Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika rotatti

Jak maniej wydawac na jedzenie i jak jesc mniej?

Polecane posty

o maj gat-2 bochny chleba?:P u mnie moj syn zjada caly bochenek-po 7-8 kanapek na jeden przysiad ja wcale chleba nie jem,facet tez 2 -3 kromki tyle

a napisz autorko jakis przepis na sosik do makaronu-oprocz bolonskiego;) ja jutro robie makaron z tunczykiem ale chetnire wyprobuje cos innego uwielbiam makarany i ryz:) ziemniakow wcale nie jemy

Gość ihugzftz
jek lubicie tyle jesc to raczej nie zaoszczedzisz na tym jedzeniu.Musielibyscie zmniejszyc porcje.Wogole dziwne to dla mnie jest tyle zjesc.Ja jem 2 posilki dziennie i jestem najedzona.Moj facet tak samo,rano z 2,3 tosty i poznym popoludniem obiad .

Gość mało wydajesz
czemu chcesz jeszcze mniej? raczej się nie da

Gość zieleninka
brzydula - pytanie bylo jak mniej wydawac na jedzenie i jak mniej jesc wiec nie lejąc wody calkowicie odnioslam sie do tematu :) jesli ktos je dwa dania na obiad i potem deser i nie ma ochoty tego zmieniac to mysle, ze pomylil topiki :)

Ogolnie jecie duzo;) my znowu jemy mniej ale takie pierdoly:Oi koniecznie musimy wszystkiego sprobowac wiec jak jestesmy na zakupach w markecie i jest cos nowego to zawsze musi wyladowac w koszyku:O

wiem,wiem zieleninko;)u nas musi byc miesko(ja tylko biale)i rybki no i ser zolty,twarog zupka rybna jest pyszna ale koniecznie musi w niej plywac swieza papryczka i pieczaarki:)

Gość weronika rotatti
ja kupuje zwykly sos bolonski w proszku. Makaron, mieso mielone podsmazam. dodaje sos.I obiad gotowy. Jutro bede miec tylko obiad z 1 dania. Ziemniaczki schabow i buraczki. Oczywsicie maz zrobi bo ja ide do pracy. tak 2 boczenki chleba.1 idzie na kanapki do pracy a 2 na snaidanie i kolacje. Czasami zostaje jak robie np. zapiekanke na kolacje ale potem i tak zjemy. Jak maz robi jajecznice to z 7-10 jajek. Rodzina i znjamoi sie smieja ze glodze meza bo on taki chudziutki jest. I pytanie czy ja gotuje obiady.HIHI dobre.

dobre:D taka macie przemiane:D moj syn tez duzo je i pozno a nawet w nocy a jest szczuply a mi wszystko w doopsko idzie:O dziekuje za bolonski:)ja robie tak cebulke zeszkle,dodaje drobno posiekany czosnek,mieso mielone(wczesniej dodaje przyprawe do dan wloskich)pozniej pomidorki z puszki i koncentrat mniam;)glodna sie zrobilam ale jakis smietanowy z kurczakiem i brokulami bym zrobila czesto zamawiamy ale taniej zrobic samemu

Gość mało wydajesz
jak na tyle jedzenia to zadziwiająco mało wydajesz pieniędzy

Gość zieleninka
brzydula jak gotujesz zupe rybna? ogolnie na sama mysl mi slabo ale nigdy nie jadlam i chcialabym sprobowac. Podasz przepis ? :)

zieleninka moj facet gotuje rybna;) wywiar z warzyw(marchewka,pietryszka,seler,pora,moze byc cebulka jak do rosolu),ziemniak w kostke,papryka czerwona pokrojona,pieczarki i na koniec na 2 min wrzucasz rybe( my dorsza dajemy,same miesko,zadnych glow,duzo rybki) mozna zabielic smietanka dodac zielona pietruszke mniam smakuje jak pieczarkowa -taka lekka zupka:)

