Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malasyrenka17

Daylette

Polecane posty

Witam was dziewczyny. Ostatnio zdecydowałam wraz z moim chłopakiem że zacznę brać tabletki antykoncepcyjne. Dziś byłam u ginekologa i przepisała mi DAYLETTE. Niestety nic nie mogę się dowiedzieć na temat tych tabletek na żadnym z forów. Czy któraś z was je brała? Czy wystąpiły skutki uboczne? Czy są skuteczne?

Gość juliana19
Tez ostatnio ginekolog mi je przepisala, powiedziala, ze maja taki sam sklad jak Yaz wiec sie tyc nie powinno ale to i tak pewnie od organizmu zalezy :)

Gość 123Abcdefghijk
Dziś również byłam u ginekologa i również przepisała mi te tabletki. Ciekawe czemu lekarze się tak rzucili z przepisywaniem tych akurat tabletek. Moją największą obawą jest to,że przytyję. Gram zawodowo w piłkę i nie mogę przybyć na wadze. Pomocy!!!!!!!!!!!

Gość Diavollllo
Hello. Ja dziś właśnie odstawiam Daylette. Wcześniej brałam Yaz ponad 8 m-cy i było ok, ale moja gin. przy kolejnej wizycie poleciła mi właśnie Daylette. Żałuję jak nie wiem co... no ale cóż człowiek się uczy na błędach. Mają taki sam skład jak Yaz, a jednak jeśli chodzi o mój organizm źle się przyjęły. Co do tego czemu gin. chętnie je przepisują.... Cudowna moc marketingu kochane Panie .... ;). Pozdrawiam Diavollllo

Gość barddottka
A ja ostatnio byłam na wizycie i pytałam o nowości, to lekarka powiedziała, że właśnie te dopiero co wyszły, ale nie będzie robić ze mnie królika doświadczalnego:P

Gość Diavollllo
Brawo dla Pani doktor za takie podejście :). Mam podobne zdanie i nie dam się już tak łatwo "nabrać".

Gość barddottka
Dzięki Diavollllo :) Życzę każdemu, żeby ich lekarze tak dbali o pacjenta, jak moja pani doktor :)

Gość TUTAMKA
Przez 1,5 roku brałam YAZ. Wszystko było ok, nie przybierałam na wadze, okres krótki i co najważniejsze nie odczuwałam dolegliwości związanych z bólami brzucha. Podczas wizyty u lekarza, zostałam przekonana do zmiany tabletek na DAYLETTE. I tu był mój błąd. Niesamowite wahania nastroju, przyrost wagi w ciągu 2 miesięcy o 5 KG !!! Mam niesamowite wahania nastroju. Chodze smutna nawet nie wiem dlaczego. do tego 5 dni przed terminem dostałam okres, a teraz okresu nie mam tylko dziwne brązowe plamienia i towarzyszące im bóle brzucha.Do tego moja cera jest straszna i w ogóle nie mam ochoty na sex. Uważajcie na dziwne zachęcania do zmiany leku. Nie kierujcie się ceną, bo więcej zapłacicie zdrowiem niż to warte. Skótki uboczne są straszne. Czekam na koniec opakowania i natychmiast wracam do moich YAZ-ów ...:(

Gość daylette
Witam Was kobietki :) Dziś będę brała pierwszy dzień te tabletki, trochę się boję bo to moje pierwsze tab. A trochę się naczytałam o nich. (chodź wiem że nie można się sugerować internetem) Boję się, że przytyje, obecnie ważę 54kh przy wzroście 170. Czy widzicie przy stosowaniu ich dużo skutków ubocznych ?

Gość kammm53453
hej. ja brałam daylette, i powiem wam ze po nich miałam niesamowite wahania nastroju i napady obżarstwa :0 na szczęście był to zamiennik, bo lekarz przepisał mi lessinelle , w sumie nie wiem które lepsze. ale po daylette cały czas miałam upławy i do tego niesamowite pieczenie, polecam rosalgin do przemywania okolic intymnych. mi akurat nie chodzi o antykoncepcje przy tych obu rodzajach tabletek tylko o to aby pomogły mi się tam rozwinąc bo lekarz stwierdził nierozwieniete narządy rodne itd. więc mi chodzi o działanie hormonalne a nie antykoncepcje :) mam 20 lat

Gość plmqaz
Jestem w połowie drugiego opakowania Daylette. U mnie nie wystąpiły żadne skutki uboczne.

Gość daylette
Ja biorę 5 dzień i w sumie jedyne co zauważyłam to dziwne wypieki na twarzy i uczucia nagłego wzrostu temperatury ciała, ale być może to nie jest przez tabletki. Też nie biorę ich z powodu antykoncepcji, tylko hormonów.

Gość felsumka
ja teraz zaczne brać 4 opakowanie, ale na poczatku mialam male problemy z przystosowaniem sie do nich.Przez pierwszy miesiąc ciągle miałam silne plamienia.Natomiast w drugim miesiącu stosowania wogóle nie dostałam krwawienia.teraz mam tak że dostaje "okres"po wybraniu już wszystkich tabletek placebo czyli w pierwszy dzień rozpoczęcia kolejnego opakowania.Krwawienie jest słabe i trwa ok 3-4 dni. jeżeli chodzi o tycie lub zwiększony apetyt to niczego takiego nie zaobserwowałam a nawet schudłam 3 kg:)

Gość experience
czesc mam pytanie, czy jezei skończylam pierwsze opakowanie i nie mam zakupionego drugiego czy moge miec dzien przerwy miedzy opakowaniem?nie chce czekac miesiac na miesiaczke, licze na odpowiedz

jeżeli wzięłaś już 28 tabletek (24+4) to nie możesz mieć przerwy ... możesz skrócić przyjmowanie tabletek placebo (zielonych ,4) ale nigdy wydłużyć przerwy ...

ja biorę te tabletki 2 tygodnie i narazie nie mam żadnych skutków ubocznych. żadnego plamienia, osłabienia itp itd. więc póki co jak narazie dla mnie są ok.

