Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiniaaa12

Więzienie grozi mojemu mężowi za jazdę po pijaku

Polecane posty

Gość Kiniaaa12

Witam może ktoś mi pomoże w tej sytuacji co powinnam zrobić mój mąż 3 lata temu został zatrzymany jak jechał na rowerze po 2 piwkach dostał wyrok w zawieszeniu rok na 2 lata po po zakończeniu wyroku wsiadł ponownie za kierownicę znowu pijany i miał wypadek i rozbił auto dostał wyrok w zawieszeniu 2 ma 5 lat a z tydzień temu dostał list z sądu wezwanie na posiedzenie w przedmiocie zarządzenie wykonania kary warunkowo zawieszonej czy może ktoś się orietuje o co w tym wszystkim chodzi .mój mąż jest jedynym żywicielem rodziny mamy 3 letnia córeczkę a ją się zajmuje dzieckiem i domem wszystko mi się wali na głowę co o tym myślicie

a ja myślę że każdy kto siada za kółkiem pod wpływem powinien odpowiadać za usiłowanie zabójstwa!!!!!!!!!

Gość Kiniaaa12
Wiem ,że na to zasłużył ale tak się tym przejmuje bo nie wiem co sama zrobię on też teraz się przejmuje za swoją głupotę

teraz to już nie ma się czym przejmować narozrabiał i niech odpokutuje :/ a ty sobie poradzisz bo jeszcze kase z państwa dostaniesz :/

Gość teraz ty do roboty
a mezulek za kraty :O Za pijanstwo i siadanie za kierownice karalabym ciezkimi robotami (za darmo) i dozywotnim odebraniem prawa jazdy.

Gość karna jola
Albo Ty nie piszesz wszystkiego albo mąż nie mówi wszystkiego. posiedzenie pewnie się odbędzie bo pan mąż nie zapłacił grzywny,kosztów sądowych lub kasy na cel społeczny,które były zasądzone w wyroku. Tylko nie mów,że nie było nic do płacenia,bo zawsze jest. olał to i teraz pójdzie siedzieć.

Twój mąż musial znowu cos przeskrobac, skoro posiedzenie ma sie odbyc. jak sie stawi na rozprawe, to bedzie mógł sie bronic tym, ze jest głownym żywicielem rodziny itd. nie obraź sie, ale On jest zagrożeniem dla innych ludzi

Gość karna jola
Sama mam dziecko więc się nad Tobą zlituję-niech błaga sędziego o możliwość uregulowania należności. niech poprosi o możliwość zapłacenia tego w ciągu 30 dni i odroczenie do tego czasu wydania postanowienia. jak w 30 dni zapłaci,to na następnym posiedzeniu sędzia mu daruje,a jak nie zapłaci to wyda postanowienie o zarządzeniu bezwzględniaka. ale sędzia może go od razu wsadzić mówiąc,że mógł wcześniej zapłacić. to tylko zależy od tego jak ładnie się zachowa.

Kinia- poza tym za piewrszym razem , tzn jak złapią na rowerku po piwie nie daja od razu takiej duzej kary w zawieszeniu. Cos krecisz albo mąż Ci prawdy nie mówi, bo widac ma tendencje do picia i jeżdzenia po pijaku. Moze ukrył przed Toba 10 razy , kiedy go złapali?

Gość dywanXXX
I bardzo dobrze i niech go tam jada w dup***PIJAK I TYLE !!

Gość nieodpowiedzialny głuptas
........ :( z niego

Gość dywanXXX
chociaż nie niech wsiadzie po pijaku do samochodu i niech na pełnej prędkość wjedzie w drzewo!! i bedzi spokuj!! bo każy kto prowadzi pod wpływem i zagraza innym to kompletny idiota!!

Gość karna jola
Avent teraz przy 3 pijanym rowerku jest już kara bezwzględnego pozbawienia wolności. jak miał za 1 razem dużo promili to tak mógł dostać. ja sądzę,że teraz go gonia za koszty.

Gość KRYŚKAZSASIEDZTWA1
Żadnej ,żadnej litości za jazdę po pjanemu!!!!! Teraz twój mąż żałuje jak mu się grunt pod nogami pali ??????????? A jak by tak zabił kogoś i musielibyście do końca życia rentę mu płacić t to też by żałował , a ty byś szukałą pomocy byleby go nie wsadzili ?!!!! Raz już jechała po pijaku i nic go to nie nauczyło ,nic !!!! Jestem za karą więzienia dla niego z odebraniem prawa jazdy dożywotnio!!!ZANIM KOGOŚ ZABIJE !!!

Po pierwsze myślę, że na Twojego męża słów mi brak :o a po drugie pewnie teraz połączą mu oba wyroki i sobie posiedzi.

