Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latecafe20

8miesiecy staran i nic

Polecane posty

Gość też tego nie wiem
mam tak samo, po badaniu okazało się że przyczyną skróconych cykli miesiączkowych jest nadczynność tarczycy . Jestem w trakcie badań szczegółowych.

Gość candymankaa
no tak to juz jest ja mam szanse tylko poprzez iui a 1proba to tylko 20%szans i tez co mam zrobic tez mam dosc czekanie 4rok to istny koszmar wiele przeplakakam wizyty w klinice sa meczace wydalismy juz mnustwo kssy na bafdania i leczenie ale trzeba byc cierpliwym my podchodzimy ni bawe m do iui i tez man nadzieje zw WKONCU SIE UDA I KOSZMAR SIE SKONCZY uciiekam spac jak masz ochote mozes podac gg sluze lomoce i rade dobranoc

Gość latecafe20
mnie martwi wlasnie to ze mam krotkie cykle bo 24 26dniowe ...

Gość latecafe20
dobranoc odezwe sie jutro bo ja tez juz klade sie spac

latecafe20 Krótko, przedtem brałam tabletki, wina lekarza bo problem z jajnikami prawdopodobnie juz byl, gdybym wiedziala staralibysmy sie wczesniej, wiesz ja mam dopiero 22 lata, na koncie guzy tarczycy i torbiele na jajnikach, problem wyszedl na jaw gdy po odstawieniu nie dostalam okresu przez 3 msc, poszlam sprawdzic jaka jest przyczyna. nie wiem jakie sa moje szanse na zajscie, pewnie gdybym zaczela sie leczyc wczesniej tak jak trzeba bylyby wieksze, pan doktor łagodnie stwierdzil ze ciaza TERAZ jest dla mnie najlepszym wyjsciem, ciesze sie ze mam wspaniałego faceta ktory chce tego dziecka tak samo jak ja. Dlatego strach przed zlymi wynikami jest czyms niedopuszczalnym, mozna sobie zrujnować zycie

latecafe, to, że masz krótkie cykle nie znaczy, ze jest coś z tobą nie tak. A określasz sobie dni płodne dokładnie? Jak chcesz to Ci mogę polecić mikroskop owulacyjny, ja używałam afrodyty. Kochajcie się tylko w okresie okołoowulacyjnym. Ostatnio czytałam artykuł, ze średnio zdrowa para o dziecko stara się ok 6 miesięcy. Więc 8 to jeszcze nie tragedia.

Gość Malinnka992
Autorko ja tez mam 20 lat z narzeczonym planowalismy dziecko w marcu bierzemy slub. Na szczęscie udało mi sie zajść w ciaze w listopadzie za pierwszym cyklu staran:) bardzo mi pomogły testy owulacyjne. Tez kazdy mowił ze 20 lat to za mało by stworzyc rodzine ze w tym wieku nie ma mowy o odpowiedzialnosci itd. Nie zwracaj uwagi na opinie innych osob. Doskonale Cie wiem jak sie czujesz gdy widzisz szczesliwe mamy...ja tez tak mialam przed zajsiem w ciaze. W wieku 20 lat czuje bardzo silny instynkt macierzynski.Bardzo sie ciesze ze jestem w ciazy narzeczony tez. Zycze Ci zeby udało Ci sie zajsc szybko w ciaze:)

Gość latecafe20
Tak juz jest u kobiet jedne chca miec rodzinne wczesniej drugie pozniej ;)) Moj facet tez chce tego dziecka rownie mocno jak ja... Beedziemy sie mocno starac i pojdziemy pewnie do lekarza... lepiej wcześniej niz poźniej

Gość latecafe20
To moj numer gg gdyby ktoś chciał pogadac i doradzic oczywiście ;) : 40404727

Gość taka_jedna_jedyna
kochana, nie zamartwiaj się tak tym, jednie kobiety potrzebują 2 cykli, inne roku a innym wychodzi dopiero po długich staraniach. ja również starałam o dziecko od 2 lat. W między czasie wyszły problemy z tarczycą, jej wycięcie i dobieranie hormonów, które u mnie trwało ponad pól roku... obecnie wyszły dodatkowe problemy gin, związane z totalnym zachwianiem gospodarki hormonalnej - przyjemniej tak prawi mój ginek... pożyjemy zobaczymy jak to będzie. Wcześniej mąż również chciał dziecko, teraz widzę, że ten pomysł go przeraża - chyba przestraszył się wszystkiego. Więc plany o potomku dołożyłam na bliżej nieokreślone kiedyś.