Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grazynazdolnegoslaska

stalking mojego syna- policja źle zajmuje sie sprawą

Polecane posty

Witam wszystkich Mój syn poznał swego czasu dziewczynę, jednak potem okazało się, ze ona ma problemy z głową, bo zaczęła do niego z różnych adresów mailowych i internetowych pisać głupawe maile. To znaczy z niej był doktor Jekyll i mister hyde- bo z jednej strony była kulturalna, wykształcona osobą na stanowisku, z drugiej siedziało w niej zło. Ta sytuacja z mailami trwała moze z rok, gdy syn ją o to pytał, to mówiła, że nie wie kto to robił.W koncu syn złorzył zawiadomienie na policji i wskazał ją jako osobe wysyłającą te maile ( pisała tez maile przez FB, do jego znajomych że jest złodziejem itp itd)- wskazał ją, bo uwazal i nadal uwaza, że jednak to ona. Policja wszczela postepowanie przygotowawcze ( to było w listopadzie) jednak dopiero teraz przesłuchała tę kobiete jako swiadka. I co się okazało- kobieta przyszła bardzo elegancko ubrana, zadbana, inteligętna- a całe jej przesłuchanie trwało ok 15 minut i liczy sobie 5 linijek. Pan prowadzący sledztwo, zadał jej 3 pytania- czy zna mojego syna, jakiego rodzaju to była znajomość, czy pisała to to i to- to powiedziała, że syna zna bardzo mało, zna go służbowo, nic nie pisała, nie pamięta czy wysyłała sms- a o takiej treści ( spytal ją o konkretnego sms-a) i jaki ma internet w domu i czy zna konkretne nazwiska ( jedne kojarzyła, innych nie). Pan spytal, dlaczego mój syn uwaza, że ona go nęka- to powiedziała, że trzeba mojego syna zapytac, ona nie ma powodów aby go nękać, bo on jest jej osobą dalece obojętną, i na koniec jaki ma internet w domu. To wszystko! Laska się wykpiła, albo niczego nie pamiętała, albo zaprzeczała a prowadzący dochodzenie nawet nie zadał sobie trudu, aby ją przemaglować. Syn doniósł przecież około 300 maili i mówil o innych mailach, a on zadał dwa pytania na ten temat. Do tej pory nie sprawdzili IP maili, ale co to da, ona i tak powie, że nie wysyłała. Na koniec syn dowiedział sie od znajomych, ze powiedziała na policji, że czym to policja zajmuje się - głupotami w mailach spod nicku " twardyorzeszek@costam" a pan policjant wzniosł oczy do góry i powiedział " no niestety". Generalnie zrobiła z syna wariata, zagrała znudzoną i obojętną. Obawiam sie, że to zmierza do umorzenia sprawy, jak syn powiedział do policjanta aby sprawdzili IP maili- to odpowiedział, że " to nie on to prokuratura" i zachowywał sie tak jakby miał dosc tej sprawy. Myslę, że ona sprytnie odwróciła kota ogonem. Co można zrobic w tej kwestii i jak doprowadzic do aktu oskarzenia tej kobiety? wiem, ze ktos inny rowniez kilka lat temu oskarzył ją o nękanie i równiez sie wykpiła, sprawe umorzono, muj syn o tym powiedział, ona przyniosła pismo o umorzeniu i gra niewinną. Co mozna zrobic w tej sprawie?? chodzi o art. 190a KK. Policjant nie spytał jej nawet jakiego adresu mailowego używa !!!

Gość alkohohlik
Niska szkodliwość społeczna czynu. Oleją to.

Gość mozna sprobowac rozdraznic
przciwnika liczac ze wtedy zrobi jakis blad. Jakiego typu sa te maile i smsy ? O jakiej tresci ?

Maile są o tresci psychicznej np ze ktos jest tajnym agentem PIS-u, albo wytwarza sie silne promieniowanie gdzies tam- no jakby wariat je pisał. Jest ich duzo na skrzynke mailową syna na interii. przez fb jego kolega dostał wiadomosc, ze mój syn jest złodziejem i siedział ( co nie jest prawdą), sms-ów jest kilka, w rodzaju " widziałem ciś, widziałem cię". Syn wie, ze to ona, wie to. Tymczasem policjant zadał jej kilka pytań na krzyz. co zrobic aby postawili jej zarzuty? jak sprowokowac pannę?

Gość alkohohlik
Lepiej zmienić numer telefonu i e-mail to ją bardziej wkurwi :)

ale teraz ona nic nie pisze ani nie dzwoni, ani nie wysyła sms-ow...

sprowokowac panne to wejsc z nia w pisanie i pisac kpiaco, przesmiewczo, krytykujaco olewajaco. Innymi slowy prowokowac. Widzialm Ciebie - a ja ciebie jestem agentem - niemozliwe , za glupie jestes

ale ona teraz już nic nie pisze. ani nie dzwoni, synowi powiedziała że powinien sie leczyc i koniec. jak raz do niej zadzwonił- nie odebrała, na sms-y nie odpowiada.

No to widocznie przstraszyla sie policji i masz problem z glowy. Tylko syn tez musi urwac ten kontakt bo teraz to ona jego moze oskarzyc o stalking

Nie, ona nie pisze juz od pół roku.