Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Durdunia

Czy ktoś z was przeczyszczał kibel spiralą

Polecane posty

Gość Durdunia

Od jakiegoś czasu bardzo często zapycha się kibel i to nie dość że nie odpływa woda, to w dodatku jak ktoś z piętra wyżej spuszcza wodę, to mi wylatują z sedesu nieczystości z góry :( 2 razy był hydraulik który wsypał środek chemiczny. Zapłaciłam 200 zł za każdą wizytę ale problem nadal powracał :( Teraz zeszłam do piwnicy i znalazłam spiralę elektryczną. Czy spróbować udrożnić ten kibel spiralą, czy lepiej wezwać tego fachowca? Ale znowu pewnie mnie skasuje :(

Gość eeee że tak napiszę
próbuj! A nóż się uda, jak nie to wezwij fachowca.

Gość Durdunia
A co sądzicie jakbym wezwała taki ciężarowy samochód z taką rurą co takim wężem czyści studzienki? Jak to się nazywa kurde no ?? Myślicie że mogliby mi wyczyścić kibel i już by więcej z niego nie wybijało??

Gość odrzywół
nie masz innego wyjścia, musisz tam do tego klozetu wskoczyć i zrobić porządek a do pomocy ludzi i fachowców musisz przygotować aby podawali klucze i uszczelki gumowe oraz konopie :)

Gość Durdunia
A mojej kumpeli przeczyścił, tylko że płaciła 400zł za to. Trudno, wolę raz porządnie zapłacić i mieć święty spokój. Nie chcę mieć znów całego mieszkania w kupach :(

Gość Oczywiście że
taka sytuacja świadczy o zatkaniu pionu kanalizacyjnego poniżej twojego mieszkania.I niestety musisz to udrożnić.Najczęstszą przyczyną są oczywicie bezmyślne kobietki które wrzucają swoje pakuły/podpaski do kibla.Tutaj może pomóc tzw.sprężyna do przepychania.Żaden środek chemiczny typu "kret" nie pomoże. mechaniczne czyszczenie.