Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedoswiadczona_aaa

Niedoświadczona pyta :)

Polecane posty

Gość Niedoswiadczona_aaa

Witam :) Pewnie dla niektórych móje pytanie może okazać się banalne i głupie, no ale weźcie pod uwagę, że nie wszyscy są doświadczeni, a kto pyta nie błądzi... :) A więc... moje pytanie dotyczy antykoncepcji... ;) Nie jestem jakąś małolatą, bo 23 lata, ale do tej pory nie prowadziłam jakiegoś regularnego współżycia, z racji braku odpowiedniego kandydata :) A więc kiedy się taki pojawił chciałabym zapytać doświadczone osoby, czy na początek jeśli będę zabezpieczać się tylko prezerwatywą czy to wystarczy i moge być spokojna, że nie będzie z tego żadnej dzidzi :) (wiadomo, jeśli będzie prawidłowo założona itp. itd, nie pęknie). Myślałam też o tabletkach, ale to może z czasem.... zobaczymy. Zresztą też słyszałam różne opinie i narazie chce zacząć od prezerwatywy. Więc moje pytanie jest czy to wystarczy? i czy moge być spokojna jesli jej użyjemy? Aaa i jeszcze chciałam zapytać, jak to wygląda w dni płodne, czy jeśli wtedy użyje sie prezerwatywy i będziemy uważać, czy też mogę być spokojna, że dzidzi nie będzie? Z góry dzieki za ifno :)

Gość fhdtrhyryxjr
Ty masz 23 lata a używasz słowa dzidzia :O:O:O:O jak dla mnie prezerwatywa to nie wystarczająca metoda

Gość Niedoswiadczona_aaa
Oj a co to za różnica jakie używa się słowo, żartobliwie napisałam dzidzia, ale jest multum różnych okresleń, zresztą chyba nie o to chodzi jakiego użyje określenia ;)

Gość Niedoswiadczona_aaa
Eh czy nikt więcej nie odpowie? :)

Gość niekonieczny
przy gumie niektóre zachodzą w ciążę. Jak guma pęka to się nie czuje, niestety i polewamy w imię ludzkości :P Skutkują dwie metody. Może być guma i kalendarz, czyli żadnego barabara w płodne :P

Gość Niedoswiadczona_aaa
W sumie tak tez myslalam, ze najlepiej to guma i nieplodne, aczkolwiek jakas tak myslalam ze jak sie uwaza i guma nie peknie to mozna i w plodne, no ale na ten temat to rozne opinie :)

Gość Niedoswiadczona_aaa
No właśnie z drugiej strony też tak myślę... chociaż w dni płodne to już mega ostrożność :)

Gość niekonieczny
Co Ci przyjdzie z uważania, że guma nie pęknie, jeśli pęknie? Pękają i trzeba się z tym liczyć.

Gość Niedoswiadczona_aaa
No właśnie... A w dni płodne, mega ostrożność...

Gość Niedoswiadczona_aaa
No wiadomo, że pękają... Uważać też trzeba...' Ale czy z tej okazji, że pękają mam się nie zbezpieczać? W razie pęknięcia zawsze jest ostatecznie 72h, jeśli by się tak zdarzyło. Ale z tego co wiem, pękają jeśli się nieodpowiednio dobierze, albo źle założy więc zdarzać się to zdarza, ale nie notorycznie

Gość Koleś123
powiem,że jak byłem kiedyś z dziewczyną z którą już teraz nie jestem to zabezpieczaliśmy się podwójnie czyli prezerwatywa i tabletki i to było dobre posunięcie bo zdarzyło się raz,że prezerwatywa pękła.Przez kilkadziesiąt razy nie pękała a akurat raz się zdarzyło,że pękła.Jak pomyśle sobie co by było gdybym musiał z nią dziś wychowywać dziecko to aż mi włosy stają dęba !

Gość niekonieczny
nie trzeba notorycznie żeby gumy pękały, wystarczy raz i jeden plemnik, i już jest nas więcej :)

Gość Niedoswiadczona_aaa
Hmm ale prezerwatywa przy tabletkach to chyba troche przesada...

Gość niekonieczny
jest tyle możliwości kombinowania, że chyba da sie pociągnąć kilka dni bez stosunku?

Gość Niedoswiadczona_aaa
No spokojnie ;) przecież ja nie mówie że musze uprawiać sex codziennie, pytam tylko o prezerwatywy, skuteczność, co inni o tym myślą, jakie mają doświadczenie ;) A jeśli już by mi się zdarzyło że pęknie to chyba bym wzięła tabletkę, no bo w końcu każdemu może się zdarzyć że pęknie

Gość 0)0
Spróbuj prezerwatywy z globulkami antykoncepcyjnymi dopochwowymi. Dobre i nie drogie rozwiązanie.

Gość Niedoswiadczona_aaa
Jakoś globulek nigdy nie brałam nawet pod uwagę... hmm :)

Gość NikitA - My Love (20:12)
Polecam pigułki antykoncepcyjne - dobra metoda. Zaczynasz przyjmować w pierwszym dniu naturalnej miesiączki, po 21 dniach robisz 7-dniową przerwę i znowu pijesz 21 dni, i znowu 7 dni przerwy... Jeżeli będziesz pić zgodnie z instrukcją to jest to skuteczna i najlepsza metoda. Reguluje miesiączki, mnie już nawet brzuch nie boli. Wypróbuj.

Gość Koleś123
może przesada ale chciałem mieć 100% pewność bo nie byłem pewny tej dziewczyny i jak się okazało miałem racje.jeśli bym miał dziewczynę co do której miałbym pewność,ze chcę z nią być do końca życia to bym takiego podwójnego zabezpieczenia nie stosował.

Gość katarzynka1990
dokładnie. prezerwatywa dni nie płodne i globulki ( najlepiej pantentex oval ; ) )

Gość Niedoswiadczona_aaa
No w sumie tak... No prezerwatywa i dni nieplodne ok, chcoiaz co do globulek jakos nie jestem przekonana... Tabletki anty.... być może ale jeszcze nie teraz, nie chce sie tak truć od razu hormonami :)

Gość Gumowy Joe
Niedoswiadczona pyta? Moja pyta jest jest bardzo doswiadczona... :-)

Gość Niedoswiadczona_aaa
To może powinieneś się z nią udać na inny portal :)

Gość doswiadczona pyta
Niedoswiadczona Pyto prezerwatywa nie jest 100% zabezpieczeniem

Gość Niedoswiadczona_aaa
no jasne, tylko abstynencja daje 100% ale w sumie nie słyszałam o przypadkach żeby ktoś używając prezerwatywy był w ciąży... Nie mowie oczywiscie o przypadkach pekniecia czy cos

Gość doswiadczona pyta
ja słyszałam o przypadku że jedna dziewczyna używała prezerwatyw i była w ciąży

Gość Niedoswiadczona_aaa
No to musze przyznać że bardzo ciekawe, jak te plemniki przedostały się przez lateks ;)

Gość Gumowy Joe
Dupa, abstynencja to bzdura! Ja jak opierdole flaszkie to moje plemniki sa tak najebane, ze same wypadaja z formy! :-)

Gość Niedoswiadczona_aaa
One chyba i bez tej falszki mają kiepską formę ;)