Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andrew311

Piękna pościel atłasowa

Polecane posty

Gość Andrew311

Witam. Chciałbym kupić sobie piękną pościel atłasową, z takiego fajnego śliskiego i błyszczącego materiału. Najlepiej by była w kolorze czerwonym lub złotym. Materiał, z którego ma być wykonana ta pościel to: 61% wiskozy jedwabnej, 39% bawełny. Bardzo lubię tego typu pościele, ponieważ kiedyś u mojej kuzynki na wakacjach spałem właśnie pod atłasem. Odczucia są nie ziemskie - i ten chłód. Mam pytanie. Czy ten skład materiału jest zdrowy i czy nie uczula?

Gość powiem i ja........
wiskoza jedwabna to nic innego jak sztuczny jedwab więc sama zauważ że pościel w większej ilości procentów jest zrobiona ze sztucznego materiału a co za tym idzie nie przepuszcza na pewno tak powietrza jak bawełna ja osobiście nie lubię tego typu pościeli wolę bawełnę która nie chłodzi a daje uczucie miłego ciepełka a czy taka pościel może uczulać ?....rzecz indywidualna

Gość Andrew311
Bardzo dziękuję Tobie za odpowiedź.:) Tylko teraz mam mętlik w głowie. :( Buu... Jak mam czas, to szukam w necie, informacji dotyczących tej pościeli, a także pytam ludzi. Na pewnej stronie internetowej znalazłem dzisiaj, że ta pościel atłasowa zrobiona z wiskozy jedwabnej i bawełny, to włókna pochodzenia naturalnego. No, ale to chyba oczywiste, tak myślę, że przy produkcji tej pościeli stosuje się jakieś metody chemiczne (dwusiarczek węgla...). A właściwie, moim zdaniem, to w dzisiejszych czasach bez chemii ani rusz. Zawsze jest to pewien proces produkcyjny. Pisało także, że ta pościel (mam na myśli już konkretną pościel atłasową) nie powoduje alergii i podrażnień skóry, oraz że przepuszcza powietrze i wchłania wilgoć. A także nie elektryzuje się. No to dobrze. A jak mam sprawdzić przed kupnem jej, czy akurat nie będę miał podrażnień na ciele? Hmm... Czy da się przeprowadzić jakieś badanie? No, bo szkoda mi wydawać pieniądze na coś, czego nie będę mógł później używać, dlatego zanim podejmę ostateczną decyzję, muszę być w 100% pewien. Rozmawiałem też, ze swoją koleżanką, tzn. pytałem się, co o tym sądzi. Mówiła mi, że wiskoza jedwabna jest tworzywem sztucznym, ale nie była dostatecznie pewna. Mam w swej pamięci jeszcze kilka informacji, które wzajemnie się zaprzeczają. Nie wiem, kto ma rację.:( Pomocy.

Gość Andrew311
Ups... Już chyba wszyscy śpią...

Gość gość
U nas wszyscy mają pościel z wełny. Najzdrowsza zdecydowanie - nie gromadzi wilgoci i przepuszcza powietrze. Ogólnie sie w niej przyjemnie spi. Ja kupowałam na prezentacji od firmy Welmax, pare lat temu a dalej w bardzo dobrej formie jest pościel :) widac ze porządny material i jakośc dobra. Ale wiem ze sprzedaja tez online na http://sklep.welmax.pl/