Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość defesafsdfggg

pomozcie co zamiast rmua? jak napisaczaswiadczenie?

Polecane posty

Gość helperekformelek
a ja mam pytanie jaki dokument musze okazac jesli nie pracuje a ubezpiecza mnie maz??

Gość -098765433211233456677
To może w rejestracji chce RMUA bo coś kombinują i ty zapłacisz za wizytę a oni jeszcz sobie ściągną z NFZ-tu! Jak płacisz to nie dajesz żadnych dokumentów!!!

Gość -098765433211233456677
Jeżeli jesteś na ubezpieczeniu męża to też RMUA męża i mogą chcieć ZCZA-zgłoszenie członka rodziny ale nie jestem pewna.

Gość helperekformelek
a rozumiem podnosze moze ktos wie :)

Gość anitkaa77
podbijam temat: kadrowa mi powiedziała, że nie dostanę rmua, bo nie ma szefa, a bez jego zgody wydać nie może, ale może mi wydać inne pokwitowanie (??) i dała mi kartkę A4 z komputerowo napisanymi danymi moimi i z pieczątką firmy - czy to mi wystarczy do lekarza?? wizytę mam jutro, a od tygodnia nie mogłam się doprosić o rmuę? proszę o szybką odpowiedź...

Gość uuuyyy
Nie rozumiem, czemu nie może wystawić rmua bez zgody szefa? Dziwne. A chociaż roczne dostajecie, skoro co miesiąc wam nie dają? Co do tego papierka, to zależy co Ci na nim kadrowa napisała, bo NIE KAŻDE ZAŚWIADCZENIE BĘDZIE WYSTARCZAJĄCE. http://e-prawnik.pl/wiadomosci/informacje/rmua-co-miesiac-tylko-na-zadanie.html tu piszą, że jego treść ma spełniać wymogi przewidziane przez ustawę o systemie ubezpieczeń społecznych. Wygooglaj sobie najlepiej tą ustawę i sprawdź.