Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ticketpro

laktacja-pomocy!!

Polecane posty

Gość ticketpro

dziewczyny mam w domu noworodka ,cora ma 10 dni ,karmie ja piersia ale wydaje mi sie,ze sie nie najada bo domaga sie do cyca co 1-1,5 godziny i wisi na mnie przez nastepne 40 min i tak w kolko.mysle ,ze mam malo pokarmu piersi nie wydaja sie byc pelne,wczoraj wieczorem musialam jej podac mm poniewaz piersi byly puste ,nic nie lecialo.chce dalej karmic piersia,co moge zrobic by zwiekszyc ilosc mleka? przykladam ja do piersi czesto wiec stymulacja jest wiec czemu nie pomaga?? pomocy!! doradzcie

ja tez miałam mało pokarmu, jak wyszłam ze szpitala po 3 dniach to dziecko od porodu spadło na wadze prawie pol kilo ! pij duzo herbatek na laktację, kawę zbożową z mlekiem i karmi ;) pomaga :)

Gość jesl
piwo karmi na laktacje dziala

Gość ticketpro
mieszkam za granica i raczej trudno mi bedzie zdobyc piwo karmi.moze jeszcze jakies wskazowki??

Gość bzyyyyy
duzo mineralnej niegazowanej - pij litrami i bedzie full mleka! /Przystawiaj ciagle - nie dawaj mm! pierwsze tygodnie takie sa - tylko duzo cierpliwosci! jak sika i robi kupki to sie najada

Gość ticketpro
pije bardzo duzo herbat owocowych i wody i mala duzo sika i robi kupki na potege.tylko ona caly czas chce do cyca i sie normalnie rzuca na mnie wyglodzona.a mm musialam wczoraj podac bo nie mialam jej czym jej nakarmic bo piersi puste nawet kropelki nie bylo.

Gość ticketpro
myslalam,ze im wiecej dostawiasz dziecko do piersi tym wiecej pokarmu jest bo jest wieksza stymulacja a u mnie wyglada to tak jakby ona wszytsko wypijala a cialo nie nadazalo produkowac

z tą wodą to też racja im więcej tym lepiej, ja nawet słyszałam opinie że matka karmiąca powinna wypijać ok 4 - 4,5 l płynów dziennie. pilicz sobie ile wypijasz w ciągu dnia. i poszukaj herbatek na laktacje, to jest miesanka różnych ziół a nie herbata owocowa i przystawiaj małą do cycka jak najczęściej. to pobudza laktacje.

Gość ticketpro
przykladam ja co 1,5 godz to chyba czesto i dzisiaj kkniecznie musze kupic herbatke na laktacje

i nie denerwój się wszystko będzie dobrze, poprostu trzeba troszke cierpliwości. a 1,5 godz. to jeszcze nie tak źle, córka znajomej co pół godziny przystawiała na początku a potem wszystko się poprawiło.

Gość bzyyyyy
herbaty na laktacje to jest mit - sztucznie nadmuchana komercja firm ich produkujących!! Jw duzo mineralnej pij w trakcie karmienia !! przystawiaj nawet co poł godziny - to jest normalne ze mala sie cyca domaga co poł godz bo ma mały żołądek wiec przystawiaj na żądanie Taka jest natura! unormuje sie koło miesiaca - małe pocieszenie ale potem satysfakcja gwarantowana! jak sika to sie najda bo czym by sikała - a kupki maja byc jak jajecznica/!!

Gość nie martw sie bedzie dobrze
musie sie unormowac,a to trwa.to,ze wisi na cyckach to czesto sie zdarza.i nie martw sie nie zaglodzisz dziecka,tylklo przystawiaj ile chce.a to,ze placze nie musi oznaczac glodu.moze chce byc blisko mamy?

Gość nie martw sie bedzie dobrze
a i piersi miekkie nie oznacza ,ze nie ma w nich mleka.na poczatku po porodzie sa takie nabrzmiale,ale pozniej juz nie.wierz mi znam sie na tym w koncu karmie juz 11 ms!powodzenia nie poddawaj sie zobaczysz jaka to satysfakcja,pozniej to juz sama przyjemnosc.dzidzia rosnie,a mleka jest tyle,ze wykarmisz malucha ile bedzie chcial