Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mama29

Impreza urodzinowa:)

Polecane posty

Gość mama mama29

Witam:) Moja córka bedzie miala za miesiac drugie urodziny, chciałabym zaprosic z tej okazji znajomych z małymi dziecmi, wiek od 8 miesiecy do 3 lat, bedzie razem sześć maluchów:) Macie moze jakies doświadczenie w organizacji takiego kinder balu czy jak to sie tam fachowo nazywa? Chodzi mi o jedzenie, moze jakies fajne zdrowe przepisy, jak zorganizowac zabawe i w ogole, prosze o porady:)

troszkę mocno młode towarzystwo :D ja co roku robię impreze tematyczną - głównie męską :D podstawa ile dzeciaczków - w jakim wieku i jakiej płci. choc przynzam ze zabawić w jednym czasie tym samym takie maluszki to prawdziwe wyzwanie

z zabaw co mi sie przypomina dla takich maluchów to - wieza Potrzebne będą jak największe klocki (lub tekturowe pudełka, np.po kremach). Dzieci siedzą w kręgu. Każde po kolei dokłada jeden klocek do budowanej na środku wieży. Kiedy wieża się przewróci, kolejne dziecko zaczyna budowę od nowa. - lokomotywa kazde dziecko dostaje kartke i rysuje na niej wagonik - dla najmłodszych mozesz juz go narysowac a maluchy sami go ozdabiaja, solenizant dostaje lokomotywe i potem sklejasz cały pociąg - u mnie dzieciaki statnio się rozkręciły i miałam pociąg przez całe mieszkanie na 50 czy 60 wagonów

jez - na dywanie siedzi jeż, co on robi to my też.. chrześnicy kiedyś robiłam babskie urodziny - dla księżniczek dziewczynki z papieru robiły sobie korony wersja hardcor - każda malowała swoją mamę :) taniec z balonami

Gość mama mama29
blondyna dzieki bardzo, super;) tylko ze wlasnie chodzi o wiek dzieci ... wiec tak głownie chlopcy 9 mscy, 11 mscy 20 mscy 25 msc i 2 i poł roczku,boje sie ze to duza rozbiezxnosc jak na ten wiek.... chcialabym prosic o rady jak ogarnac takie towarzystwo i czym zajac bo jeszcze ze soba bawic sie nie beda oczywiscie;)

Kolorowe kąciki - przed przyjęciem trzeba wybrać w pokoju kilka miejsc i każde z nich oznaczyć innym kolorem, wieszając np.baloniki i paski krepiny. Dzieci chodzą w rytm muzyki po pokoju. Kiedy muzyka przestaje grać, wołasz np."czerwony ", a dzieci muszą pobiec do odpowiedniego kącika. kalambury pokazujesz maluchowi obrazek zwierzątka a ono musi je pokazać innym kręgle - mozna zrobic nawet z butelek po wodzie mineralnej chowanego ale dla najmłodszych - 1 dziecko wychodzi 1 z grupy się chowa za zasłonką i szukający po powrocie ma zgadnąć kogo brakuje..

ta 3 starszych to juz do ogarnięcia - 2 maluszkóe 8-11msc to raczej ciężko, choć jeśli mamy się naprawde przyłączą to może się udać choć w tym wieku 5 dzieci to juz tłum :)

Gość mama mama29
blondyna super pomysly:) na pewno wykorzystam w codziennej zabawie:) teraz juz zmykam zajrze jutro dobranoc