Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuroszka

BADANIA HORMONALNE HELP!

Polecane posty

Gość kuroszka

Hej! Mimo, że od 16ego roku życia mam problemy z odnawiającą się torbielą czynnościową ( tzn.powstającą na skutek nie pękania pęcherzyka Graffa) dotąd żadne ginekolog nie zlecił mi badań hormonalnych. Torbiel znikała gdy przyjmowałam tabletki anty i pojawiała się na nowo ok.pół roku nie brania ich. Czy lekarz rodzinny może mi dać skierowanie na te badania? Czy, np. poprosić o skierowanie do endokrynologa i dopiero on zajmie się tymi badaniami? Czy są to badania refundowane? Aha i wolę iść do lekarza państwowo. Przez 3 lata nie pomógł mi lekarz, ba nie wykonał podstawowych badań hormonalnych, a za wizytę brał 300zł minimum;/ Kolejny wielki specjalista mimo, że mówiłam, że we wczesnej ciąży pobolewa mnie brzuch i mam plamienie w ogóle nie zareagował na moje słowa, nawet nie wypisał karty ciąży, czego skutkiem było poronienie w 8tc. Wiecie cos o badaniach hormonalnych? Z góry dzięki za pomoc.

Idź państwowo do zwykłego ginekologa i poproś go o skierowanie do ginekologa-endokrynologa. Ginekolog-endokrynolog powinien dać Ci skierowanie na badania. Z tego co wiem to jest kilka badań, których NFZ nie refenduje, jest nim bodajże m.in. badanie prolaktyn, T3 i T3, ale większość jest refundowana. Poza tym nie wiadomo czy dostaniesz akurat na te nierefundowane. Powodzenia i dużo zdrowia! :)

Gość kuroszka
Dzięki za odpowiedź:)