Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiniaaa12

Więzienie grozi mojemu mężowi za jazdę po pijaku

Polecane posty

Gość karna jola
Do anitki ja II K. Do Asiamt-on miał dwa wyroki-za rowerek i samochód.

Gość karna jola
Poza tym jeśli miał zawiasy za jazdę po pijaku, to jeśli dostanie wyrok np. za kradzież to nie musi mieć tamtej odwieszonej z automatu-zależy od uznania sądu,ale jak popełni ponownie to samo to wtedy automat.

no tam,wiem ale jeśli samochodem pojechał po terminie 2 lat, to nie ma co owieszac, bo zawieszenie trwało 2 lata - jeśli w tym czasie pojechałby samochodem, w ciągu 2 lat, to idzie na roczek do ciupki

Powinien isc siedziec i powinni mu zabrać prawko i to na zawsze. Taki człowiek sie nie zmienia jak raz jechał pijany bedzie to robił stale. Jest zagrożeniem nie tylko dla siebie bo w sumie jak głupi to niech sie zabije. Raczej nie pomyslicie ile niewinnych ludzi mógł taki pijaczyna pozbawić życia.

Gość ruuuda anitka
do joli ja sw

powinien iść siedzieć. nie żadne zawiasy. żadnej litości! nastepnym razem znów wsiadzie po pijaku i zabije kogoś :o nie ma skrupułów dla takich debili aha i niech sie zgłosi na leczenie. dożywotni zakaz nawet wąchania alkoholu :o

no właśnie sorki autorko, ale ten człowiek jest nieodpowiedzialny i nic sobie nie robi z życia i zdrowia ludzkiego ciekawe, jak byś śpiewała gdyby tfu tfu twojemu dziecku taki kierowca coś zrobił jadąc po pijaku

meaaa u nas niestey prawo jest jakie jest i do ciupy nie wsadzają za takie coś, a szkoda

Dokładnie prawo jest do niczego, wsadzą dopiero jak już nieszczeście sie stanie i zginą niewinni ludzie.

Gość dada z biedronki
do autorki-a gdyby pijany kierowca zabił twoją córeczkę to też byś była taka wyrozumiała dla niego?to straszne co napisze-ale ja zakapowałabym swojego męża gdyby wsiadł pijany za kółko.

Gość dada z biedronki
ostatnio pijany kierowca zabił kolegę mojego syna i uciekł z miejsca wypadku.zmarły był jedynakiem.matka jego chciała się wieszac,jeśli chodzi o pijakow za kółkiem jestem bezwzgledna.

Gość dk31
niech huj gnije w pierdlu!!! ileż to ludzi w tym dzieci zginęło przez takich nieodpowiedzialnych SKURWYSYNÓW my jak np pojedziemy do znajomych czy rodziny i mimo usilnej odmowy komus uda sie go namówic na alkohol wówczas poprostu alo nocujemy albo wracamy taxi do domu NIGDY bym nie pozwoliła by maz pod wpływem usiadł za kierownicą

Gość dk31
no moja tesciowa wyjeżdzała rowerem z działki i ją trzepnęło auto,kierowca zapewne był pijany bo uciekł,nawet sie nie zatrzymał tesciowa zmarła po 3 tyg mordęgi w szpitalu

Gość karna jola
Do anitki-to pozdrawiam koleżankę :) do asiamt odwieszenie może tylko i wyłącznie dotyczyć 1 czyli samochodu, bo rowerek już jest po okresie próby. a o ile nie miał teraz sprawy za kolejną jazdę pod wpływem lub mandaciku za jazdę bez uprawnień i sprawy o złamanie zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych i rowerów w ruchu lądowym to w grę wchodzi tylko to,że nie uregulował kosztów.

Gość karna jola
Dotyczyć paragrafu 1 czyli samochodu

dlatego właśnie ja bym takiego kierowce sądziła za próbe zabójstwa :/ kurde przecież najwięcej wypadków jest własnie po pijaku :/ jak jeden z drugim dostanie za to 15lat to może kolejni się zastanowią

Gość kuyryjyg
tak tak do więzienia, żeby później darmozjada chować z moich pieniędzy. jeszcze za mało ludzi żyję w więzieniach jak królowie: ciepło, sucho, żarcie pod nos, nie wspominajac o rozrywkach typu baseny czy korty tenisowe.

gdyby zrobil tak mój mąz-to juz dawno by nim nie był!!! jak mozna byc tak nie odpowiedzialnym mając rodzinę???!!!

Morticia, to straszne! Zastanawiam się czy nie wolałabym zginąc niż tak zyć. :(

Gość kuyryjyg
asiamt dokładnie. prace społeczne po 15 godzin dziennie na kilka lat i się odechce takich zagrywek. a nie do pierdla aby sobie królewsko żył i się o nic nie martwił

a właśnie że do więzienie odizolować zagrożenie dla świata ale nie za nasze pieniądze niech w więzieniu sami na siebie zarabiają ale to zupełnie inny temat :) ja uważam że każdy w więzieniu powinien pracować i się sam utrzymywać z tego co zarobi za prace a nie z podatków bo nawet taki co siedzi z dozywociem za morderstwo mógłby np za kratami skręcać śróbki albo szyć ubranka dla lalek

Gość niestety ale autorko nie masz
tu za wielkiego pola do jakiegos manewru to recydywa ....raz miał kare i teraz powtórka .A można gdybac co by sie stało gdyby kogoś zabił/ Sama miałam 11 lat temu wypadek wjechał we mnie na czołowe zderzenie chłopaczek po promilach ,Dachowałam 3 razy auto w strzępach a mi nic sie nie stało ,poza siniakami-chociaż wydawało sie ,że nie miałam prawa przeżyc tego wypadku.:( Trauma do dziś...mineło 2 lata zanim odwazyłam sie sama pojechac samochodem (od tamtej pory ktos ze mną był na siedzeniu obok) Przykro mi bardzo ale dorosły człowiek robiacy takie rzeczy powinien tez okazac tę dorosłosć kiedy wsiada za kierownice a zwłaszcza taki ,który ma rodzine. Nie wiem co ty ale ja bym sie rozeszła z kims takim ,a jak kiedys wsiądzie do auta po pijaku i zabierze ze soą dziecko?...nie mozesz go bronic nawet jesli to mąż

do więzienia + roboty publiczne. Na szczęście nikogo nie zabił. skoro raz i drugi wsiadł po pijaku....wsiądzie jeszcze nie raz...niestety. A że jedyny zywiciel rodziny...Dziecko na tyle duże, że może iść do przedszkola, a autorka tematu do pracy. Rozwala mnie jak słyszę takie odpowiedzi na pytanie sądu: Dlaczego wsiadł Pan/Pani za kierownicę pod wpływem alkoholu? "Wysoki Sądzie pecha miałem, poprostu miałem pecha, że mnie złapali" - no ręcę opadają.