Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amusia mamusia Amusia

czerwona wysypka u niemowlaka!!!!!! POMÓŻCIE!!!!!

Polecane posty

Dziewczyny mialyscie moze kiedyś taki problem. Moje dziecko ma prawie 10 miesięcy. Od wczoraj ma na ciałku czerwoną wysypkę. Wczoraj była większ koło pupki, bo miało pieluszki, któe źle na niego działaja i myślałam, że od tego. Na pleckach i tułowiu tylko nieliczne były. Dzisiaj są bledsze, ale jest ich więcej. Na pupie jest z kolei mniej, jak załozyłam inną pieluszkę. Nie wiem czy to coś poważnego? Gorączki nie ma. Ale kilka dni emu miało. Myślałam, że ząbkuje. A teraz sama już nie wiem :/

może być że ubranko źle wypłukałaś albo coś zjadł ,mój od małego nie miał problemów wszystko co można było mu dać do jedzenia jadł aż tu nagle parę dni temu pojawiły się na policzku i klatce piersiowej małe krostki nie były to potówki a uczulenie na kaszkę kakaową ,już nie daje i jest czysty.

Chyba to jest Rumień Nagły objawaia sie goraczka a gdy ona zniknie pojawia sie wysypka i tego sie nie leczy samo zniknie. :)

a faktycznie może być trzydniówka nie doczytałam o tej gorączce wcześniej .

no własnie kilka dni wczesnie mialo gorączke 38,7 w pupci przez 3 dni . i lekki katarek. Myslalam, ze to zabki, bo jeszcze nie ma :/ A jak zniknely te objawy to ta wysypka. Jest na tułowiu - klatka i plaecki, kilka malych na buźce i karku. Na raczkach i nozkach i zgieciach nie ma. Oprócz tego 3 dni temu dostalo pierwszy raz jogrurcik dla niemowlaków po 6 miesiącu. Może tez byc po nim? Nie wiem czy na pogotowie jechac? Ale ma tylka ta wysypke teraz.

jeszcze jedno pytanko do doświadczonych mam: to tego się nie leczy już teraz? Nie muszę już w poniedziałek iść do lekarza?

aha ok :) dzięki :)