Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TolaMola002

Starac sie czy nie - co byscie zrobily ???

Polecane posty

Gość TolaMola002

Witam !! Wiem wiem, ze jest mnustwo takich tematow ....... Ale osoby ktore nie sa zainterosowane lepiej niech nie traca energii na odpowiedzie. Mam 29 lat i zaczynam myslec czesciej o dziecku, lykam kwas foliowy staram sie odzywiaz zdrowo ale mam jeden problem. Jestem w szczesliwym zwiazku od 4 lat i przytylam 15 kg obescnie waze 80 kg (przy wzroscie 176 cm) :( weim, ze to duuuzo :( tylko teraz nie wiem czy powinam teraz zgubic te nadprogramowe ilogramy czy spokojnie moge starac sie o dzidzie i dbac o to aby bedac w ciazy nie przytyc za duzo. Prosze o opinie Pan ktore cos maja ciekawego do powiedzenia -- Pozdrawiam.

Gość hohohol
A kogo to obchodzi ???

Gość TolaMola002
up up

jak leżałam na porodówce to była kobieta która ważyła jakieś 120 kg ale miała od razu zaplanowaną cesarke bo miała problemy z ciśnieniem,moja znajoma też ważyła jakoś 80 kg jak zaszła w ciąże,ale też miała cesarkę. Jeżeli zaczniesz się odchudzać to możesz mieć później efekt jo-jo jak już będziesz w ciąży,uważam,że po prostu będziesz musiała zdrowo się odżywiać i kontrolować to co jesz.

Autorko 80kg przy Twoim wzroscie to zadna tragedia:) Spokojnie mozesz starac sie o dzidzie a kilogramy zgubisz potem... dziecko wazniejsze! Po za tym dziewczyny przy kosci malo tyja w ciazy! (no chyba ze nie panuja nad soba). A wiec powodzenia i do dziela!

Gość mama z prostej
Ja na twoim miejscu starałabym się zajść w ciążę, a kiedy już zajdziesz, to po prostu trzeba racjonalnie i zdrowo się odżywiać. Przytyjesz nie za dużo i szybko zrzucisz :) Ja w dwa miesiace po narodzinach dziecka mam juz 20 kg mniej

Gość mama z irlandii
ja też jak miałam starać się o dziecko zgubiłam około 7 kg i dopiero wtedy zaczęliśmy starania

2 w 1 dobre przygotowanie do ciaży-efekt uboczny spadek wagi. sama rozpoczeła stosowanie żo przed ciazą i jestem do dzisiaj(to już8 lat) "z potraw które się zjada powstają wszystkie choroby ludzkie"HERODOT

Gość jhsks
najpierw przeczytaj MNÓSTWO słownikow ortograficznych tola mola

Gość TolaMola002
Mamo z irlandii ajaka wage mialas na starcie ??

Wg mnie Twoja waga przy wzroście nie jest jakaś porażająca. Ważniejsze czy jesteś ogólnie zdrowa, nie masz problemów z hormonami czy nadciśnieniem. Jak masz skłonność do tycia to w ciąży trzeba się dwa razy bardziej pilnować, ale to nie znaczy że masz się nie decydować na ciążę. Ja bym sie starała.

Gość ostrzegammmmmmmmmmm
ja na Twoim miejscu najpierw wyszlabym za mąż(chodzi o slub-obojetnie jaki cywilny nawet),a potem brala sie za starania....malo tutaj tematow,ze facet -chlopak zostawia kobiete w ciazy?

Gość TolaMola002
do ostrzegammmmm nie mam parcia na te "imprezy" slub nie gwarantuje mi, ze bede szczesliwa.

Gość suchajakpatttttk
ja z kolei mam odwrotny problem , mam 30 latek też zaczynamy starania o dzidzie mam 168cm wzrostu a waże 48 kg , dużo jem zawsze ale waga ani drgnie u mnie w rodzinie wszyscy tacy chudzi... ginekolog powiedział mi żeby starać się o dziecko musze najpierw przytyć bo nie utrzymam ciąży, co ja mam zrobić zawsze chciałam być grubsza ale mam taką nature chudzielca, czy naprawde będzie mi ciężko zajść i utrzymać ciążę ?

Gość TolaMola002
do suchajakpatttttk jak chcesz moge Ci oddac z 20kg ;)

Gość venia15
jak bys byla w szczesliwym zwiazku to bys sie tak nie spasila, zastanow sie nad tym, jak zajdzeisz w ciaze to dopiero bedziesz tlustym sloniem, twoj facet ciebie zostawi

Gość TolaMola002
venia15 dziekuje bardzo jestes przesymtatyczna ;)

Gość są specjalne diety
dobrane dla osób w ciąży. Po prostu będziesz uważać, żeby nie przytyć za bardzo w ciąży :) Powodzenia w staraniach.

Gość TolaMola002
zaczynam sie miotac co lepsze czy zaczekac i zgubic te kg czy brac sie do "roboty" - wiek i te sprawy no to co najnaj wazniejsze chec zostania mami

moja propozycja zaczac żo a ciaża przy żo pojawi sie szybko. żo jest żywieniem przebadane i zdrowe. oczywiscie decyzja należy do Ciebie.

Gość Start_*_
Mam taki sam dylemat

Fakt,że te "imprezy" nie gwarantują trwałości związku. Bardziej gwarantuje je szczupła sylwetka :P I ciekawe czy Twój konkubent wie, że masz parcie na dziecko i chcesz go zrobić tatusiem. A jeżeli myślisz, że w ciąży będziesz miał na tyle silnej woli, żeby kontrolować wagę, kiedy hormony szaleją, a Twój organizm woła o więcej, skoro w teraz nie dałaś rady się ogarnąć, to się grubo mylisz.

Gość Start_*_
ja mam meza i on wie nie ma mowy o wrabianiu nikogo w dziecko - ja sie pytam bo mam tez problem co do wagii czy ktoras z Was miala podobnie i jak to przebiagalo ??

Gość Start_*_
up up

Gość mamataXXl
moja waga startowa byla 78kg przybralam 12 kg po 7 miesiacach odz porodu waze 75 tak wiec nie jest zle nie przejmowac sie tylko do dzialania powodzenia. A do wypowiadajacych sei w sprawie zwiazkow - to nie ten temat i nie to pytanie czytac ze zrozumieniem geniusze !! ;)