Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 13, 2012 Witam, w tym cyklu miałam bardzo skąpy okres, trwał tylko 2 dni ;/ i nie był obfity. Brzuch nie bolał mnie wcale, tylko piersi ponad 10 dni przed okresem. Przeważnie przed okresem bolał mnie brzuch a 1 i 2 dzień okresu był nie do zniesienia, okres przeważnie trwał 4 do 5 dni a teraz tylko 2 . Czy ktoś tak z Was miał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Miliana23 Napisano Styczeń 13, 2012 a bierzesz tabletki anty czy nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 13, 2012 nie nie biore ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość werfdsaaSDFG Napisano Styczeń 13, 2012 bylas na jakiejs diecie, schudlas? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 13, 2012 nie jestem na diecie. Jem to na co mam ochote i nie schudłam ostatnio Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 13, 2012 Up up może ktoś jeszcze zabierze głos Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość okressss Napisano Styczeń 13, 2012 moja dziewczyna miała podobnie w tamtym miesiącu spoznil sie jej okres kilka dni i robilismy test negatywny w tym miesiacu okres byl skapy i znow zrobilismy test i znow negatywny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 13, 2012 a ja nie robiłam żaadnego testu ale sądze ze w ciazy nie mozna mieć okresu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonho lindo 0 Napisano Styczeń 13, 2012 tez tak mialam w tym miesiacu, plamilam lekko caly dzien, w nocy mnie zalalo pozniej znow plamienie i koniec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 13, 2012 a może wie ktoś czemu tak jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Koliberek35 Napisano Styczeń 13, 2012 Jak nie mozna mieć w ciąży plamień ? Mozna mieć nawet kilka miesięcy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ara-arabka Napisano Styczeń 13, 2012 Moj okres tez jest skapy , nie podaruje mi ani zlotowki :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 13, 2012 a jak wygladaja plamienia w ciazy? to taki skapy okres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Koliberek35 Napisano Styczeń 13, 2012 Tak to może wygladać. Zrób sobie test albo do Gina idź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 13, 2012 masakra, teraz to sie troche zmartwilam :( a czy przy takich plamieniach towarzysza jeszcze inne objawy itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Koliberek35 Napisano Styczeń 13, 2012 Nie wiem dokładnie nie miałam takiego czegoś w ciązy , ale plamienia są napewno nie u wszystkich Kobiet ale się zdarzają . Dla ciekawości to zrobiłabym test a jak wyjdzie ujemny to dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 14, 2012 też sie zastanawiam nad testem ale troche sie obawiam bo przeciez plamienie w ciazy nie jest normalne ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 14, 2012 a test najlepiej wykonać odrazu czy poczekać jeszcze pare dni :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Koliberek35 Napisano Styczeń 14, 2012 Nie jest normalne ale test na wszelki wypadek powinnaś zrobić , najlepiej jakbys poszła do Laboratorium i zrobiła sobie Beta HCG to jest oznaczenie Hormonu kosmówkowego , jest najdokładniejszym testem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czasem Słońce Czasem Deszcz 0 Napisano Styczeń 14, 2012 To autorko może być ciąża, a równie dobrze zmiany jakieś tam. Najlepiej zrób test. