Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juwisa

Dlaczego inni mają piękne śluby i wesela a ja nie mogę?

Polecane posty

Gość juwisa

Muszę się wyżalić! Bardzo chciałam żeby nasz wyjątkowy dzień był piękny, teraz wiem, że to nie będzie możliwe. Dostaje oferty i jestem przerażona! Ceny rzeczy, które mi się podobają są straszne! Kogo na to stać! Jestem załamana, czemu inni mogą mieć piękne śluby a ja nie?

Gość juwisa
Wszystko to co mi się podoba okazuje się drogie! Nie chce tradycyjnej popijawy z tandetnymi dekoracjami, wiejskim jedzeniem i suknią bezą!

Gość yaha
A ile chciałabyś maksymalnie wydać?

Gość juwisa
Maks 30 000, wesele na 100 osób.

Ja tyle wydaje i nie uważam że będę miała gorszę wesele od tych co mają za 50 tys. Nie wiem czego ty chcesz na tym swoim weselu ale myślę że trochę przesadzasz.

Gość jak kogoś nie stac na wesele
to go zwyczjnie nie robi a jesli Ty bierzesz ślub tylko po to , zeby założyc białą sukienkę to współczuję mentalnosci i głupoty

Gość yaha
Panna Młoda 2012 - to dobra cena, ja wstępnie policzyłam, ze wyjdzie za jakieś 40tys. Jak Ci się udało zorganizować tak tanio?

Masz racje wszystko jest teraz drogie, niestety jak ktoś chce żeby wesele było eleganckie i "niekiczowate" to trzeba zapłacić niemałą sumę. Tak to już jest u nas w kraju i nic się na to nie poradzi. Robię wesele i jeszcze nie mam dokładnie zliczonych kosztów od osoby ale wyjdzie grubo ponad 290 zł :/ Fakt że będzie elegancko ale i kosztownie bo gdzie jeszcze pozostałe wydatki

Gość yaha
Prawda jest taka, że możesz zorganizować wesele za 30 tysięcy albo za 300 000. Wszystko zależy od tego ile masz pieniędzy. Wiadomo, że zawsze może być lepiej, ładniej, bardziej elegancko, ale jeżeli się postarasz, to i to najtańsze wesele pięknie zorganizujesz i wspaniale przeżyjesz. Najważniejsza jest przecież dobra zabawa, a nie wystrój sali...

Gość juwisa
No to powiedzcie mi jak znaleźć piękną salę za np. 150 zł od osoby(za 100 osób to już 15000 czyli połowa kosztów), w której będzie w menu coś więcej niż rosół i kotlet? Jak kupić piękną suknie, która nie jest bezą i nie zapłacić za nią 5000 zł w salonie? Jak znaleźć fotografa, który robi cudowne zdjęcia nie za 5000, 6000 czy 7000 zł? Jak znaleźć kamerzystę, który robi ślicznie niekiczowate filmy nie za 8000zł? JAk udekorować salę w żywych kwiatach nie za kilka tysięcy? I tak dalej! Nie ma się co oszukiwać, widać różnicę między usługami droższymi a tymi ze "średniej półki"!

Gość yaha
o Matko, dziewczyno... 5000 za fotografa? Ja znalazłam takiego, co robi piękne zdjęcia za 1500 zł. Sukienki do 3000 też się znajdą, sama szukałam. Moja sala jest dekorowana w cenie, płacę dodatkowo za białe krzesła i na pewno nie kosztuje to 5000 tysięcy. I też chcę mieć piękne wesele, wspaniale wyglądać, ale musi być jakiś umiar... ;)

U nas wygląda miej więcej to tak: Za wesele wyjedzie nam 21 tys - w tym jest tort, szampany, owoce i ciasta. Za orkiestrę 2300 fotograf 2000 kościół 600 zapowiedzi 300 zaproszenia 200 sukienka 2300 buty 200 garnitur 1200 koszula dodatki buty itp 400 fryzura 150 makijaż za darmo bukiety i butonierki za darmo wódka 4000 samochód za darmo Razem 33650 Wiem że i tak pewnie jeszcze coś wyjdzie po drodzę ale narazie mamy taki wynik:) juwisa Jeżeli Ty szukasz fotografa za 5000 zł to gratuluję to w takim razie za Twoje wesele to wyjdzie 60 tys. Ja mam za 2300 i robi pieknę zdjecia, sukienka będzie do 3000 zł i napewno nie będzie to beza tak jak Ty to piszesz. Goście nie dostana tylko kotleta i rosołu, ale mam 6 goracych dań, przystawki itp. A powiedz mi jeszcze jedno rodzice organizuja ślub ??? czy może sama za to wszystko chcesz płacić ????

Gość yaha
W moim przypadku to rodzice płacą po połowie. Ja się uczę jeszcze, nie pracuję i nie mam niestety żadnych oszczędności, więc sama bym wesela nie zorganizowała. Mój narzeczony chce opłacić strój, obrączki, ale jednak zdecydowaną większość płacą rodzice. A w Twoim przypadku jak jest? :)

Gość yaha
PS. Zapomniałaś o obrączkach...;)

yaha My orgaznizujemy sami. Oboje pracujemy, w lipcu skończylismy studia. Nie jest łatwo taka sume odłożyć ale jak się zaciśnie pasa to wszystko się da :)

Gość yaha
Panna Młoda - podziwiam to, że sami za wszystko płacicie...:) Planujecie ślub na 2012?

yaha Nie ma co podziwiać , wiesz podjeliśmy taką decyzje że niechcemy żeby nasi rodzice brali kredyty i się zadłużali. To nasz dzień więc sami sobie go finansujemy. Ja bym źle się czuła że mama mi wszystko sponsoruje wiedząc że nie ma tych pieniędzy:( Slub mamy 20 października 2012 jeszcze mamy trochę czasu na zbieranie pieniążków:)

Gość yaha
Rozumiem, mam to szczęście, że rodzice mają oszczędności, w przeciwnym razie też bym wolała zaoszczędzić niż zadłużać siebie albo rodziców... ;) Ja już w sierpniu, a jeszcze prawie nic nie jest załatwione... :P

Gość kloiuij
chcesz mieć wystawny ślub to przełóż na póżniej i zapracuj na niego. Proste rozwiązanie.

yaha My już mamy załatwiony kościół, salę, orkiestre, fotografa. A w weekend czekają nas nauki przedmałżeńskie I jestem w trakcie wybierania zaproszeń ślubnych

Gość juwisa
Chcemy zapłacić za ślub sami.

Gość yaha
Panna Młoda - my mamy salę, kościół, księdza, orkiestrę i organistę. Zaproszenia chyba znalazłam, podobają mi się jedne na stronie internetowej, tylko wciąż się waham, czy zamawiać już - może znajdę jeszcze ładniejsze... ;) Co do nauk, to proboszcz powiedział, że wystarczy załatwiać jakieś 3 miesiące przed ślubem, więc na razie o tym nie myślę. Najbardziej przeraża mnie zakup sukienki, boję się, że nic mi się nie spodoba, a jeśli już, to cena mnie powali... ;)