Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grazynazdolnegoslaska

stalking mojego syna- policja źle sie zajmuje sprawą:(

Polecane posty

Witam wszystkich Mój syn poznał swego czasu dziewczynę, jednak potem okazało się, ze ona ma problemy z głową, bo zaczęła do niego z różnych adresów mailowych i internetowych pisać głupawe maile. To znaczy z niej był doktor Jekyll i mister hyde- bo z jednej strony była kulturalna, wykształcona osobą na stanowisku, z drugiej siedziało w niej zło. Ta sytuacja z mailami trwała moze z rok, gdy syn ją o to pytał, to mówiła, że nie wie kto to robił.W koncu syn złorzył zawiadomienie na policji i wskazał ją jako osobe wysyłającą te maile ( pisała tez maile przez FB, do jego znajomych że jest złodziejem itp itd)- wskazał ją, bo uwazal i nadal uwaza, że jednak to ona. Policja wszczela postepowanie przygotowawcze ( to było w listopadzie) jednak dopiero teraz przesłuchała tę kobiete jako swiadka. I co się okazało- kobieta przyszła bardzo elegancko ubrana, zadbana, inteligętna- a całe jej przesłuchanie trwało ok 15 minut i liczy sobie 5 linijek. Pan prowadzący sledztwo, zadał jej 3 pytania- czy zna mojego syna, jakiego rodzaju to była znajomość, czy pisała to to i to- to powiedziała, że syna zna bardzo mało, zna go służbowo, nic nie pisała, nie pamięta czy wysyłała sms- a o takiej treści ( spytal ją o konkretnego sms-a) i jaki ma internet w domu i czy zna konkretne nazwiska ( jedne kojarzyła, innych nie). Pan spytal, dlaczego mój syn uwaza, że ona go nęka- to powiedziała, że trzeba mojego syna zapytac, ona nie ma powodów aby go nękać, bo on jest jej osobą dalece obojętną, i na koniec jaki ma internet w domu. To wszystko! Laska się wykpiła, albo niczego nie pamiętała, albo zaprzeczała a prowadzący dochodzenie nawet nie zadał sobie trudu, aby ją przemaglować. Syn doniósł przecież około 300 maili i mówil o innych mailach, a on zadał dwa pytania na ten temat. Do tej pory nie sprawdzili IP maili, ale co to da, ona i tak powie, że nie wysyłała. Na koniec syn dowiedział sie od znajomych, ze powiedziała na policji, że czym to policja zajmuje się - głupotami w mailach spod nicku " twardyorzeszek@costam" a pan policjant wzniosł oczy do góry i powiedział " no niestety". Generalnie zrobiła z syna wariata, zagrała znudzoną i obojętną. Obawiam sie, że to zmierza do umorzenia sprawy, jak syn powiedział do policjanta aby sprawdzili IP maili- to odpowiedział, że " to nie on to prokuratura" i zachowywał sie tak jakby miał dosc tej sprawy. Myslę, że ona sprytnie odwróciła kota ogonem. Co można zrobic w tej kwestii i jak doprowadzic do aktu oskarzenia tej kobiety? wiem, ze ktos inny rowniez kilka lat temu oskarzył ją o nękanie i równiez sie wykpiła, sprawe umorzono, muj syn o tym powiedział, ona przyniosła pismo o umorzeniu i gra niewinną. Co mozna zrobic w tej sprawie?? chodzi o art. 190a KK. Policjant nie spytał jej nawet jakiego adresu mailowego używa !!!

to ja owieczka

Gość niewierny Tomasz
doniesienie do prokuratury?

Gość pseudo pseudo 1
pewnie umoża sprawę, wnieść z powództwa cywilnego w sądzie wtedy jej się nie upiecze. Syn niech wszystko opisze i dołączy maile.

juz nie ważne, wszystko się wyjaśniło :) okazło się że to ja jak się napierrdalałam winiaczami z sąsiadem wysyłałam te maile :D :D

to powyzej to podszywka, ale dlaczego mają umarzac a ja mam wydawac własne pieniądze na prawnika, tylko jak doprowadzic aby postawili jej zarzuty?

on jej nic nie zrobił, to ona jego krzywdzi. nawet nie spali ze sobą.

Gość jlkjio
no wlasnie - mozesz poreczyc ze syn jej nie skrzywdzil w jakis sposob? z drugiej strony fakt iz byla juz wczsniej oskarzona o cos takiego daje do myslenia....moze to naprawde wariatka a policjanci to pewnie czesto niekompetentni idioci

Gość jlkjio
no, ok ale czy syn ma jakas teorie dlaczego go krzywdzi???

Gość jlkjio
a jakie stanowisko piastuje Mr Hide, jezeli mozna zapytac?