Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacasietylko

ciaza przy spirali bezhormonalnej, czy to mozliwe?

Polecane posty

Gość pytajacasietylko

hej od 8 miesiecy mam spiralke bezhormonalna, wszytsko bylo ok okres regularnie co miesiac, 10 albo 11.. w tym miesiacu zamiast okresu pojawily sie mdlosci nawet plamienia nie mam nawet brzuch nie pobolewa okresowo tylko opuchlizna jest zastanawiam sie wiec czy byloby to mozliwe czy ktoras z Was tak miala???

Gość larysa26
ludzie kobieto,przecież oczywiście,że to możliwe,ja też mam spiralę ale mąż nie kończy we mnie bo nie ufam jej,też od jakiegoś czasu mam potworne zawroty głowy i mam już stracha ale okres miałam 11 dni temu.

Gość larysa26
ile ci się spóżnia okres?

Gość pytajacasietylko
larysa :) ja wiem ze jest zawsze ten 1% niepewnosci i nieufnosci ale jakos tak nie dopuszczalam tego do siebie poczekam jeszcze pare dni moze po prostu okres sie spoznia dziwne tylko ze 8 miesiecy dzialala ok i nagle by zawiodla? co by moglo byc przyczyna??

Gość pytajacasietylko
generalnie powinnam dostac wczoraj badz dzisiaj, tak mialam od 8 miesiecy, chocby plamienie na razie cisza... brzuch mnie tez nie boli

Gość larysa26
łooo matko,jeden dzień spóźnienia to nic!czekaj spokojnie,to,że działała 8 m-cy nie znaczy,że np. teraz się nie przemieściła i cię nie zabezpiecza,chodzisz na kontole co pół roku?

Gość niekonieczny
A wy co, wiedzę z forum nabywałyście? Jak jest spirala to trzeba też zwracać uwagę na kalendarz no i już choć w owulację sie nie piep..yć . Przy spirali spoko może dojść do zapłodnienia, spirala powoduje tylko, że się jajo nie może zagnieździć w macicy. Przynajmniej w większości wypadków.

Gość pytajacasietylko
na kontroli bylam w pazdzierniku gin powiedziala ze wszystko ok mam krotkie nitki wiec nic sama nie wyczuje ok:) nie panikuje na razie poczekam ok moze bylam niedoinformowana , ale nie wiedzialam ze trzeba az tak uwazac przy spirali myslalam ze to tak jak przy tabletkach, 1% a tutaj widze ze trzeba bardziej uwazac

Gość larysa26
kochana,trzeba i to bardzo,zwłaszcza w dni płodne,ja uważam nawet w niepłodne bo cięzko mi je wyliczyć po plastrach mam cykle różne,po prostu mąż we mnie nie kończy,wiem,ze to głupie ale za bardzo się boję

Gość larysa26
poza tym mój lekarz powiedział otwarcie,że zdarzają mu się ciąże przy prawidłowo leżącej spirali więc tym bardziej mam stracha.Dodał tylko,że to rzadkie...........

Gość larysa26
odezwij się tu jak dostaniesz okres ok?

Gość pytajacasietylko
no to ladnie... to trzeba bedzie wrocic do uzywania gumek :/ a wlasnie po to zdecydowalam sie na spiralke, zeby nie uzywac prezerwatyw ehh.. najlepiej kubel zimnej wody na glowe nie? ile dni czekac do testowania? tydzien?

Gość pytajacasietylko
no mi lekarz powiedzial ze taka sama mozliwosc ciazy jak przy innych srodkach, ale przy spirali nie trzeba o niej pamietac (jak np przy tabletkach) ani nie czuc (jak w gumkach) dlatego pomyslalam jupi! idealnie dla mnie a tu sie okazuje klops ze to wcalnie nie tak pieknie

Gość pytajacasietylko
larysa :) ok, napisze

Gość larysa26
przy spirali najgorsze jest to,że ona z czasem może się przesuwać ,co oznacza problem i słabe zabezpieczenie jeśli nie zobaczysz w czas,ja się tego właśnie boje.Nie wiem czy kiedykolwiek się przemogę na kochanie się do końca.Narazie nie potrafię a spiralę mam od początku listopada.

Gość larysa26
u mnie tydzien od daty spodziewanego okresu były już 2 wielkie krechy więc u ciebie jeśli jesteś też będą.A to by było twoje pierwsze dziecko?

Gość jasne że możliwe
zrób test a jeśli potwierdzi to szybko szoruj do gina żeby usunął wkładkę bo urodzisz potworka ze spiralą wrośniętą w czaszkę!

Gość pytajacasietylko
3... dwoje planowanych maluchow, parka nie planujemy 3 nie bylby to koniec swiata dalibysmy rade spokojnie ale nasze plany na przyszlosc sa inne, pojezdzic, pozwiedzac, odpoczac nie chcialabym znowu przechodzic przez poczatki macierzynstwa ;)

Gość pytajacasietylko
larysa:) kupie test w takim razie jutro w drodze do pracy sa chyba podwojne :) zobaczymy

Gość larysa26
autorko i nie wierz w te brednie,że jeśli zajdziesz w ciąże to spirala wrośnie w dziecko!!wszelkie dane na ten temat obalają ten głupi mit.Nie wyjmuje się też spirali tylko dopiero przy porodzie.Powodzenia.

Gość pytajacasietylko
hej larysa :) zrobilam test dzisiaj i jest negatywny:) wiec albo za wczesnie albo po prostu okres sie spoznia no nic czekam dalej :) bola mnie strasznie nerki :( i nogi hehe dziwne ;) a komentarz wyzej ignoruje bo jeszcze troszke inteligencji we mnie pozostalo :P

Gość pytajacasietylko
no i mam odpowiedz:) hura, falszywy alarm, zaczelo sie plamienie :D ciesze sie jak dziecko i od dzisiaj zaczynam uwazac :)

Gość larysa26
ja tez się cieszę,że to tylko spóźnienie,sama przechodziłabym gehenne gdyby mi się zdarzyła wpadka,to super.Uważaj w dni płodne jeśli umiesz je sobie wyliczyć,bo u mnie to cieżko z tym.

Gość pytajacasietylko
larysa :* dziekuje ci bardzo za podtrzymanie na duchu trzymaj sie:)