Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaMałpki

Kubek niekapek lovi pomocy !

Polecane posty

Witam ponownie , jak mam nauczyć moje dziecko pić z tego niekapka ? Już od dłuższeo czasu próbuję on chce ale nie umie..... Chyba że polecacie jakiś inny kubek ? Mam dość wycierania podłogi 2 x dziennie heh

Jeżeli masz kubek niekapek to nie powinno nic lecieć, bo on ma zaworek, chyba że masz tylko kubek z dziubkiem. Moje dziewczyny nie potrafiły pić z tego niekapka bo nie zasysały na tyle mocno by poleciało picie. Kubek z dziubkiem starsza opanowała w miesiąc, młodszej zajeło to dłużej bo wolała napić się z piersi niż z kubka. Obie uczyły się gdzieś od około 6 mc życia, nigdy nie piły z butelki. Jednak ja miałam łatwiej, bo czas nauki przypadał na wiosnę/lato kiedy było gorąco i bardziej chciało się pić. Długo trzeba było pilnować by nie wylewały, bo nawet pijąc już z niego po napiciu się kubek po prostu puszczały i od razu robiła się kałuża.

źle się wyraziłam jako ze nie umie pić z kubka takiego to chodzi ze zwykłą butelką i leje heh , no to sie tam da regulowac ta gume czy sylikon ale nawet na maxa jak jest to on nie umie... JA POtrzebuje z uchwytami bo on musi je miec heh i nic co nie ma uchwytów nie przechodzi.....

Ja mam niekapek z aventu, i moja mała na początku tylko sie nim bawiła a teraz wszystko w nim pije, od wody po soki, przeciery jakieś rzadsze czy np kakao też jej daje w tym.

Avent też jest super ,kiedyś kobieta w sklepie mi doradziła że jak kupować kubek niekapek to albo TT albo Avent to są najlepsze kubki i nie są niekapkami tylko z nazwy .

MamaMałpki- moja mała daje rade, sama próbowałam pić z niego ;), i idzie jak ok ;), a nie kapie z niego bo pod zakrętką tam jest taka jakby silikonowa uczszelka bez tego to niekapek nie byłby niekapkiem ;)

ten lovi tez nie kapie ale co mi ponim jak dzieciak nie umie z niego pic heh . Mam butelki z lovi i sa super , myslalam ze kubki tez takie bd a tu rozczarowanie....

ja mam dla mojej małej te z avent ale bez uchwytów. Moja to ze wszystkiego by chciałą pić ;), nawet ze szklanki ale z tego nie potrafi jeszcze.

to chyba ten avent mu kupie , bo chodzi i rozlewa ......... już myślałam ze ten ustnik mu nie pasuje to kupiłam drugi z twardym ustnikiem , bo ten mieki zjadł tzn pogryzł ma 10 zębów, moze jak bd starszy bedzie umiał, a kidy dzieci przez słomkę piją ? ktoś się kiedyś "chwalil" ze 9 mcy miało dziecko jak piło hmmm

no mój ze szklanki umie ale musze trzymac i jego i szklanke i pilnowac zeby sie nie zachłysnął bo chce całość na już...a plastikowy kubek też pogryzł heh

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaanetka
polecam AVENT - córcia szybko się nauczyła a teraz nie wyobrażam sobie bez niego życia ;)

Gość my mamy tez kubek Lovi
nie wiem czy masz taki jak my, mam taki z którego pije się jak z kubka http://www.lovi.pl/produkty,kubek_360.html tylko trzeba possać, na początku syn nie bardzo wiedział ajk pić bo przeszliśmy z butelki ze smoczkiem na ten niekapek właśnie. Dałam mu spokój i po miesiącu znów dałam ten Lovi i jakoś poszlo, bardzo go lubi i nareszcie umie z niego pić, i wcale z niego nie kapie.

Gość doidy
a kto ma innowacyjny kubek doidy? sprawdza się?>

mamamałpki moje w okolicach roku piły przez słomkę, najłatwiej nauczyć poprzez soczek w kartoniku, bo można ścisnąć i leci, więc jak dziecko zassie to już wie o co chodzi. Możesz też spróbować podać butelkę/bidon z dziubkiem takim wyciąganym jak jest w niektórych butelkach z wodą lub napojem. Moja młodsza preferuje takie butelki.

Dodam jeszcze, że najbardziej sprawdzały się u nas kubki z dziubkiem te najtańsze z canpoola, trzeba tylko pilnować kiedy dziecko wypije i uczyć odstawiania na stół bądź oddawania do ręki. Kubki te byłu niezniszczalne, najłatwiej się myły i dziewczynki wolały je od różnych wynalazków. A niekapek lovi pękł po upuszczeniu na podłogę po może miesiącu od zakupu.

no własnie ja nie chce zeby pil takie soki heh , ale jeden czy dwa mu nie zaszkodza ;) bobovita ma chyba takie to kupie

Jak będziesz podawać picie ze słomką w zwykłym kubku to warto słomkę odrobine przyciąć nożyczkami, wtedy stabilniej dziecko pije i nie przewraca kubka - to tak z doświadczenia.

zobacze jutro rano dam mu coś fajnego do picia może załapie ;) jak na razie to słomki chodzi i gryzie;)

Moje też gryzły, w sklepach dziecięcych można też z canpoola kupić kubki ze słomką, która jest twarda. Jednak mają one wiele wad bo są ogromne, przeciekają i słomka jest szeroka i co gorsze wielorazowa co oznacza, że trzeba ją jakoś w środku czyścić. Ja miałam malutką szczoteczkę do mycja butelek i nią czyściłam załamania, ale jak się ona gdzieś zapodziała to wywaliłam te słomki bo nie dało rady ich wyczyścić, ale na początku przydały się.

Gość Fakty i mity
W jakim wieku zaczęłyście używać niekapka ?

Moja ma prawie 5,5 miesiąca i nie chce niekapka, boi się go :D i zamiast ciągnąć to dmucha do niego.