Gość dfgdfgfd
hej mam 3 dychy i lekarka też mi przepisąła daylette... magiczne pigułki jak nic, nie mam żadnych skutków ubocznych.. aż jestem zaniepokojona :P czy mimo braku skutków ubocznych one nadal działają? chciałabym żeby mi cycki chociaż urosły.. jestem dopiero po 6 pigułce, ważę 50 kg

Gość Perw mobilna
To faktycznie dziwne. Po 6 tabletkach powinnaś mieć juz cycki większe o dwa rozmiary.

Gość dfgdfgfd
co się kurna czepiasz? brałam wcześniej inne hormony i niemal od razu odczuwałam "efekty specjalne"

Ja biorę teraz 2 opakowanie Daylette. Przy pierwszym nic sie nie działo oprócz plamień, ale to normalne, nie przytyłam, nawet można powiedziec ze schudłam. ale teraz przy drugim opakowaniu czuje się strasznie, mam ciągłe wahania nastrojów, non stop placze, nie wiem od czego to zależy ale mam nadzieję że to przejdzie. Słyszałam różne opinie o tych tabletkach, wiadomo każdy organizm jest inny i każdy inaczej może zareagować. Nie wiem teraz czy zmieniać tabletki ( jeśli nadal te wahania nastroju będą) bo w sumie to jestem z nich zadowolona, moje piersi się powiększył, jak już mówiłam nie przytyłam, a jak gin przepisze mi inne gorsze ? nie chce mieszać też w moim organizmie. ...

Gość ana448
Witam, piszę, ponieważ dawniej ślicznie mi pomogłyście :) i mam kolejny problem. Miałam dzisiaj wziąć 4 tabletkę pierwszego blistra, upadła mi na podłogę i rozjechałam ją fotelem. I pojawia się wielki problem, bowiem nie mam 'rezerwowego pudełka' ani recepty na nowe tabletki. Stąd proszę, poratujcie.. Nawet producenci nie przewidzieli takiej sieroty:( pozdrawiam! (zostało jakieś 1/3 tabletki)

Gość Perw mobilna
Weź ostatnią tabletkę z hormonami z opakowania. Na koniec albo weźmiesz o jedną mniej i dzień wcześniej skończysz opakowanie albo do tego czasu załatwisz sobie opakowanie rezerwowe, ale pierwsza opcja jest w 100% bezpieczna.

Gość xizolkax
Witam , ja mam za soba 18 tabletek z 1 opakowania. Cały czas mam plamienia , ale to chyba normalne na początku, piersi bolą i stały się pełniejsze, no i troszkę narzekam na cerę, ponieważ zaczeły mi wyskakiwać krostki. Jeśli chodzi o ogólne samopoczucie , to jest bardzo dobre , nie narzekam :) Pozdrawiam.

Jestem w połowie drugiego opakowania tabletek Daylette i jestem z nich bardzo zadowolona. Są to moje pierwsze tabletki anty, które mi bardzo podpasowały. Jedyny minus to plamienia, jednak nie są zbyt uciążliwe i da się to wytrzymać :) Poza tym zauważyłam znaczną poprawę cery, piersi nabrały ładniejszych kształtów a waga nie zmieniła się ;) Wahania nastroju, które były na początku uregulowały się i nie ma napięcia przedmiesiączkowego ;D ! Polecam! :))

Gość xizolkax
Hej , wcześniej pisałam, że jest ok ale niestety zaczęłam drugie opakowanie i przy 9 tabletce wyrzuciłam je do kosza :( zaczęłam przybierać na wadze, miałam zaparcia i sny depresyjne oraz zero ochoty na sex. Widocznie nie były dla mnie , wcześniej brałam 8 lat Cilest i było wszystko ok.

Gość gość
Tabletki biorę od 16 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Cera się polepszyła, na wadze nic się nie zmieniło :) Słabo się czułam tylko przy 2 pierwszych tabletkach, a później było ok :) Miesiączki mam słabe. Jak dla mnie SUPER !!! Wiadomo - każdy organizm przyjmuje tabletki inaczej .

Gość gość
biorę już 7 miesiecy, jestem bardzo zadowolona... skutki uboczne są bardzo słabo odczuwalne, na początku były mdlości, trzeba brać jakieś probiotyki to organizm daje rade... mam jedynie niewielkie zatrzymanie wody ale nie przytyłam, libido w normie

Gość gość
Lekarz zmienił mi Cilest na Daylette. Niestety. Od pierwszej tabletki źle się czuję, boli mnie głowa, mam napady gorąca, w nocy nie mogę spać, czasami mnie mdli. Aktualnie jestem przy 7 tabletce i mam nadzieje, ze wszystko sie szybko unormuje.

Gość bluekk
Cześć, mam pytanie: skończyłam kolejne już opakowanie daylette i nie mam zakupionego następnego, czy mogę do 4 dni przyjmowania placebo dołożyć jeszcze jeden dzień bez przyjmowania tabletki z nowego opakowania (czyli z 4 na 5 dni przerwy)? Czy będę wtedy normalnie zabezpieczona ?

Gość justhjkhjkhj
nie można tak zrobić , istnieje ryzyko zajścia w ciąże. liczbę tabletek placebo można tylko i wyłącznie zmniejszyć nie zwiększać. w ulotce jest wszystko napisane!