Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

1111ewa

wczesna owulacja

Polecane posty

chyba ze to nie byl w ogole okres tylko plamienie miedzycykliczne, wtedy owu jest jaknajbardziej mozliwa, ale tak na sucho to nie ma co sprawdzac musialabys prowadzic wykresy zeby wiedziec

Gość Co tu się wyprawia
Nie,nie,nie.Nie wmawiaj że ty się od 6 lat obserwujesz bo jakby tak było to nie zakładałabyś tego topiku.

Gość Co tu się wyprawia
Widzę że nie możemy ci pomóc.Ja bym zamknęła wątek bo nie ma on już sensu.

obserwujesz sie i zadajesz takie pytania? czyli co NPR jest dla ciebie bliskie tak? robisz wykresu wedlug metody ktora sobie obralas, wiesz na czym polega mierzenie temperatury, sprawdzanie szyjki, wiesz jak z wykresu odczytac czy ma sie problemy hormonalne, czy okres wystapil czy poprostu plamienie srodcykliczne? nie sadze zebys to wiedziala

Gość do autorki topiku ...
no cóż, pośpieszyłam się z krytyką, przepraszam. Czasem poradź się dr. Google'a a później na Forum 🖐️

Gość Co tu się wyprawia
Z pewnością nie wie.Tylko nie chce tego przyznać

Gość no a ja akurat tak miałam...
więc przestańcie się mądrzeć, ból owulacyjny miałam bardzo wcześnie i po 3 tygodniach dostałam okres, dziwne ale się zdarza....więc dziewczyny nie krytykujcie pyta się i tyle jak nie znacie odpowiedzi to.....nie będę kończyć

Gość Co tu się wyprawia
Tu wszystko zostało napisane.Tylko ty nie czytasz bo i tak wiesz lepiej.Myślisz że na innym forum ktoś ci jakieś cuda napisze?Wszędzie to samo usłyszysz

swoja droga sluz plodny to nie tylko sluz wygladajacy jak bialko jaja kurzego, wiele kobiet takiego nie ma, wazne sa odczucia ktore wystepuja w tym czasie, wazna jest konsystencja - sluz plodny to rowniez sluz wodnisty z odpowiednim ph, ktory nie zawsze zamienia sie w typowy rozciagliwy to co mialas Ty to albo zwykly okres, bo tak sie zdaza, albo plamienie srodcykliczne nikt ci nie powie na 100% co to bylo

a ja to jednak myślę że to dalsza część okresu była ....

bo jajniki bola nie w czasie owulacji tylko w czasie gdy dojzewa jajeczko, czasem moze byc tak ze dniu okoloowulacyjnym dochodzi do mocnego bolu w jednym z jajnikow ktory promieniuje - to oznaka peknietego pecherzyka graffa

Gość Co tu się wyprawia
No tak,ale co miałam jej się tu rozpisywać?Napisałam najczęściej występujący śluz.

Gość Do Co tu się....
10.01.2012] 23:18 [zgłoś do usunięcia] Co tu się wyprawia Nie dostaniesz.Nie ma owulacji w 4-5 dniu cyklu.Uwierz mi. @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Ponieważ widzę, że obeznana jesteś w temacie, to czy słyszałaś o nadprogramowej owulacji? Ponoć sytuacja stresowa może wyzwolić taką owulację, zatem nawet na początku miesiączki można zajść w ciążę.

Gość Do Co tu się....
ktoś mnie ongiś zbił z tropu i napisał, że nadprogramowa owulacja zdarza się tylko u zwierząt. Co Ty na to?

ospowiem :P oczywiscie ze moze, ja mialam 2 takie sytuacje i okres dostawalam po 15dniach ( stres mi cos takiego zafundowal ) i byl to okres, bo jeszcze wtedy robilam dokladne wykresy i analizy, wszystko sie zgadzalo

Gość Co tu się wyprawia
Nie-ja się nie denerwuję hehe

no i jaka? w sensie ta odpowiedź :)

że jest to mozliwe i że może być to spowodowane stresem ale będę czekała co sie wydarzy jeśli pojawi się za ok 2 tyg to była to owulacja jeśli nie to pewnie hormony

u mnie było na pewno powiązane ze stresem i miałam kres za 21 dni a następny za 40 dni potem się unormowało, wyluzowałam....dodatkowo dużo ćwiczę i "zapominałam" jeść więc wszystko się poplątało :( ech kobiety ciężko mają...

Gość info dla Wszystkich
W okresie owulacji śluz jest rzadki, by ułatwić podróż plemnikom w kierunku jajeczka, natomiast w okresie niepłodnym śluż jest gęsty, co utrudnia ruch plemnikom i giną.

Gość info dla Wszystkich
11 dni przed spodziewaną miesiączką jest drugim okresem niepłodności i jest wielkością stałą, natomiast pierwszy okres niepłodności jest ruchomy i ilość dni niepłodnych zależna jest od długości cyklu. Przy krótkim cyklu np. poniżej 28 dni może go w ogóle nie być. Im dłuższy cykl tym więcej dnie niepłodnych, oczywiście tylko w pierwszym okresie niepłodności, bo drugi jest wielkością stałą wynoszącą 11 dni.