Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaak

jak zainwestowac pieniadze?

Polecane posty

Gość jaaaaak

witam. Mam odlozone 85 tys. Pln. W co je zainwestowac? Jakis biznes?

w polsce nie inwestuj, a na inwestycje za granica to za malo. Jak zalozysz biznes w Polsce, panstwo cie oskubie i ograbi, musisz miec znajomosci i to ogromne, niestety

Gość vfgdrgtrthygtrf
kupić mieszkanie na kredyt a te 85 tys. jako wkład wlasny, pieniądze z wynajmu na ratę, a potem będziesz miec zysk jak mieszkanie będzie spłacone

Gość ech.............
Czemu polacy sa tacy popierdoleni ?? 85 tyś= zus na 4 lata Jeśli postarasz się o dotacje z uni 40 tyś + to co masz. To można jakiś sklepik zakładać. Ostatnio musiałem perswadować tu dziewczynie że za 100 tyś to może mały sklepik obuwniczy założyć. Albo szmatex. Pomyśl na czym się znasz i czego brakuje w mieścinie i zakładaj. Ale licz się z tym że stracisz. Jeśli nie chcesz stracić to albo musisz się znać na biznesie. Albo otworzyć tego czego nie ma. Np lotto. Knajpa, hotelik przy głównej trasie przelotowej. Sklep agd/ kompy itd jęsli nie ma konkurencji. Dziś niestety w miastach gdzie masz 10 tyś osób masz 50 sklepów.

Gość ech.............
v coś tam.. Sam tak zainwestowałem... Tylko obecnie pojawia się jeden problem. Mieszkania lecą na łeb na szyje. Rok temu 4 tyś za metr dziś za 2,8 kupisz. Więc jako inwestycje obecnie nie polecam. Co innego jeśli jak ja przeprowadzasz się na 2 gi koniec polski. Potrzebujesz gdzieś mieszkać. Wtedy kupujesz 4 pokojowe mieszkanie koło uczelni, 3wynajmujesz i siedzisz za darmo + za te 10 lat jest twoje. Ale jako inwestycja to wolał bym gdzieś w umiejętności zainwestować - sprowadzanie i przerabianie aut z angli. Handel tanią elektroniką z chin. Punkt usługowy. Stacje naprawy.