Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanazona

MOJ MĄŻ TO TYRAN, JUZ NIE WIEM CO ROBIC MAM DOSYC! POMOCY

Polecane posty

Gość zalamanazona

mam 42 lata, z mezem 20 lat po slubie... mamy trojke dzieci: dwoch synow pelnoletnich (jeden ma porazenie mozgowe, wymaga stalej opieki) i corke 15 lat.. mąz na poczatku byl idealem, zaradny, mial dom po rodzicach, okazywal mi uczucia... ale nie trwalo to dlugo, gdy urodzilo sie nasze 3 dziecko zaczely się problemy. z poczatku jakos to znosilam ale z roku na rok bylo co raz gorzej.. maz mial wypadek, powazne zlamanie nogi, mial 2 operacje.. skutkiem tego byl jego brak pracy i caly dom na mojej glowie.. ja nie moglam pracowac w zawodzie bo musialam opiekowac się dziecmi, zajmowac się domem, mieszkamy na wsi więc wszystkie obowiązki w gospodarstwie tez spadly na mnie. pracowalam dniami i nocami aby jakos wiezac koniec z koncem. gdy moj szanowny maz 2 lata temu stwierdzil ze jednak ma ochotę pracowac to myslalam ze moze w koncu się zacznie ukladac ale gdzie tam.. co zarobil to przepil.. i zaczęly się awantury, chowanie pieniedzy przedemną, grozby ze wyrzuci mnie z domu, caly dzien musialam siedziec w domu i pracowac, nie mialam prawa pojechac gdzies na zakupy czy z dziecmi latem na basen :( on zmarnowal moje zycie, nie ma dnia bez klotni i popychania mnie... mysle powaznie o rozwodzie ale nie mam gdzie się podziać, mieszkamy w jego domu, i caly czas musze myslec o dzieciach a przede wszystkim o corce i niepelnosprawnym synu... prosze was o jakas pomoc, podpowiedzi co mam robic bo ja juz mam mętlik w glowie i sama nie wiem co mam myslec :(

Gość może niebieska linia?
Istnieją domy dla osób takich jak Ty (radzę unikać kościelnych), powinni podać Ci adresy oraz udzielą Ci fachowej porady prawnej. Możesz zamieszkać czasowo w jednym z takich ośrodków (radzę unikać kościelnych), starać się o mieszkanie socjalne (niepełnosprawne dziecko może Ci tu tylko "pomóc) i wnosić o alimenty.

Gość powinnas
jak najszybciej zacząć myśleć o sobie i dzieciach, tak jak napisałam osoba wyżej- niebieska linia - tam udzielą Ci wstępnych informacji co dalej masz robić,jutro napiszę Ci więcej- zrobię rozeznanie u koleżanki radcy pramnwgo

Nie mieszkam w Polsce i na prawie się nie znam , ale czy w razie rozwodu dom nie należy się matce z dziećmi , tym bardziej ze jedno jest niepełnosprawne , albo chociaż połowa domu , dlaczego to ona ma się z dziećmi wynosić , to z jego winy to wszystko , ale musialabys mieć dowody pewnie , jakieś nagrania awantur itd.

Gość zaangażowanaaa
Idz do prawnika, na pewno po 20 latach ciężkiej pracy sporo ci się należy. Jeszcze możesz udowodnić, że to ty pracowałaś. Weź rozwód i zacznij żyć. Nie zostaniesz z niczym, ale prawnik musi być.

Idź do najbliższego ośrodka interwencji kryzysowej, poszukaj w necie najbliższego i po prostu tam idź, pomogą Ci.