Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kassiiulla.

Opryszczka na ustach w 35 tc - groźna dla dziecka?

Polecane posty

Obudziłam się dzisiaj z wielką opryszczką na ustach... Jestem w 35 tc - czy to jest groźne dla dziecka..??

Gość natalia_opole
opryszczka to wirusówka , nie musi być groźna dla dziecka ale idz do lekarza po jakiś lek , moja koleżanka która ma rodzić na dniach , ma opryszczkę i lekarz od razu jej powiedział ,że będzie miała cesarskie ciecie bo opryszczka może być zagrożeniem dla dziecka przy porodzie

Gość CUBEofICE
ALE TA KOLEZANKA TO MA CHYBA OPRYSZCZKE SROMU?

Gość natalia_opole
nie opryszczke na ustach ... !! a opryszczka to wirusówka jak się nie znasz , a jak ma się coś takiego to nie rodzi się naturalnie bo to jest niebezpieczne

Gość łohohoho
oby nie przeniosła się tam niżej, to nic nikomu nie grozi

Gość ja miałam ____-
kilka razy w ciąży chyba ze 3 i wszystko z dzieckiem ok. I tak samo panikowałam jak ty... naczytałam się tych głupot w sieci że szok a potem w nocy nie spałam... owszem grozna jest ta na srobie ale ta na ustach nie... (chyba) ale ważne jest abyś nie całowała dziecka wtedy jak masz opryszczkę bo wtedy się przeniesie na dziecko

nie jest groźna opryszczka wargowa, pod warunkiem ze nie wyskoczyła po raz 1-rwszy własnie teraz. jeśli miałaś już kiedyś to jest ok. ja w tej ciąży już chyba z 10 razy miałam opryszczkę, w pierwszej też. ostatni raz wyskoczyła mi równo tydzień przed porodem. byłam wtedy w szpitalu! o żadnej cc nie było mowy, jedyne co to jakby nie udało mi się zasuszyć jej to miałam rodzić w izolatce i dziecko nie byłoby ze mną tylko ja na ginekologii w sali dla chorych a maluch na noworodkach. ale na szczęście się udało i rodziłam bez niej.

a tak z ciekawostek to 2 dni po wyjściu ze szpitala (mały miał wtedy tydzień) przyszła położna środowiskowa z wielką opryszczką na pół twarzy. i nawet rąk nie chciała umyć tylko od razu mi łapy do dziecka pchała!!! ale nie pozwoliłam naturalnie. ja miałam by odizolowana od własnego dziecka a tu położna z takim samym dziadostwem przychodzi :(

Gość kiziamyzia 29
ludzie! po pierwsze oporyszczk ana ustach nie jest wskazaniem do cc!!!!! wskazaniem jest wyłącznie opryszczka sromu i to tuż przed porodem!!!! po drugie0 opryszczka na ustach jeśli w ciąży nei wystąpiła po raz pierwszy w niczym nie przeszkadza! po porodzie nie nalezy całowac dziecka i to wszystko!

Gość mama sama w domu...
ja miałam opryszczkę na sali porodowej pamiętałam tylko by nie całować dziecka po urodzeniu. Zrobiła mi się na ustach dwa dni przed porodem. Synek na szczęście zdrowy nie ma opryszczki.

Gość mama sama w domu...
ja mieszkam w Irlandii i tez nie robią problemu ja zresztą też nie robiłam z tego problemu tylko uważałam żeby nie całować synka. Byłam w 40 tyg jak mi się zrobiła na ustach 2 dni później rodziłam. Rodziłam Sn nikt nawet nie wspomniał o cc.

No oczywiście nie mam jej po raz pierwszy... Normalnie opryszczkę dostaję przynajmniej raz do roku... Spanikowałam trochę bo na innych forach naczytałam się że opryszczka na ustach w niektórych przypadkach doprowadziła do upośledzenia dziecka a nawet śmierci...

Gość łohohoho
nie na ustach tylko tam niżej, jeżeli tylko na ustach to nic nie będzie, spokojnie