź to w Googlach. Google napewno nie widzą "wczesnej owulacji", zresztą zaraz sprawdzę.

Gość Co tu się wyprawia
No właśnie napisałaś po to dałam po nie myślnik żeby nie wyszło tak jak to ty przeczytałaś.I jak mam być szczera to dojrzała kobieta by nie pisała takich głupot.Nie wierzę w to co napisałaś. ŚLUZ PŁODNY NIE JEST GĘSTY!!!MOŻNA GO NAWET NA 10 CM ROZCIĄGNĄĆ.

nie myle pojęc i wiem co pisze a jesli nie masz nic innego do powiedzenie to zejdz z tego wątku i mnie nie obrażaj

Gość Co tu się wyprawia
Za około 2 dni zacznij sprawdzać swój śluz gwarantuję ci że zobaczysz różnicę.Parę miesięcy i będziesz dokładnie rozpoznawała każdy sygnał ciała oznaczający zbliżającą się owulację bądź miesiączkę.

Gość Co tu się wyprawia
No to ci napisałam jaki już wcześniej,tak?

wiem ze ma konsystencje białka jaja kurzego ale to mi nie pomogło w rozwiązaniu mojego problemu a jeśli dostanę okres wcześniej to z satysfakcją napisze to na tym watku

wiem ze ma konsystencje białka jaja kurzego ale to mi nie pomogło w rozwiązaniu mojego problemu a jeśli dostanę okres wcześniej to z satysfakcją napisze to na tym watku

Gość do Autorki topoku
Jest takie pojęcie, ale mimo wszystko powinno się nazywać przesunięta owulacja a nie wczesna: Normalny cykl płodny: Cykl krótki, wczesna owulacja Jajeczkowanie we wczesnym terminie Zwyczajnie faza lutealna trwa 11-16 dni. darzające się sytuacje Zdarza się, że cykl jest krótki z niewiadomych przyczyn. Zazwyczaj dzieje się tak w sytuacjach: Przy pojawieniu się pierwszej miesiączki W wieku przejściowym W okresie karmienia piersią W sytuacji po odstawieniu tabletki Postępowanie Nie zajmuj się liczeniem dni cyklu, gdy chcesz odsunąć poczęcie. Nie podejmuj współżycia w dniu obfitego krwawienia... Krew może przesłonić obecność wydzieliny śluzowej. Podejmuj obserwację z chwilą gdy krwawienie się zmniejsza. NB.: Koncentruj się na odczuciach. Jeśli nie wystąpi PMN, zastosuj Regułę Szczytu, gdy uchwycisz Szczyt objawu śluzu. Jeśli nastawiasz się na poczęcie, należy podjąć zjednoczenie, gdy śluz na sromie jest śliski. W parze ze śluzem może się pojawiać skąpe krwawienie. Zapis 4. Wczesne jajeczkowanie w krótkim cyklu płodnym.

Gość Co tu się wyprawia
Nie dostaniesz.Nie ma owulacji w 4-5 dniu cyklu.Uwierz mi.

a ja mysle ze to byla zwykla menstruacja, pod koniec okresu rowniez mam plamienia z takim sluzem, pozniej sluz zanika, pojawia sie wodnisty z czasem staje sie przezroczysty i rozciagliwy, zaczynaja bolec mnie jajniki i juz wiem ze to to.. po plodnych zaczynaja bolec mnie piersi, sluz staje sie mentny, bialy, lepki, nierozsciagliwy obserwuj sie, gdybys poznala swoje cialo nie zadawalabys takich pytan

obserwóje swój organizm juz 6 lat i wiec o co chodzi i chce uzyskać odpowiedz na jedno pytanie tylko tyle

Gość Co tu się wyprawia
Niektóre tak myślą ale one dnień stosunku od razu wiążą z zapłodnieniem.A do zapłodnienia może dojść parę dni później