Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piątek 13-go

Zeznania na policji

Polecane posty

Gość piątek 13-go

Wczoraj dostałam wezwanie w charakterze świadka na policję. Wiem doskonale o jaką sprawę może chodzić. Byłam już w podobnej sprawie karana i mam na karku za to wyrok. Wiem, że nie mogę nic nie zeznać. Czy teraz mogę odmówić odpowiedzi na niektóre pytania policjanta, na które odpowiedź mogłyby mi zaszkodzić? Czy mogę to dopiero zrobić przed sądem gdy będę już przesłuchiwana w charakterze podejrzanej?

Gość kasztelanka1234512345
odmowic mozesz tylko w przypadku rodziny, a jak czegos nie wiesz lub nie chcesz powiedziec to najlepiej udawaj glupią albo mow ze nie pamietasz,

Gość piątek 13-go
Ogólnie chodzi o sfałszowany dokument. Chciałam pomóc swojemu chłopakowi i wypisałam coś za niego łącznie z podpisem za niego, więc to żeby mówić że nie pamiętam nie bardzo się tu sprawdzi. Wiem doskonale jak wygląda przesłuchanie świadka w takiej sprawie. Przedstawią mi ten dokument i zapytają jaki był mój udział w jego pisaniu, co jest przeze mnie napisane a co nie.

Gość piątek 13-go
Chodzi mi o to czy mogę na policji odmówić odpowiedzi na pytanie, na które odpowiedź mogłoby zaszkodzić mi (a nie komuś)? Wiem, że przed sądem jest to możliwe, ale nie wiem jak to wygląda w postępowaniu przygotowawczym prowadzonym przez policję.

Gość kasztelanka1234512345
to chyba jest tak ze mozesz odmowic ale tylko jezeli zarzadasz adwokata jak jestes oskarzona

Gość geordziniec
to trzeba bylo nie falszowac. ja nie wiem co bym zrobila,ale pewnie bym sie przyznala,bo i tak to wyjdzie:) nie masz szans. pewnie kredycik w banku chcialo sie wyludzic? no nic,stalo sie i teraz musisz ponosic tego konsekwencje. mialas juz za to sprawe,wiec wiesz,ze potrafia manipulowac. mi sie wydaje,ze nie ma co ukrywac...

Gość zabbadooo
Dziewczyno, nie masz jakichkolwiek szans. Zaczniesz kręcić - pogorszysz sytuację.

Gość piątek 13-go
Nie absolutnie nie chodzi o kredyt w banku. Niestety nie było innego wyjścia jak napisać i podpisać to za niego. On był wtedy na drugim końcu świata a potrzebne to było na już...Wiem, że nie mogę powiedzieć, że to nie ja pisałam, bo wtedy grafolog i jeszcze bardziej przesrane za składanie fałszywych zeznań. Chciałam po prostu na ich pytanie jaki jest mój udział w tym piśmie nic nie odpowiadać. P.s. Nie chcę żeby mnie tu krytykowano, bo wiem, że źle zrobiłam, ale czasu już nie cofnę a pewnie drugi raz zrobiłabym tak samo. Ja taka jestem, że pomagam jak mogę, nawet swoim kosztem.

Gość piątek 13-go
Jak myślicie zamkną mnie teraz za kratki?

Gość dfjgkdfjgdfg
nie ma możliwości nie odpowiadania na pytania. po to jesteś wezwana! jak się nie zjawisz to cię doprowadzą pod przymusem. ja bym się bardziej martwiła, że masz już jeden wyrok więc mogą ci go odwiesić i pójdziesz siedzieć.

Gość piątek 13-go
Ja najchętniej poszłabym już tam dziś, żeby mieć to z głowy. Poprzednio nie dostałam zawiasów, tylko grzywnę, która już dawno została zapłacona

Gość geordziniec
niekoniecznie. a masz zawiasy za pierwsza taka sprawe? trwaja nadal? nawet to,ze dopuscilas sie tego samego czynu w czasie trwania zawiasow, nie jest 100% pewne,ze odwiesza pierwszy wyrok. poza tym, zostaniesz o tym poinformowana-o dacie i miejscu posiedzenia w tej sprawie-odbieraj listy polecone. wtedy udajesz sie na takie posiedzenie sadu i bronisz sama siebie. komus bliskiemu sie udalo:) takze moze i tobie sie uda. pracujesz? masz dzieci? dalej.. slyszalam tez o odwieszeniu zawiasow z urzedu,ale nie wiem jak to jest, moze wypowie sie ktos,kto sie na tym zna bardziej.

