Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona90523

Spowiedź

Polecane posty

Gość Zagubiona90523

Witam. Mam takie dość dziwne pytanie. Jest ono głównie skierowane do osób z warszawy i ew okolic. Ostatnio bardzo dużo ciężkich chwil przeszłam w życiu. Jestem rozbita na części pierwsze. Postanowiłam że najwyższy czas iść do spowiedzi. Lecz chodzi o to że nie wiem gdzie. Czy macie może jakiegoś spowiednika godnego polecenia .? Dodam że jestem dość młoda osoba i zależy mi na młodym księdzu bo wiadomo że Ci starsi to czasem aż zniechęcają do kolejna spowiedzi. Bardzo proszę o doradzenie i z góry dziękuję :)

Gość nie bądź tak wyrachowana
spowiednika się nie wybiera

Gość sdfsdfs
NIekoniecznie:-) Ja z wawy nie jestem tak ze Cie nie pomoge, ale z tym co napisalas nie zgodze sie bylam kiedys u mlodego - bardzo sie czepial ,ogolnie niezbyt bylo i poszlam kiedys do takiego staruszka siwego - taki wyluzowany ze spowiedz wygladala jakbym z kolega rozmawial takze jak widzisz roznie to bywa

Gość kawałek drewna
Wiele osób pozytywnie mówi o dominikanach na freta. Są ponoć bardzo wyrozumiali, niestety nie polecę Ci nikogo konkretnego.

Gość bezy bezy bezy
pomódl się o światło dla tego księdza i dobrego spowiednika... i idź. Może do jakiejs parafii, może do koscioła prowadzonego przez zakonników. WAŻNE - nie spowiadaj się nigdy u człowieka, krórego nie lubisz i który nie zyskał albo tez stracił twoje zaufanie

Gość Becia1113685
Każdy robi jak uważa. Moim zdaniem dziewczyna ma jakiś problem. Dlatego nie dziwię się że nie chce iść do byle kogo gdzie trafi na 70 letniego dziadka. Spowiedź to nie tylko odklepanie ale też rozmowa. Ksiądz w przybliżonym wielu zawsze lepiej zrozumie dopomoże ... Z chęcią bym Ci pomogła ale niestety jestem z Krk :) trzymaj się. Mam nadzieję że ktoś Ci tu pomoże :D

Gość Becia1113685
Każdy robi jak uważa. Moim zdaniem dziewczyna ma jakiś problem. Dlatego nie dziwię się że nie chce iść do byle kogo gdzie trafi na 70 letniego dziadka. Spowiedź to nie tylko odklepanie ale też rozmowa. Ksiądz w przybliżonym wielu zawsze lepiej zrozumie dopomoże ... Z chęcią bym Ci pomogła ale niestety jestem z Krk :) trzymaj się. Mam nadzieję że ktoś Ci tu pomoże :D

Gość bezy bezy bezy
wiek spowiednika nie ma nic do rzeczy. ważne jest wewnętrzne światło otrzymane od Pana. są księza pozbawieni tego światła i raczej taki bedzie problemem

Gość nie jestes szczera
bo z gory wybierasz sobie taka opcje, by "mniej bolalo". Wg mnie chyba jeszcze nie dojrzalas do prawdziwej szczerej spowiedzi. Jezeli masz swiadomosc np bardzo ciezkiego grzechu i tego, ze moglabys nie otrzymac rozgrzeszenia, powinnas zdobyc sie mimo wszystko na odwage i isc "z marszu", oczywiscie przedtem uczciwy rachunek sumienia. Nawet jesli ksiadz ostrzej Ci cos powie, da na pewno rozgrzeszenie

Gość Zuza1234569963
Nie zgadzam się że nie jest dojrzała. Gdyby nie była na to gotowa to poszła by do pierwszego lepszego i miała to gdzieś co jej powie . Może ona ma jakiś problem typu depresja czy coś w tym stylu. Ma z tym związane grzechy bo wiadomo jaką ta choroba jest. Czy Ty na przykład gdybyś miała problem podeszła byś do pierwszej lepszej osoby na ulicy porozmawiać o swych problemach .? Szczerze wątpię.

Gość Glissindda
Bla Bla ....To bardzo ważne kto spowiada mój brat powiedział księdzu na spowiedzi ze opuścił kilka mszy św a ten nie dał mu rozgrzeszenia Biedak aż się poplakal ze wstydu takiego mu narobił wstydu a ma dopiero 13 lat . Powiedział ze już nigdy nie pójdzie do kościoła

Gość bezy bezy bezy
To bardzo ważne kto spowiada mój brat powiedział księdzu na spowiedzi ze opuścił kilka mszy św a ten nie dał mu rozgrzeszenia Biedak aż się poplakal ze wstydu takiego mu narobił wstydu a ma dopiero 13 lat . Powiedział ze już nigdy nie pójdzie do kościoła Chwała i cześć pasterzom prowadzącym dzieci na zatracenie :O Ich dłonie będą unurzane we krwi niewinnych na zawsze :classic_cool:

Gość nie wiem na pewno
ale chyba ksiadz nie ma prawa nie dac rozgrzeszenia, jezeli wyraza sie szczery zal za grzechy i obiecuje poprawe. Czegos tu nie rozumiem

Gość taka se yedna
mi też ksiądz nie dał rozgrzeszenia. powiedziałam,że współżyłam z chłopakiem...do spowiedzi poszłam,żeby zmyć z siebie ten grzech i poszłam z wielkim żalem,bo postanowiłam,że chcę wstrzymać się do ślubu...też nie dostałam rozgrzeszenia. Popłakałam się i bardzo cierpiałam z tego powodu

Gość taka se yedna
też myślałam,że jak człowiek żałuje i chce się poprawić to powinno się dostać rozgrzeszenie :O

Gość a powiedzaaa
POWIEDZCIE SZCZERZE...SPOWIDACIE SIĘ Z MASTURBACJI? :O ja się spowiadam, ale bardzo się wstydzę

Gość Glissindda
A jednak to robia.

Gość jakby ksiądz nie dał
mi rozgrzeszenia, to poszłabym na rozmowę do jego przełożonego, a co, wolno mi

Gość chcecie prawdy?
przeczytajcie na www.echochrystusakrola.org/ co dziś czeka kościół i co robią kapłani, poniżają Jezusa i chrześcijan ale są jeszcze tacy prawdziwi pasterze, wierzący niech czyta głównie dzienniczki, są one po lewej stronie na każdy miesiąc

Gość Malami8853
Ale halo. Schodzimy z tematu. Mogę Ci polecić moja parafię na olimpijskiej bardzo fajny klimat. :) tak w sumie ja też wolę chodzić do młodych najlepiej góra 30 lat. Wysłucha zrozumie poradzi porozmawia. Nie narazi tylko wytłumaczy :)