Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkoła rodzenia

warto pójść do szkoły rodzenia?

Polecane posty

Gość szkoła rodzenia

proszę o poradę j.w. to moja pierwsza ciążą. jestem w 18t.c. czytałam, że jeżeli się zdecydujemy powinniśmy zapisać się na takie zajęcia ok 20-24t.c. planujemy z mężem poród rodzinny. czy warto inwestować czas i pieniądze by pójść do szkoły rodzenia?

Ja nie chodziłam, nie chciało mi sie :-P wszelkie potrzebne in formacje uzyskałam w ksiazkach i ... na kafeterii :-D ale jak ci sie nudzi, w ramach rozrywki mozesz isc... Ja miałam ciaze bezproblemową, nie odczuwałam potrzeby żadnej szkoły rodzenia, urodziłam szybko i sprawnie, połozna powiedziała, jak oddychac i tyle.

Gość mireczkaa
warto.

ja też nie chodziłam i nie wiem co za filozofia urodzić bo położna mówi wszystko co robić. Ale np. moja siostra cioteczna sobie chwali, mimo że miała cc, bo tam było o pielęgnacji dziecka a ona z tych strachliwych i panikuje co i jak zrobić. Ja nie miałam takich problemów i zawsze powtarzałam, że nie będę bała się własnego dziecka przewinąć.

Gość vi--
ja nie miałam czasu - pracowałam do ósmego miesiąca, potem urządzanie pokoiku, zakupy. Nie było kiedy. Nie odczuwałam braku szkolenia przy porodzie ani po :)

Gość Podobnie
Warto, ja chodziłam, chociaż wydawało mi się że wszystko wiem na temat pielęgnacji i karmienia. Taka szkoła dużo daje, a w niektórych miastach jest za darmo.

Gość mammaaaa
Warto z całą pewnością - wiele ciekawych informacji to jeden plus :) Mi to duzo dało, pewnie że nie nauczyłam sie tam rodzic ;) ale dało mi to poczucie bezpieczenstwa :) A drugi plus dla nas wyniknął taki, ze poznalismy duzo fajnych ludzi, z 3 parami do dzis sie przyjaznimy( a mineły juz prawie 3 lata), a dzieci razem sie super bawią :) Ważne tylko, zebby szkola była fajna i rpowadzaca w porządku :) Najepiej jakąs poleconą wybrac.

Gość mireczkaa
ja też pracowałam do samego końca, a na zajęcia chodziłam po pracy- czasem z mężem, czasem bez. Poza wiedza jest spotkanie z położnikiem, z ginem. No i ćwiczenia- i oddechowe i te po prostu trzymajace w kondycji. Strachliwa nie jestem, ale po tej szkole nie mialam zadnych problemow z opieka nad córka. Często korzystalam z notatek ze szkoly.

Gość szkoła rodzenia
nie wiem czy nie za dużo oczekuję od takiej szkoły. sporo czytam o porodzie, połogu i pielęgnacji dziecka, ale nadal mam wrażenie, że to za mało. a jak wasi partnerzy oceniają takie doświadczenie? ja zastanawiam się czy bardziej nie jest to potrzebne mojemu mężowi? poród rodzinny pierworodnego to jednak spore emocje...

Gość Podobnie
Mój mąż nie chciał ze mną rodzić, a po 3 zajęciach powiedział: "Kochanie ja jestem CI podczas porodu niezbędny"