Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brzydula88

Problem z suchą cerą,pomóżcie!

Polecane posty

Gość Brzydula88

Witam wszystkich. Moim problemem jest bardzo sucha i łuszcząca się skóra twarzy. Do tego mam trądzik różowaty i przy niskich lub szybko zmieniających się temperaturach robię się bardzo czerwona ale to najmniejszy problem... Stosowałam już chyba większość kremów nawilżających jakie tylko wpadły mi w ręce i były na moją kieszeń. Niestety,kiedy stosuję krem jest ok ale wystarczy że zrobię dzień przerwy i koniec-skóra jest szorstka,twarda,łuszczy się,mam wtedy wrażenie,że te kremy nic na mnie nie działają.Do tego muszę dodać że walczę z paskudnymi pryszczami na brodzie :( akurat najlepszy jest Benzacne ale stosuję go tylko miejscowo więc nie może być przyczyną suchej skóry na policzkach. Czy może ktoś z was ma podobny problem? Czy ktoś zna jakiś krem lub sposób żeby skóra była dłużej miękka po zaprzestaniu stosowania kremu? Bo jednak nie zawsze są możliwości żeby codziennie go stosować... Za wszystkie opinie z góry dziękuję.

Gość Brzydula88
Dermatologa odwiedzać muszę nawet jakbym nie chciała z racji tego trądziku różowatego:( Zastanawiałam się czy to nie wina antybiotyków które biorę na ten trądzik (Tetralysal),kremy od dermatologa też miałam i jest to samo,dzień przerwy i koniec...

Gość Brzydula88
Dziękuję bardzo za link,poczytam o tych kremach więcej i w poniedziałek je zamówię. Nie mam nic do stracenia :)

Gość alessandrra
potrzebna jest wlasciwa pielegnacja demakijaz mleczkiem nie woda i koniecznie tonik potem krem nawilzajacy ,3x na tydzien mocno nawilzajace maseczki i 2 litry wody mineralnej nie uzywaj zwyklych peelingow tylko delikatnych enzymatycznych --------------------------------------------------- www.aleksandrawajnert.blogspot.com

Miałam dokładnie ten sam problem parę lat temu. Tetralysal stosowałam pół roku + różne żele. Ja posmarowałam twarz kremem nivea )akurat tylko taki miałam w domu) i pomogło, skóra nie była taka sucha i napięta.

Gość Brzydula88
Powinnam brać ten antybiotyk jeszcze 2 miesiące ale myślę czy go zwyczajnie już teraz nie odstawić,bo często mnie po nim brzuch boli,ostatnio też włosy zaczęły mi się sypać z głowy i wiem że to przez Tetralysal bo zanim go brałam miałam grube,gęste i mocne włosy.Dostałam też żel Aknemycin ale stosowałam go 4 tygodnie i lekarka kazała odstawić.