Gość kobietkataka90
ale zaraz to twoj chlopak cie zaskarza ze podrobilas jego podpis????

Gość geordziniec
nie jestem wyrocznia, ale mysle,ze zawiasy dostaniesz,jak nie zrobilas komus tym krzywdy, nie wyludzilas niczego itd. nie wiem, czas pokaze.

Gość wyk
możesz powiedzieć że nie pamiętasz i tyle.

Gość piątek 13-go
Ni dostałam zawiasów tylko grzywnę, więc tego chyba nie da się odwiesić. Nie nie mój chłopak, to przestępstwo jest ścigane bezpośrednio z urzędu (co jest dużym minusem w tej sytuacji). I nie będę mogła nawet starać się o warunkowe umorzenie, bo to przestępstwo na dokumentach a dokumentów nie da się przeprosić (tak mi tłumaczyli za pierwszym razem). Najprawdopodobniej na policji dowiedzieli się o moim udziale w tej sprawie od mojej ciotki i z jej zeznań, bo o tym wiedziałam tylko ja chłopak i ona

Gość piątek 13-go
w sumie krzywdy tym nikomu nie zrobiłam, poza sobą samą. Mój chłopak mnie wspiera i pociesza, ale teraz już nic nie może zrobić, bo właśnie to jest to, że przestępstwo to jest ścigane z urzędu. Pracuję a dzieci nie mam

Gość geordziniec
idz na samoukaranie. odsiadki raczej nie dostaniesz.

Gość kobietkataka90
to moze powiedz ze on cie poprosil o to....... chlopak.. albo ze dalas mu dokumenty do podpisania on podpisal i ci przyslal? haha nie wiem ....

Gość czekający sprawiedliwości
ty sie do niczego nie przyznaj -100% to p. mają ci udowodnić a jak sie przyznasz to i po co ci papuga ,nawet papuga nie musi znać calej prawdy!!! w sądzie też sie nie przyznaj ale uwarzwj byś sie sama nie kopała .masz sie do niczego nie przyznawać ,najlepiej gdy cie pytają o jedno mów o drugim i nie na temat.

Gość piątek 13-go
To nie pierwszy raz, dlatego mam obawy. Wiem wiem dobrowolne poddanie się karze :/

Gość Annaaaa-
nic nie widziałaś ,nie słyszałaś i nic nie wiesz -twoją dewizą,jak sie przyznasz to bedzie po ptokach nicht cie nie wyryje nawet adwokad zawsze sie możesz nie przyznać nawet grafolog cie może kopać a ty sie nie przyznaj to jest sprawiedliwość ,kradną miliony i nie siedzą !

Gość piątek 13-go
Nie stać mnie na adwokata, a w moim mieście darmowy przyjmuje w poniedziałek, gdzie trzeba umówić się wcześniej, więc najwcześniej by mnie umówili na poniedziałek 23stycznia a wezwanie jest na 19stycznia. Jak się nie przyznam to pogorszę tym swoją sytuację...:/ Jak się tylko dowiem kto mnie podkablował to...Choć praktycznie jestem pewna, że to ciotka. Co za franca, mogła powiedzieć, że nie wie kto to pisał.

Gość dfjgkdfjgdfg
masz na koncie wyrok wiec jestes podejrzana w pierwszej kolejności. a co to za dokument?

Gość mars, snikers i milkiłej
jak dla mnie ( a nie mam pojęcia jak to wygląda prawnie) możesz odmówić zeznań - nikt nie ma prawa zmusic cie do obciazania siebie albo przyznać sie i dobrowolnie poddac karze nie mam pojecia czy prawo w tym zakresie jest zgodne z moim tokiem myslenia

Gość piątek 13-go
Tak mogę to zrobić jak będę już przesłuchiwana w charakterze oskarżonej. A jak to wygląda w momencie bycia świadkiem to nie wiem :/