Gość karna jola
I nawet czas by mi pasował. wypadek rok temu, sprawa kilka miesięcy się toczyła policja-prokuratura-sąd. zanim się uprawomocnił wyrok znów trochę minęło, nim wzięła sekcja znów trochę czasu. aż wreszcie się zajęli wykonastwem w 30 dni miał zapłacić, ze dwa wezwania do zapłaty. nie wpłacił to posiedzonko-standardowy tryb.

karna - to nie wiedziałam o tym. znam kogos, kogo złapano z 15 razy i zawsze mu uchodziło na sucho

Gość pomyśl sobie autorko
jakby jakis facet jechał pijany i potrącił twoja corke, tez bys byla za tym zeby nie poszedl siedziec? nie sądze :o oby twój mężuś posiedział sobie kilka lat i dożywotnio zabrali mu prawo jazdy. Przez takich skurwysynów giną ludzie! :o

a co byś zrobiła gdyby mąż po pijaku albo i na trzeźwo zabił się na śmierć ? rób właśnie to. mnie też odsiadka za recedywę jazdy po pijaku wydaje się fair

Gość pomyśl sobie autorko
a 3 letnie dziecko moze isc do przedszkola, ty do pracy, w czym widzisz problem? pewnie robic sie nie chce? :o z reszta dziwię się jak można być z takim nieodpowiedzialnym człowiekiem, w dodatku pijakiem :o

Gość karna jola
Avent prosta sprawa-łapała policja i puszczała grożąc jedynie palcem-może promile były poniżej 0.2 czyli w dopuszczalnej się mieściły. autorka na pewno kłamie z tymi 2 piwami za pijany rowerek,bo jedno piwo to ok. 0.2 promila na osobę dorosłą z krwi czyli 0.1 w wydychanym powietrzu. a przedział poniżej 0.2 nie jest karany, od 0.2 do 0.5 jest wykroczeniówka, a dopiero powyżej 0.5 jest sprawa karna,a jak miał wyrok w zawiasach to musiał mieć sprawę karną,a o ile dobrze z moją matematyką to dwa razy 0.2 daje 0.4. czyli jakby go złapali od razu po wypiciu 2 piw to miałby sprawę wykroczeniową gdzie zabraliby mu prawko na pół roku i dali grzywnę. więc autorka nie mówi nam prawdy o pierwszym wyroku-facet wypił dużo więcej. mam nadzieję,że moja wypowiedź jest zrozumiała,że nie namotałam za bardzo :)

Gość karna jola
0.2 po jednym piwie od razu-czyli ok. 15 minut po wypiciu przez osobę dorosłą ok. 50-60 kg. a sądzę,że jej mąż jest większy czyli wypił więcej.

Gość faceta mojej kolezanki
zlapali 2 razy,za pierwszym dostal duza kare finansowa(Mieszkamy w DE),a za drugim poszedl na 6 miesiecy do pudla i tak jest sprawiedliwie albo pije sie albo jedzie sie i nie ma litosci,tylko debil wsiada po spozyciu,od czego sa taksowki lub tramwaje idioci

Gość informatyk___
tak sobie myślę, że na wsiach nie ma tramwajów ani taksówek, hehe

Gość to jak nie ma tramwaji ani
taksowek to sie kurwa nie pije bedac kierowca:O Ja nie raz musialam jechac i bylam namwiana zeby odrobinke wypic. owszem moglabym, bo ani by to na mnie pewnie nie podzialalo ani tych 0,2 bym nie przekroczyla, ale po co? czy naprawde bedac kierowca nie mozna sie powstrzymac? Jak chce wypic chocby glupiego redssa to nie prowadze. Dla mnie to proste.

Gość Byłam w podobnej sytuacji
Tzn. mąż był, pisał jakieś odwołania. Ja choruję i wychowuję córkę a on dostarczał moje zaswiadczenia od lekarzy i z PUP że jestem bezrobotna. W końcu dostał 2 lata w zawieszeniu na 5 lat no i oczywiście dozór kuratora. Wszystkie grzywny były zapłacone.

Gość mamama27
autorko myśle że maż nie mówi ci wszystkiego - i trzeba było myśleć wcześniej niż siadać po pijaku - sam zawalił więc możesz mieć pretensje tylko do niego - ps. dobrze mu tak - niesie śmierć na drodze

Gość ruuuda anitka
Są dwie opcje: nie uiścił kosztów złapali go ponownie,skazali, wyrok się uprawomocnił i go przesłali do sądu,który go sądził ostatnio i dlatego jest posiedzenie celem odwieszenia. jola sw czy II k?

zawieszenie kary polega na tym, ze jeśli w określonym czasie popełnisz takie samo lub inne przestępstwo, to kara niestety musi zostać wykonana, jesli minęło 2 lata od zasądzenia kary, to tamten wyrok jest już nieważny i kolejne przestepstwo rodzi nowy wyrok tylko za jazdę po pijaku - wykroczenie po 2 piwkach - na rowerze najczęściej zabierają prawo jazdy, a nie zasądzają zawieszonko, albo i odpracowanie w celach społecznych kary jak ktoś nie ma na zapłatę kary (grzywny)