Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojka4

mam pytanie do mam 3 i więcej dzieci.

Polecane posty

Gość ojka4

Co pomogło wam podjąć decyzję o trzecim? Ja marze (na razie mam dwóch) o kolejnym dziecku, ale rozsądek mówi: lepiej nie... -Chce wreszcie bardziej zaangażować się w pracę - Mamy tylko dwa pokoje dla dzieci, więc dwójka będzie mieszkała razem - Raczej nie będzie nas stać już na prywatne przedszkola i szkoły :( nie mówiąc już o zajęciach dodatkowych, na co teraz stać nas z wielkimi wyrzeczeniami (nie jeździmy na wakacje) Czekam na wpadkę na razie ;)

Gość Kinga z ciechocinka
a w jakim wieku masz dzieci?

Gość ojka4
3 i 5 lat.. Poza tym boję się, bo niedawno przechodziłam depresję. Ale mam manie. Tylko o tym myślę. O dziecku :(

Gość miedzynarodowka 325
ja was podziwiam ja na jedna nie moge sie zdecydowac, ciagle odkladam a juz 32lata i tak mysle za 5 lat

Gość ojka4
Hehe, pierwsze to była wpadka ( 2 lata po ślubie, ale zawsze ;) ), więc na szczęście nie musiałam podejmować sama tej decyzji. A wiem jakie to trudne. Kolejne to już MUSIALAM mieć ;)

jesli w tej chwili musicie oszczedzac i duzo sobie odmawiac to ja bym na Waszym miejscu sie nie decydowala na kolejne dziecko. im dzieci sa starsze tym wieksze wydatki Was czekaja

Gość do ojki
masz chorobe dwubiegunowa i chcesz decydowac sie na kolejne dziecko?

Gość ojka4
M a d z No wiem, ze masz rację :(

Gość ojka4
Miałam depresję. Nie mam już... Muszę teraz być znów aktywną zawodowo, bo miałam dwie półroczne przerwy. Nie zdecyduje się raczej na trzecie :(((

Gość do ojki
no ale teraz piszesz ze masz manię wiec to jest okres chorobowy,powinnas brac leki

Gość ffwrv
ja mam dwoje rodzenstwa (wszyscy juz dorosli), mama wrocila po 3 dziecku prawie od razu do pracy (po 3 meisiacach?), ale nasza babcia sie nami zajmowala zawsze. w domu po przeprowadzce do duzego meiszkania tez mielismy dla nas dwa pokoje, czyli dwoje w jednym i najstrasze w drugim cale zycie generalnie zylismy na skromnym poziomie (czyli bez zbednych luksosow, ale wakacje jedzilysmy na wyjazdy z dofinansowaniem, nigdy nie braklo nam na jedzenie i oplaty, nie mielismy moze wypasnych rzeczy w domu itd ale za to stac moich rodzicow na utrzymywanie nas na studiach i na male meiszkania dl anas

Gość alexandra xxx
a gdzie mieszkacie kurde ja to sobie mysle ze chyba podwiesze u sufitu lozeczko jak cos nie mam warunkow ciasnota a o zmianie nie ma mowy to na 100lat na kredyt, niewiem czy w kuchni mam spac chyba , a jak pomysle ze dzieciak rosnie i potrzebuj a pokoju i trzeb a go chowac 20 lat, slabo mi sie robi nam brak ok 400zl na miesiac a skad wziac na dzieciaka , my stare pryki juz.jestesmy:)i widze ze chyba sie nie zdecydyjemy

Gość ojka4
Ja mam 28 lat i jestem z wrocławia.

Gość krok za krokiem
autorko to jest obsesja Wiem,ze bedziesz pozniej bardzo zalowac...:(

Gość ojka4
Ale będę zadowala trzeciego dziecka czy jego braku? :(

Gość krok za krokiem
oczywiscie ze bedziesz zalowala trzeciego dziecka

Gość ojka4
No ale co kieruje tymi, które jednak się decydują na trzecie?

Gość fotografka z powolania
One maja wiecej kasy,nie maja depresji,sa stabilne jednymslowem na kazdym polu. Poza tymi co wpadaja jak glupie a potem stoja pod mopsem.

Gość ojka4
No to poczekam aż się ustabilizuje ;)

Gość co nimi kieruje?
mają więcej pieniędzy i są zrównoważone umysłowo, a nie decydują się na chowanie dziecka w biedzie, bo "ja chcie mieć dzidzie i juś!" :O

Gość ojka4
Nie w biedzie ;) bez przesady... No i nie decyduje się :) tylko chcę.. A to różnica :)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja zdecydowałam sie na 3 bo chciałam miec córke a miałam juz 2 synow ;) i sie udało jestem spełniona mamą i osobą i iem że gdybym nie urodziła córki to ta mysl chodziła by za mna do konca zycia

Gość pigi3333
Up