Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaantracyt

Jest sens zaczynać nowe studia mając 22 lata?

Polecane posty

Gość aaaantracyt

Pytam serio zupełnie. 4 kierunek mam ale ZNOWU z powodów zdrowotnych nie zaliczę pewnie semestru - bęse mieć 3 warunki a każdy 480zł, nie mam tylu pieniędzy, mam rentę rodzinną :( Myślałam aby na pół roku iść do pracy - dorabiałam sobie w kinie czy coś podobnego... a potem zacząć inne. Znowu czysta karta. Mam straszne kłpotoy ze zdrowiem, nikogo kto mnie wesprze i mi źle. Płaczę teraz, bo niestety wybrałam sobie studia artystyczne. Zadłużyłąm się (nie wiem jak spłacę) na materiały do malowania, do rzeźbienia... a teraz nie zaliczam 3 przemdiotów Tak nie wiem co zrobić :( Już jestem stara, rentę tylko do 25 roku życia będę dostawać, czyli na styk jeżeli bym nowe studia zaczęła.... A to tylko do licencjatu... Siedzę i ryczę. Dzisiaj cały dzień wymiotowałam i nie poszłam na zaliczenie. Nie wiem czy z nerwów. Lekarze rozkładaja ręce ale i nie mogę spędzać 3 razy w tygodniu 2-3 godziny w poczekalni przychodni rano bo i tak na zajęcia bym nie chodziła... Nie umiem znaleźć pracy która by mi starczała na mieszkanie i życie, nie bez żadnego doświadczenia w zawodzie czy znajomosci :( :(

Gość aaaantracyt
Nawet nie wiem na jakie studia chcę iść. Studiowałam skrajnie różne rzeczy. Nie umiem powiedzieć co mnie interesuje a co umiem. Chciałam iść na ASP albo na grafikę komputerową, ale nie jestem w stanie przejsć od 4 lat egzaminu z rysunku mimo, że ćwiczę od paru ładnych lat rysowanie.... No i niestety nie wiem jak utrzymam pracę, jeżeli będę i tak chorować. A ja faktycznie od kiedy mam 19 lat połowę życia spędzam w łóżku :(

Gość aaaantracyt
Nie mam żadnej "przewlekłej", ale wygląda jak skrajna anemia. Nie mam AIDS ani nic, co podejrzwał lekarz... CHodzi o to że non-stop choruję :( Angina, grypa, zapalenie płuc, wrzody żołądka, zapelenie pęcherza, nawet mi się dostało ostre zapelenie trzustki raz na zawsze i problemy z migreną. Do tego często wymioty, wysoka temepratura... Ja bardzo rzadko jestem zdrowa. Nie mam wiec znajomych bo nie wychodzę praktycznie, jestem sama. Jak nie leżę w łóżku to idę na uczelnię, ale już pod koniec zajęć mnie głowa boli. A, to tylko ostatni rok. Miałam dużo więcej ciekawych przypadków... O depresji nie powiem, bo teraz każdy ją ma

a gdzie sa twoi rodzice? z jakiego miasta jestes? gdzie studiujesz? napisz wiecej informacji chodzi o to ze moze powinnas wrocic do domu do rodzicow, i rozpoczac studia zaoczne

Gość ffffffff6666
jak nie będziesz chodziła do szkoły nawet na pół roku to zabiorą ci rentę idź lepiej na jakieś studium jest pewnie tańsze i idź do pracy współczuję ci bo ja też mam migrenę wiem jak to jest i żadne leki nie pomagają co do twojego częstego chorowania to mi się wydaje że coś masz ze szpikiem czy lekarz badał cię pod kątem białaczki

Gość aaaantracyt
mam rentę rodzinną - nie mam rodziców, zmarli jak miałam 13 lat, zajmowała się mną jakiś czas ciocia, ale zmarła jak miałam 18 lat i na tym koniec mojej rodziny niestety mieszkam w Warszawie, ale nie mam tutaj mieszkania po nich - było sprzedane (mieszkaliśmy praktycznie na wsi) a ciocia, jako osoba starsza, miała mieszkanie "socjalne" bo była nauczycielką. mieszkanie rodziców było sprzedane wieki temu, dzięki temu ciocia zapisała mnie na kursy językowe, kupiła nowe ubrania i przez jakis czas utrzymywała (sama zarabiała niezwykle mało) 7 dni w tygodniu - wiem, że wiele osób tak robi, ale nie potrafiłabym chyba być na chodzie non-stop. Zwłąszcza że się szybko męczę - nie jest to żart, po prostu u mnie zmęczenie = jakaś odmiana przeziębienia. Dzisiaj nie spałam dostatecznie długo bo się uczyłam i już - wymioty (no, ale mam wrzody ;/) i temperatura. Teraz się kulę przy komputerze pod kocem, bo jestem zbyt zdenerwowana aby leżeć w łóżku Boję się pracy w sklepie, nie starczy mi na mieszkanie za 1200zł, po znajomości wynajmuję pokój tylko.... :(

Gość aaaantracyt
byłam badana pod kątem białaczki w zeszłym roku jakoś na koniec semestru letniego

Gość aaaantracyt
Płace za pokój 200zł, pokój jest spory i umeblowany (duże łóżko, biurko, szafa i regały), nowy i z wygodnym dojazdem wszędzie... W sumie płacę głównie rachunki, bo po znajomości wynajmuję (jakaś tam odległa kuzynka nie potrzebuje a ma "wykupiony" pokój), kuchnię i łazienkę mam wspólną Chyba by się nie zmieściło drugie łóżko :(

Gość K katolicki - afery
Idż do suwałk lub gdzie indziej na religioznastwo,i bedziesz uczyć dzieci religi w szkole, dostaniesz miske zupy razem z dziećmi z funduszu dla ubogich

Gość aaaantracyt
Ech, no tak :( w sumie może to i racja aby się zabić, bo naprawde już mam dość takiego życia - nic nie mam, kupuję leki, jem śmieci najtańsze i nie umiem nic dokończyć ;(

a tam glupoty piszesz wez sie w garsc, nie mozesz sie uzalac nad soba, to w niczym nie pomaga jesli malo placisz to ok myslalam ze wynajmujesz mieszkanie i placisz o wiele wiele wiecej