Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiajaca sie 22

Nerwowe machanie rękami u dzieci- o czym może świadczyć taki objaw?

Polecane posty

Będąc dzieckiem, mając 7-10 lat miałam taki dziwny objaw- gdy się na czymś mocno koncentrowałam, na nauce, czytaniu czy wymyślaniu czegoś, nie mogłam sie oprzeć machaniu rękami. Pamiętam, że mimo iż mama na mnie krzyczała za to i kazała mi siedzieć na rękach, to było to silniejsze- nie mogłam się na niczym skupić. Po jakimś czasie to minęło, ale zastanawiam się czego to mógł być objaw? Spotkaliście sie z czymś takim?

Odpowie ktoś na poważnie? Dodam, że nie byłam raczej dzieckiem nadpobudliwym

na dzieci nie wolno krzyczeć ani im przypominać o tych nawykach bo jeszcze bardziej się na tym koncentrują moja córka jak miała jakieś 10 lat cały czas mrugała zaciskając powieki, lekarka powiedziała żeby jej nie przypominać , nie zwracać uwagi i po jakimś czasie przeszło twoja mama robiła błąd krzycząc na ciebie

prunia secca - moja mama popełniła bardzo wiele błedów... Dlatego teraz zastanawiam się czy to machanie rękami to mogło wynikać z jakiejś nerwicy? Niestety mama wychowywala mnie w atmosferze ciągłego niepokoju, strachu i krzyku. Nie wiem czy moge to wiązać z relacją rodzinną.

up

No to odpowiedziałaś sobie na pytanie , rodzice nie zdają sobie sprawy jak wpływa na dorosłe życie dzieci wychowywanie w nerwowej atmosferze oraz nie sprawiedliwe, nie równe traktowanie dzieci , coś na ten temat wiem :(