Gość zieleninka
Dzieki :) na 100% ugotuje wg Twojego przepisu tylko zaopatrze sie w rybe :) czy filet mintaja moze byc? sorki jesli pytanie jest z rzedu durnych ale nigdy nie gotowalam zupy z ryby :D

Gość weronika rotatti
u nas zupa rybna jest zawsze na wigilie.Ciocia ja zawsze gotuje i jest przepyszna. ja nigdy nie robilam.

zieleninka pewnie moze byc;)my akyrat mamy zazwyczaj dorsza wiec z niego gotujemy:) ugotuj i daj znac jak smakowala niektorzy z glow goruja:Oi pewnie stad u ludzi wstred do zupy rubnej ja jak jadlam pierwszy raz to myslalam,ze to pieczarkowa:D

Gość zieleninka
Dam znac!! :) jeszcze jedno pytanko - piszesz zeby wrzucic rybe na koniec na 2 minuty kurcze a ona nie bedzie surowa? mam dwojke malych dzieci dlatego pytam :D Czuje sie jak idiotka z takimi pytaniami :) dziekuje za odpowiedzi i cierpliwosc :)

no cos Ty:)nie wszystko musimy wiedziec;) to moze podgotuj z 5-10min;)sprobujesz czy jest dobra wiesz jak to facet sprzeda ci przepis:D 2 minuty to rzeczywiscie za malo popatrzylan na przepisy w necie i rybe gotuja wlasnie 10min:)

Gość zieleninka
ok super, dziekuje Ci bardzo :) mmmm juz mi slinka cieknie na sama mysl :) a ja wlasnie popijam sok z burakow, jablek i pomaranczy - nawyk moj i mojego faceta, jak nie zrobie tego soku wieczorem to zasnac nie umiemy :) polecam!! samo zdrowie i jest pyszny!!

Gość zieleninka
pije juz trzeci miesiac :) rano sok z marchewki a po poludniu lub wieczorem buraki - moja cera zrobila sie sniada, nie pomaranczowa ani czerwona :) robi sie coraz bardziej sniada, poznikalo kilka zmarszczek, nie odczuwam zmeczenia, cera gladziutka same plusy. Uciekam juz spac i zycze dobrej nocy :) dam znac jak mi wyszla zupka rybna :)

a ja wczoraj zrobilam ten makaron z tunczykiem i do tego salatke z feta mniam:) wszyscy sie zajadalismy:) ' dzisiaj tez mam obiad:D

Gość weronika rottati
BRZYDULA WIDZE ZE NMASZ FAJNE przepisy. Dostalam dzis lososia i co z nim zrobic.Jakas fajna potrawa na obiad?

Gość weronika rottati
a brzydula 30- mieszkasz w kolobrzegu.powiedz mi jaka pogioda jest nad morzem.?

z lososia nie wiem?ja tam lubie tatar z lososia:) a ten losos to surowy? wiesz jestem kiepska kucharka:D ale znalazlam przepis na makaron ze szpinakiem i feta wiec w najblizszym czasie zrobie:) dzisiaj byla pomidorowa-wyjatkowo ppyszna schabowy ale taki tradycyjny ze schabu(ostatnio ciagle piersi robilismy)i surowka z kapusty kiszonej(akurat zostalo troche,reszte zuzylismy do bigosu w tygodniu) Pogoda?Dzisiaj sloneczko i prawie nie wieje albo malo bo ostatnio ciagle wichury Nie pada o dziwo-wczesniej ciagle deszcz i wiatry sniegu tez nie widac 5C odetchnie i pojde zobaczyc co nad morzem bo ostatnio plazy nie bylo wcale

Gość weronika rottati
ja mieszkam w bialogardzie i chcemy z mezem i cirka wybrac sie nad morze. Mimo ze tak blisko mieszkamy bylam nad morzem ostatnio jakies 2,5 roku temu. nigdy nie ma czasu.

do bialogardu jezdze do gina;) a nad morzem zimno,bardzo zimno ale duzo ludzi jak na taka pogode plazy nie ma,wieje i taaakie fale

Gość weronika rottati
jak bedzie ladna pogoda to korej niedzieli wybierzemy sie nad morze.