Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie jestem diabłem

teściowa gorsza niż diabeł

Polecane posty

Gość nie jestem diabłem

Wiele jest tematów o takich osobach, są złe, wtrącają się w życie młodych par. Różnie to bywa. Chciałabym wersję teściowej przedstawić. Mam dwoje dzieci - córka już od 15 lat mieszka za granicą, w domu został syn. Mój mąż zmarł 8 lat temu, mieszkalismy z synem , różnie nam się wiodło, ale dbaliśmy o siebie nawzajem. Syn zgrabiał liście, odśnieżał, ja gotowałam posiłki, czasami zawózł mnie pod wskazany adres [auto moje, na paliwo pieniadze dawałam]. Trwało to do czasu spotkania kolejnej dziewczyny.Teraz już poważnie zaczął mysleć o przyszłości. Dziewczyna ładna, inteligenta, miła mi sie widziała, nawet miło spędzało nam się czas na pogaduchach. Sielanka trwała do zaręczyn, póxniej schody... Nie wiem jak wytrzymałam do ich slubu, molestowali mnie o sprzedaż domu , budowę nastepnego i zycie pod ich dachem, ale w moim mieszkać nie chcieli. Raptem mój dom był bee... Synowa wrzeszczała, po co tobie stara raszplo chałupa. K--wy się sypały. Mnie taki metraż też nie odpowiadał, po co mi ponad 100m2, Za namowa siostry sprzedałam dom[do dzisiaj mam go przed oczyma], osiedliłam się w jej sasiedztwie w jednym z zachodnich krajów. Czuję sie tu cudownie! Tu kazdy wita spotkana osobę, przyjażnie sie uśmiecha, a wiedząc, ze ty masz urodziny przyniesie ci kosz wspaniałych warzyw ze swoich zbiorów. Tu jeden drugiemu pomaga, interesuje się nim. Klucz zawsze leży pod wycieraczką, czasami jednak myślę,może jednak nie tak zrobiłam. Syn tez pokrzywdzony, liczył, ze to będzie jego - a ja sprzedałam.

Gość ach mlodziii
a co zrobilas z kasa? kupilas tad dom czy mieszkasz z siostra, a syn niech podziekuje zonce!

Gość nie jestem diabłem
dom kupiłam, a właściwie malutki domek na klifach, siostra mieszka w miasteczku oddalonym o 5 km.

Moim zdaniem dobrze zrobiłaś. Pomyślałaś o sobie i jesteś szczęśliwa. Przecież chyba nic nie zmarnowałaś z tych pieniędzy a dom i tak powinien być dla obojga dzieci. Ciesze się że są jeszcze na świecie mądre osoby ;)

Gość Vampiria 666
Diabeł nie jest gorszy od teściowej !!!.Też coś .....

Gość fdxcvbxdb fcbdc fvb
Jakbym coś takiego usłyszała Synowa wrzeszczała, po co tobie stara raszplo chałupa. K--wy się sypały to też bym tak zrobiła Ja mam 27 lat, w stosunku do rodziców i teściowej jestem bardzo grzeczna, nie wyobrażam sobie powyższych skandalizcznych slów.

Gość Vampiria 666
A jednak kochaniutka a jednak ........ A czego ty jeszcze nie w lozeczku kochaniutka ?