Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CUBEofICE

przyjmowanie leków zanim wiesz o ciąży

Polecane posty

Gość CUBEofICE

witam, mam pewnien problem - nie staram się o dziecko ale 'ryzyko' zajscia istnieje gryz regularnie wspolzyje z mezem stosujac metody z polki 'mniej skutecznych' niz tabletka w zwiazku z tym mam taka obawe - co z lekami przyjmowanymi zanim dowiemy sie o ciazy? chodzi mi o Centrum, leki przeciwbólowe, przeziwgrypowe i inne towarzyszace nam w codziennym zyciu. czy przyjmowanie ich na poczatki ciazy (bez swiadomosci tego) moze byc bardzo szkodliwe?

Gość kejsi
ja pamietam na poczatku pierwszej ciazy bylam chora i nie swiadomie bralam leki od przeziebienia.. teraz mam zdrowego 3 letniego synka

Gość witaminy jak centrum
sa raczej korzystne. Jeśli chodzi o przeciwbólowe to bierz paracetamol zamiast leków zawierających ibuprofen i powinno być dobrze.

Gość kejsi
a co masz jakies obbiawy ciazy?

CUBE-O to martwi się. Chyba każda rozsądna kobieta o tym mysli. Nawet starając się o dziecko wiesz najwcześniej o ciąży ok 3 tygodnia. Popatrz na ulotki leków. W wiekszości napisane jest, żeby w czasie ciąży przyjmowanie uzgodnić z lekarzem (czyli jednak zakazane nie są) lub dozwolone są oprócz trzeciego trymestru.

Gość CUBEofICE
niby nie ale ostatnio zwymiotowalam okolo 11 (mysle ze czyms sie przytrulam ale w sumie nigdy cos takiego mi sie nie zdarzylo) ale to bylo dzien po skonczonym okresie więc raczej nie moglam byc w ciąży a teraz pierwszy raz w zyciu przyplątalo sie do mnie jakies zapalenie dróg moczowych i tez czytalam ze to moze miec związek ze zmianami hormonalnymi - więc typowych objawów nie mam ale w ciągu miesiąca mialam 2 sytuacje ktorwe wczesniej sie nie zdarzaly

Pewnie lepiej byłoby nie brać, ale nie zawsze się da- na pocieszenie-ja brałam leki przez obie moje ciąże-cały czas- sterydy i nie tylko- mam śliczne zdrowe dzieci. A odstawić musiałam tylko taki jeden- dopiero jak dowiedziałam się o ciąży. A żeby było jeszcze ciekawiej to po ciązach moje problemy zdrowotne zniknęły i po 14 latach leczenia (14 lat garść leków CODZIENNIE!!!!) odstawiłam leki i już 3 lata żyję wolna od medykamentów:)

Gość CUBEofICE
kurde ale sterydy to chyba mocne leki

Gość CUBEofICE
to w takim razie pocieszające ze nawet takie leki nie zaszkodzily ;)