Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana80

teściowie mnie oszukali

Polecane posty

Gość oszukana80

Razem z mężem mieszkaliśmy w domu teściów( teściowie zbudowali sobie drugi dom a ten zostawili nam). Po ślubie zdecydowaliśmy się na remont domu. Na początku nie chciałam inwestować w dom który nie należy do mnie ani nawet do mojego męża dopóki teściwie nie przepiszą tego domu na nas. Wtedy teść powiedział mi że jego syn ( a mój mąż) nie jest jeszcze na tyle odpowiedzialny żeby przepisać mu dom ale przecież jest jedynakiem więc ten dom będzie na pewno dla niego lub dla naszego dziecka. Uwierzyłam i zrobiliśmy remont za 40 tys. W międzyczasie rozstałałam się z mężem ale ani mój mąż ani jego rodzice nie chcą mi zwrócić pieniądzy włożonych w remont domu. Twierdzą że oni nie zgadzali sie na żaden remont ( remont był konieczny bo dom ma ponad 30 lat). Co robić w takiej sytaucji? Pomocy!

Gość sądzic się
jednyne rowiązanie

zapomnij o kasie ;) ich dom kazda papuga ci powie ze jak nie był twój mogłas nie remonotowac :P

Gość polly_ana_2255
przykro mi ale mozesz miec problem z odzyskaniem jakichkolwiek pieniedzy. jezeli doszloby do procesu wazne sa faktury za remont (np materialy budowlane). sad moglby sie przychylic do twojej sprawy gdyby na owych widnialy twoje dane. w innym przyupadku sprawa raczej jest z gory przegraqna i wydaje mi sie ze twoj maz i tesciowie dobrze o tym wiedza.

Gość Marcoo
jest takie przysłowie-mądry polak po szkodzie. masz faktury na siebie za materiały budowlane? jakiś inny dowód że partycypowałaś w kosztach remontu w trakcie małżeństwa? jak nie- to cóż.... dostałaś drogą lekcję

nawet faktury nic nie dadzą ;) mieszkała korzystała czynszu nie płaciła remont sie nalezy ;) dla mnie przegrane ;) szkoda kasy na sady a przeciez jak macie dziecko to ono odziedziczy po ojcu ;)

tesciowie Ciebie nie oszukali. to Ty rozstalas sie z mezem. onie nie zakladlai, ze oddaja dom synowi i jego tymczasowej zonie tylko osobie, z ktora bedzie do konca zycia policz sobie ile bys zaplacila za wynajem przez ten okres, ktory tam mieszkalas - moze tyle, co remont. Z reszta uzytkowalas dom, mialas dach nad glowa, a nie kupowalas zadnego domu i mieszkania tylko to bylo za darmo, tazn za te wlozona kase. z reszte te pianiedze byly Wasze wspolne

Gość 13 piątek to mój super dzień !
po to mamy własnie przepisy i różne kruczki prawne aby takie sytuacje nie miały miejsca ale jak ktos nie potrafi z nich korzystać ... Teraz tylko dobrego prawnika i jakiś świadków od swojej strony nawet ,że miałas te pieniądze i włożyłas w remont .Moze cos to da ...ale jesli nawet to dostaniesz jakies grosze ...niestety

Gość oszukana80
mam faktury i świadków, rozumiem ze teściowie nie zakładali ze sie rozstaniemy ale ja też nie zakładałam ze mąż znajdzie sobie inną i mnie wyrzuci z domu. Gdybym to przewidziała to złotówki bym nie dała a teraz nie dość że nie płaci alimentów to razem z rodzicami robią wszystko żebym nic nie dostała ze wspólnego majątku i z nakładów na remont. Nie stać mnie na adwokata :(

Gość gość
Ciekawe jak ta sprawa się rozwiązała...

Gość gość
idz do psychologa-psychoterapeuty do poradni zdrowia psychicznego. Przyjmują na nfz. Walcz o malzenstwo.