maniaaa7 0 Napisano Styczeń 14, 2012 Witam was. Mam mały problem.. chciałabym żebyście mi cos doradziły bo boje sie że moge być w ciąży. @ miałam 1 stycznia, trwala krótko 4 dni. Poźniej 9 stycznia kochałam sie z narzeczonym a miałam wtedy śluz płodny. od 10 stycznia boli mnie podbrzusze i mam je twarde.. temperature mam 36,9 śluz płodny skończył mi sie 12 stycznia.. sutki mam dziś wrażliwe strasznie, ale wydaje mi sie że za szybko na objawy i jeszcze twarde podbrzusze i bolący jajnik raz jeden raz drugi, a teraz śluz mam biały taki średnio gęsty. Wiecie co to może oznaczać ? :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miarka 0 Napisano Styczeń 14, 2012 Może oznaczać że zaszłaś w ciążę. Taki jest efekt uprawiania seksu w płodnym okresie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniaaa7 0 Napisano Styczeń 14, 2012 a jest to możliwe przy 28 dniowym cyklu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jasne jasne Napisano Styczeń 14, 2012 Że jest możliwe,ja też jak wcześnie mam płodny śluz przy 28 dniowych cyklach,nie wiesz że plemniki w ciele kobiety żyją kilka dni?:| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniaaa7 0 Napisano Styczeń 14, 2012 No tak wiem ale czy to nie dziwne, że dzieje sie już coś po 4 dniach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość masz kalendarzykowe myślenie Napisano Styczeń 14, 2012 po co sprawdzać śluz skoro i tak wyliczasz kiedy masz dni płodne. Ja mam cykle 27- 28 a dni płodne zaczynają mi się średnio 8 dnia cyklu a kończą 14 dnia, i wiem to po obserwacjach a nie po wyliczeniach. A nawet jesli wyliczasz dni płodne to przy 28 dniowych cyklach, 28 - 14 dni (faza lutealna (może być tez 12 lub 16 nie wiadomo jak u ciebie jest) - 7 dni (maks żywotnośc plemników w śluzie płodnym) to masz 7 dzień cyklu kiedy zaczyna ci się płodność. Przeciętnie plemniki nie żyją 7 dni ale maks 5 to masz 9 dzień. Jedna temperatura która podałaś o niczym nie świadczy. W ciążę mogłas zajść jak najbardziej, co do objawów prawdopodobnie je sobie uroiłaś bo za wcześnie na objawy ciąży. ale to jednocześnie nie wyklucza ciąży., Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość masz kalendarzykowe myślenie Napisano Styczeń 14, 2012 jak już korzysta się z kalendarzyka to warto też wspomnieć że jak wymyślono tą metodę to przyjmowano że u każdej kobiety faza lutealna trwa 14 dni (może trwać 10 może trwać 12 może trwać 16 dni) a druga sprawa to w tamtych czasach wierzono że plemniki żyją tylko 3 dni a nie 7 więc sama wyciągnij wnioski co do metody z której korzystasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniaaa7 0 Napisano Styczeń 14, 2012 ehh.. czyli najlepiej jak zrobie test za kilka dni. dzięki. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość masz kalendarzykowe myślenie Napisano Styczeń 14, 2012 wstrzymaj się jeszcze z testem przynajmniej do dnia kiedy sie spodziewasz miesiączki. Testy są wiarygodne dopiero parę dni po zagnieżdżeniu zapłodnionej komórki w macicy. Zagnieżdżenie może trwać około 6- 8 dni po owulacji. Jeśli stosunek miał miejsce parę dni przed owulacją to dochodzą kolejne dni. Przeciętnie od 14 do 21 dni po stosunku zalezy w której fazie był stosunek wtedy można mówić o wiarygodnym teście ciążowym. Te z krwi wyjdą wcześniej ale tez dopiero po zagnieżdżeniu moga być wiarygodne. Jesli boisz się ciąży to zastosuj lepszą metodę niż wyliczanie kiedy powinnaś być płodna. Ja korzystam z metod naturalnych od 4 lat ale obserwuje swoje ciało i notuję w wolnej chwili co zaobserwowałam. Nie mam dzieci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach