Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misscrazy

imię dziecka

Polecane posty

Gość misscrazy

kochani co sądzicie o.... jestem w 7 m-cu ciąży i wybrałam juz dawno imię dla dziecka,jednak boję się,że może mu się w przyszłości nie podobać ponieważ jest staropolskie- tak uważa mój narzeczony. Czy jest sens patrząc na te wszystkie przesądy zmienic jednak to imię?????

W gust dziecka i tak pewnie nie trafisz, ale jeszcze nie widziałam żeby dziecko było szczęśliwe jeśli ma imię zupełnie inne niż wszyscy, więc raczej nie wyskakiwałabym ze staropolskim imieniem żeby nie utrudniać dziecku lat przedszkolnych i szkolnych.

I to nie są przesądy. To jest życie. U nas nie jest USA gdzie wszystkie imiona są normalne i nic nikogo nie dziwi. Dziecko będzie musiało z tym imieniem żyć wśród ludzi, al ludzie jacy są wiadomo.

Gość vaniljjjjja
a jakie imie ???

Gość swietne rady Ja wyjechałem bez
o ile nie bedzie to FRanek alko Wiesiek to ok......

Gość misscrazy
ale boję się tych przesądów:) niby rękami i nogami się przed nimi bronię i wmawiam sobie ze w nie nie wierzę ale jeden bardzo przykro się mi sprawdził. A mówią własnie ze dziecku nie wolno zmieniac imienia

Gość misscrazy
Wojtek ok:) ale Wojciech już nie bardzo

Gość misscrazy
osobiście nie uważam tego imienia za staropolskie ale już różne opinie słyszałam i dlatego się zastanawiam

Jeśli chcesz dać dziecku na imie Wojciech to nie jest to staropolskie imię :D Moje dziecko ma tak na imię, podobnie jak 18% chłopców urodzonych w 2011 roku :p

Gość vaniljjjjja
Kubus sie takie oklepane,juz tego nie idzie sluchac

Gość misscrazy
no mnie się wojtek bardzo podoba a czy Twój syn jest zadowolony z tego imienia?????????

Nie wiem, jeszcze nie umie mówić na tyle żeby sie wypowiedzieć :p W każdym razie to imię może sie podobać albo nie, ale nie jest jakieś kontrowersyjne ani niespotykane.

Wojciech to dobre imię :) Nie upośledzi dziecka ;) Wojtuś dla małego, Wojtek dla nastolatka i Wojciech dla starszego :D

Gość misscrazy
też tak uważam ale mój narzeczony ciągle mówi o tym i obawia się że dziecko może mieć potem do nas pretensje..... sama już nie wiem

Gość usialalalalalalla
jeśli uważasz że imię Wojtek jest staropolskie to jesteś głupia Wy naprawdę nie macie problemów

Raczej większość dzieci jest niezadowolona ze swojego imienia w jakimś okresie życia, więc jest mała szansa że jakimkolwiek imieniem uszczęśliwisz dzieciaka :) A tatuś o jakim imieniu myśli?

Gość misscrazy
nie prowadzimy dyskusji nad ilorazem mojej inteligencji więc spadaj

Gość chuda inaczej :)
www.vesto24.pl polecam odzież ciązowa!!i nietylko

Gość misscrazy
problem w tym, że nie myśli:) powiedziałam mu że ma czas do jutra żeby się zastanowił i zaproponował inne jeśli mu się to nie podoba a jesli nie to zostaje Wojtek:) :) :)

Aha, to znaczy że facet po prostu marudzi :p tym bardziej że sam nic nie proponuje :) W każdym razie uważam że Wojtek to dobre imię :) na pewno lepsze niz Kubuś, Olivier, albo Kevin :p

Gość misscrazy
Mam nadzieję,że Wojtek jednak zostanie:) przyzwyczaiłam się do tego imienia i mój synek pewnie tez bo tak się do niego zwracam:) dziękuję Lisabet S za rozwianie obaw:) Pozdrawiam

Gość taka sobie iwonka
w dzieciństwie bardzo nie lubiłam swojego imienia i marzyłam, żeby być kolejną kasią, magdą albo anią jak wiekszość w moim wieku. Teraz doceniam, że nigdy nie miałam problemu czy to mnie wolają czy inną iwonę - bo w całym życiu poznałam może ze 3 iwony :) według mnie oklepane imiona (tak jak teraz uczę 4 jagódki, 3 julki i kilkanaście nikoli) są fajne póki dziecko jest małe - później w doroslym życiu fajnie jak się wyróżnia.

Gość zdarza sie....................
Mam kuzyna Wojtka - imie jest spoko.

Gość taka sobie iwonka
Ps. a Wojciech to wg mnie jedno z ładniejszych imion, choć niestety pełno Wojtków z każdej strony :)

Gość usialalalalalalla
masz rację , spadam, nie będę brała działu w jakże "inteligentnej" dyskusji. hahahahahahahahahahahahahahaahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość zdarza sie....................
A Barbara jak Wam sie podoba? Basia, Basieńka. Myslicie ze to staropolskie imie? Duzo jest dziś Baraburek? :)

Gość o zesz........
Wojtek, super imie :D! nawet sie nad tym nie zastanawiaj, zeby cokolwiek zmieniac!