Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekum 8541

gdzie kupić lody pistacjowe

Polecane posty

Gość ekum 8541

jakie firmy oprócz grycan produkują lody pistacjowe w pudełkach. To moje ulubione lody i tylko z grycana spotkałam bardzo drogie 9zł za półlitrowy kubeczek. Ani koral ani ice mastry ani zielona budka nie natrafiłam a szukam już długo po wszystkich sklepach ?

Składniki: 4 żółtka 3 jaja 18 dag cukru 100 ml malibu 2 łyżeczki żelatyny 180 g białej czekolady 1,5 szklanki kremówki 2 torebki cukru waniliowego 1 fix do śmietany 3/4 szklanki pistacji Przygotowanie: Żółtka i jaja ubić w kąpieli wodnej z cukrem dodając malibu i żelatynę, połączyć ze stopioną czekoladą. Zdjąć z ognia, wystudzić ciągle mieszając. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym i fixem, delikatnie wymieszać z kremem jajecznym. Rozdrobnione pistacje dodać do masy. Masę przełożyć do podłużnego naczynia lub miski, wstawić do zamrażarki na kilka godzin (aż stężeje).

Gość ekum 8541
serdeczne dzięki. Jak nadal nie dostanę to sobie zrobię z tego przepisu. A za dawnych lat to były bardzo popularne lody. W małych kubeczkach białych nawet bywały... Wspomnienie.:)