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Koliberek35 Napisano Styczeń 14, 2012 A jak wyjdzie dodatni czy ujemny to najlepiej udaj sie do Gina i zapytaj sie co jest przyczyną takich krwawień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja ja tak mam Napisano Styczeń 14, 2012 od lekarza się nic ciekawego nie dowiedziałam poza tym że "tak się może zdarzyć" Powinnaś przeanalizować ostatnie parę miesięcy a nie tylko ostatni czas. Ja w wakacje miałam całkowity remont mieszkania i trwało to przez 2 miesiące. ciężka praca, niedospanie, niedojadanie. Po tych 2 miesiącach pojawił się stres i okres się skrócił z 5 dni do 3 i 4 dnia plamienie. Kiedy to się powtórzyło to poszłam do lekarza i jak wyżej wspomniałam ... klapa. Poczytałam trochę i zasugerowano mi że mogę nie mieć owulacji i żebym pomierzyła temperaturę przez jakiś czas. Zaczęłam notować codzienną poranną temperaturę. Wszystko było ok wykresy temperatury dwufazowe więc owulacja niby jest, kolejny cykl to okres to było 2 dni i 2 dni plamienia. Później znalazłam informację o tym żeby trochę unormować w miarę możliwości tryb życia i uzupełnić niedobory witamin, magnezu, żelaza, unormować dietę. Spróbowałam i ostatnio już chyba było lepiej ale czekam teraz na kolejny okres i zobaczymy. Na innych forach, a przeczytałam parę w temacie, piszą żeby się tym nie przejmować. Zwłaszcza jak się trafi jednorazowo. Dodam jeszcze że okres zmienia się z wiekiem. ja jako małolata zaczynałam od 10 dni potem 7 potem 6 potem przez długie lata 5. Moja mama po pierwszej ciąży miała 3 dni i tak jej zostało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 14, 2012 ja miałam zawsze 4 dni albo 5 ;/ właśnie myślałam że może to jednorazowy taki okres ;( ale teraz się boje że może to ciąża i waham się czy zrobić test :( bo jeśli to ciąża to takie krwawienie oznacza że coś jest nie tak i niedobrze sie dzieje. A ty robiłaś jakieś testy czy ciąże od razu wykluczyłaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Koliberek35 Napisano Styczeń 14, 2012 Ja miałam robiony naki test kiedyś w szpitalu , ale to juz jest całkowicie inna sprawa. lepiej sie upewnić , lub iśc jak najszybciej do lekarza to już tój wybór. A takie krwawienie nie oznacza że możesz mieć ciążę zagrożoną , gorzej myłoby jakbys miała cały czas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja ja tak mam Napisano Styczeń 14, 2012 Nie robiłam testów bo akurat nie wpadłam na to żeby być w ciąży mając okres. Zresztą za pierwszym razem jak się okres skrócił to nawet nie zwróciłam na to uwagi dopiero za drugim czy nawet za 3 razem wydało mi się to dziwne. Jak zaczęłam mierzyć temperatury to tylko się potwierdziło bo były wyraźne skoki około 13 dnia i spadek przed miesiączką. Z tego co czytałam o temperaturze to tak właśnie powinno być. Trochę już się orientuję w tym. Wiem że w czasie ciąży mogą być plamienia ale raczej nie normalna miesiączka ze skrzepami tylko krótsza. Zarodek by tego nie przetrwał. Zrób ten test jeśli masz niepokój, a z mojej strony radze unormować trochę tryb życia, spożywać posiłki o stałych porach, bogate w witaminy. Uzupełnić magnez i żelazo. Możliwe że to był tylko jednorazowy przypadek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 14, 2012 tylko że ja nie miałam miesiaczki ze skrzepami wlaśnie teraz tylko na poczatku brazowe plamienie a potem śluz pomieszany z krwia ;/ masakra. Zrobie test po weekendzie, może mnie uspokoi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Koliberek35 Napisano Styczeń 14, 2012 Ja bym to samo zrobiła na twoim miejscu Przepraszam za literówki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja ja tak mam Napisano Styczeń 14, 2012 czytałam ostatnio sporo i jeszcze jedno powiem. Plamienie moze wystąpić też w wyniku wahań hormonów. Przemyśl czy miałaś krwawienie przez te dwa dni czy plamienie. Czy potrzebowałaś podpaski czy wkładki i czy były skrzepy czy nie. Jeśli to było krwawienie ze skrzepami to raczej nie ma powodów do obaw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja ja tak mam Napisano Styczeń 14, 2012 aha. A okres dostałas w terminie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niesamowitaa22 0 Napisano Styczeń 14, 2012 tak w terminie ale skrzepów nie było na pewno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach